Neler Yeni

Termal macun nasıl sürülür

Owner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
Doruk
PC daha 2 aylık ama ilk sıcaklıklardan eser yok ilk günler 65 derece gibi delan ken şuan 78 civarı bende MX-6 termal macununu aldım

termal macunu değiştirmek garantiyi bozar mı

PC nin fotoğrafı altta var termal macun değişimi anladığım kadarıyla şöyle oluyor : önce soğutucu vidalarını söküp işlemciyi üstünü ve soğutucunun işlemciye gelen kısmını silip macunu X şeklinde sıkacağım sonra soğutucuyu işlemciye takacağım ama çok bastırmama gerek var mı ve onun dışında doğru anlamışmıyım ?

son olarak işlemcim 7600 bu işlemcilerde garip bir şekil var onunda fotoğrafını koyarım kırmızı kısımlara macun büyük ihtimalle gelecek bir sorun çıkar mı ?
küçük ince bi tabaka halinde nokta koy bir plaket yardımı ile üstünde biraz basınç oluştur ulaşabildiği noktayı analiz et dediğim gibi yaparsan gelmez

s10GAMER

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Mustafa Fatih Bilgiç
tamam teşekkürler herkese

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
583
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
PC daha 2 aylık ama ilk sıcaklıklardan eser yok ilk günler 65 derece gibi delan ken şuan 78 civarı bende MX-6 termal macununu aldım

PC nin fotoğrafı altta var termal macun değişimi anladığım kadarıyla şöyle oluyor : önce soğutucu vidalarını söküp işlemciyi üstünü ve soğutucunun işlemciye gelen kısmını silip macunu X şeklinde sıkacağım sonra soğutucuyu işlemciye takacağım ama çok bastırmama gerek var mı ve onun dışında doğru anlamışmıyım ?

son olarak işlemcim 7600 bu işlemcilerde garip bir şekil var onunda fotoğrafını koyarım kırmızı kısımlara macun büyük ihtimalle gelecek bir sorun çıkar mı ?

Çok fazla sürmen sıcaklıkları arttırmaz ama etrafa yayılır işlemcinin çevresinden macun temizlersin sonra. Gerekli olduğunu hissettiğinde dur. Az geldiyse zaten sıcaklıklarda farkedersin düşüş olmaz söker ekleme yaparsın İyi günler

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Çağatay

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Çağatay
Şimdi bu güçlendirme şeyi hem termal macun kaçmasına hemde daha iyi soğutmasına sağlıyor dimi bide montajı nasıl yapılıyor YouTube dan bulmadım
Evet termal macun kaçmasını önlüyor. Soğutmaya pek bir etkisi yok açıkcası. Montajı kolay videodan bakabilirsin.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Çağatay
Soğutma derken sıvı soğutucu daha iyi temas ettiği için performans daha iyi oluyor demek istedim
Olabilir ben 1 yıllık macunu temizleyip yeni ve farklı marka macun kullanınca kıyaslama yapamadım. Ufak etki eder diye düşünüyorum.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Volkan

Benimde böyleydi phantom spirit kullanmama rağmen sonra gittim yeni mx4 aldım sürdüm x yaptım yaydım güzel ve önceki macuna göre biraz bol sürdüm önceki de 1 senelik mx4 tü ısılar şuan 65 i geçmiyor

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Ben thermalright am5 bracket aldım, tavsiye ederim. Termal macun uygulamak çok kolay oluyor. Tüm o delikli yapıyı kapatıyor aralara macun kaçmıyor.
Link var mı hocam ben de düşünüyordum amd için

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,467
İsim
Çağatay
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular