Neler Yeni

Çözüldü✓ Termal macun sonrası ısı artışı

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Hayırlı forumlar bilgisayara genel temizlik bakım yaptırdım. Bios ayarlarını yaptırmadan önce ve sonra çektim yaptırdıktan sonra işlemci sıcaklığı ve voltajı dikkatimi çekti. Boşta olan sıcaklığı normal mi sebebi nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncesinde 1.373v
Mesaj otomatik birleştirildi:

Chipset driverları falan yüklü

Ekler

• a.png
    a.png
    19.9 KB · Hit: 34
  • Öncesi.jpg
    Öncesi.jpg
    115.5 KB · Hit: 34
  • 3b8f3bb5-79be-48cc-9e3b-4166802815b3.jpg
    3b8f3bb5-79be-48cc-9e3b-4166802815b3.jpg
    111.2 KB · Hit: 37

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
hocam önceden core power boost ayarı açık mıydı? önceden kapalıysa şimdi açılmış olabilir diye tahmin ediyorum bi bakın isterseniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bende bilmiyorum valla how to open cpb yazıp yanına anakart modelinizi girin çıkar google da
bakayım hemen teşekkürler

hocam bende bilmiyorum valla how to open cpb yazıp yanına anakart modelinizi girin çıkar google da
hocam cpb autodaydı disabled yaptım bu seferde yukarıda attığım fotoğraftaki VDDCR voltajı 1.013 e kadar düştü

Core tempte min 43 max 53 alıyorum şuan.

Son düzenleme:

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
bakayım hemen teşekkürler

hocam cpb autodaydı disabled yaptım bu seferde yukarıda attığım fotoğraftaki VDDCR voltajı 1.013 e kadar düştü

Core tempte min 43 max 53 alıyorum şuan.
hocam cpb denilen olay şu oluyor

cbp açıksa işlemci soğudukça voltaj arttırıp ghz yükseltiyor, işlemci sıcaksada tam tersini yapıyor bu da dalgalı bi performans sunuyor o yüzden voltaj değeriniz 1.4 lere çıkmış olabilir. Yani işlemci soğuk olduğu için o kadar çıkmıştır diye düşünüyorum

isterseniz geri kapatabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
hocam cpb denilen olay şu oluyor

cbp açıksa işlemci soğudukça voltaj arttırıp ghz yükseltiyor, işlemci sıcaksada tam tersini yapıyor bu da dalgalı bi performans sunuyor o yüzden voltaj değeriniz 1.4 lere çıkmış olabilir. Yani işlemci soğuk olduğu için o kadar çıkmıştır diye düşünüyorum

isterseniz geri kapatabilirsiniz
Açıktı kapattım şuan. Beni strese sokan şey açıkken 50 derece ve 1.4 teydi şuan ghz sine bakacağım bir sıkıntı problem yoksa kapalı şekilde dursun

Hayırlı forumlar bilgisayara genel temizlik bakım yaptırdım. Bios ayarlarını yaptırmadan önce ve sonra çektim yaptırdıktan sonra işlemci sıcaklığı ve voltajı dikkatimi çekti. Boşta olan sıcaklığı normal mi sebebi nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncesinde 1.373v

Chipset driverları falan yüklü
önceden win10 du şimdi 11 bir alakası olablir mi

Son düzenleme:

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
Olcay akbulut
Açıktı kapattım şuan. Beni strese sokan şey açıkken 50 derece ve 1.4 teydi şuan ghz sine bakacağım bir sıkıntı problem yoksa kapalı şekilde dursun

önceden win10 du şimdi 11 bir alakası olablir mi
bi tehlikesi yok hocam onu kendi otomatik ayarlıyor, yani pcyi bozacak bi durum değil ancak stok soğutucuda benim tercih ettiğim bi ayar değil dediğim gibi gereksiz dalgalandırmalara maruz bırakıyor pcyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
bi tehlikesi yok hocam onu kendi otomatik ayarlıyor, yani pcyi bozacak bi durum değil ancak stok soğutucuda benim tercih ettiğim bi ayar değil dediğim gibi gereksiz dalgalandırmalara maruz bırakıyor pcyi
Anladım peki boştaki sıcaklık hakkında düşünceniz nedir hala aynı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,933
Üyeler
163,412
Son üye
achaw.exe
Top Bottom