bölgenin 4/3ünü kaplıycak şekilde kare ince sürsem sonra kule tipi soğutucu ile taşmaz herhaldeYoğun şekilde sıkarsanız taşma ihtimali var. Çok yoğun olmamak şartıyla X şeklinde sürebilirsiniz. Ben genelde böyle yapıyorum şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Hiç risk almamak istiyorsanız da banka kartı veya macunu kolay yaydırabileceğiniz bir kart yardımıyla çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde de sürebilirsiniz.
Sıktığın miktara göre değişiklik gösterir ama taşma ihtimali var.nohut büyüklüğünde ya da x olacak şekilde , normal miktarda sürüp üstüne kule tipi soğutucu koyduktan sonra taşabilir mi? taşarsa sıkıntı çıkar mı? ilk yapışım olucak o yüzden tedirginim.
Hocam ben X şeklinde sıktım ve X in etraflarınada nokta nokta koydum ama fazla olmadan yaptım herhangi bir taşma olmadı, sizde göz kararı fazla sıkmayın zaten fazla olup olmaması önemli değil dağılması önemli, kule tipi soğutucuyu yerleştirince dağılıcak zaten o otomatiknohut büyüklüğünde ya da x olacak şekilde , normal miktarda sürüp üstüne kule tipi soğutucu koyduktan sonra taşabilir mi? taşarsa sıkıntı çıkar mı? ilk yapışım olucak o yüzden tedirginim.
sağolun hocamHocam ben X şeklinde sıktım ve X in etraflarınada nokta nokta koydum ama fazla olmadan yaptım herhangi bir taşma olmadı, sizde göz kararı fazla sıkmayın zaten fazla olup olmaması önemli değil dağılması önemli, kule tipi soğutucuyu yerleştirince dağılıcak zaten o otomatik
Güncel işlemcilerin boyutları farklı olduğu için, bu yöntemde CPU'nun bir kısmı boşta kalabiliyor.Ben nohut tanesi kadar sıkıp sogutucuyu direk monteliyorum. Kendiliginden yayiliyor zaten tasma falan da olmuyor mis gibi.
nohut gereksiz çok bence. taşması vs önemli değil gereksiz kalın termal macun sürülmemesi daha faydalıdır. 2 mercimek tanesi kadar büyüklük bir işlemci için hayli hayli yeterli olacaktır. çizdim aşağıda. çünkü kuletipide bastığında termal macunu yayacatır.nohut büyüklüğünde ya da x olacak şekilde , normal miktarda sürüp üstüne kule tipi soğutucu koyduktan sonra taşabilir mi? taşarsa sıkıntı çıkar mı? ilk yapışım olucak o yüzden tedirginim.