MuratTheFounderOfGariban
80+ Titanium
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 12,207
- İsim
- Murat Orhan
Herkese merhabalar. Biliyorsunuz ki ülkemizde fiyatlar çok pahalı ve çoğu insanımızın kafasında ''4 GB ile windows 10 kullanamazsın, internete giremezsin en az 8 GB ram yap'' gibi kaideler dolaşıyor.Fazla ram elbette iyi bir şey ama ben bu gün bu algıyı yıkmak için buradayım.Bu gün sistemimdeki 4 GB Ram'i satıp 2 GB Tek slot bir ram aldım ve taktım.Testlerimi yaptım ve şimdi de sizi şaşırtacak sonuçlarımı anlatmaya başlıyorum.
1.SİSTEM AÇILIŞ
Sistemimiz açıldığı an hiç bir şey açık değilken (Bende bandicam açıktı ekran görüntüsü almam gerektiği için) Riot Vanguard ve AMD Control center gibi yan uygulamalarla beraber Ram kullanımım 1 GB, 1.1 GB Arası değişmekteydi.
2. OPERA 720P VIDEO PERFORMANSI
Opera'da 720p60 bir video izlerken ram kullanımım 1.4 GB'ta sabitti ve 2 3 video'nun başlangıçtan bitimine kadar bu oran hep sabit kaldı.
3.GOOGLE CHROME 720P VIDEO PERFORMANSI
Chrome'un fazla RAM kullanmasına ve Chrome'daki eklentilerime rağmen Ram'im 1.2 1.3 GB Arasında gidip gelerek operaya kıyasla bir düşüş gösterdi.
4.GOOGLE CHROME 30 SEKME PERFORMANSI
Bandicamı düzgün ayarlayamadığım için açtığım sekmeler gözükmemiş çok özür dilerim. Onun dışında 30 Sekme açıkken RAM kullanımım 1.5 GB'a çıktı ve burada sabitlendi.
5. VALORANT PERFORMANSI
Kem güm olabilir 2 gb ile valorant ne alaka dalga mı geçiyorsun falan diye
Açıkçası benim de aklımda yoktu ama bi deniyeyim dedim yine de. 720p Düşük ayarlarda bandicam'e rağmen poligonda hafif takılmalar ile oynanabiliyor. Daha sonra bandicamı kapatıp normal oyuna girdiğimde ise hafif takılmalar dışında ciddi ciddi oynayabiliyorsunuz. Videoyu renderlarken 480p yapmışım o yüzden görüntü kalitesi çok kötü olmuş.Yine de paylaşıyorum
6.CAMTASIA STUDIO PERFORMANSI
Bir kaç video editi ve kısa video editi yaptım ve değerler 1.4 GB ile 1.7 GB Arasında gidip geldi. Sonuç: Oldukça stabil
Sistem Özelliklerim:
İ3 3220
Gigabyte H61
DDR3 2 GB Ram
HD 6850
430W Gigabyte PSU
240 GB Patriot SSD
İşletim Sistemim: Windows 10 Pro 64 bit
1.SİSTEM AÇILIŞ
Sistemimiz açıldığı an hiç bir şey açık değilken (Bende bandicam açıktı ekran görüntüsü almam gerektiği için) Riot Vanguard ve AMD Control center gibi yan uygulamalarla beraber Ram kullanımım 1 GB, 1.1 GB Arası değişmekteydi.
2. OPERA 720P VIDEO PERFORMANSI
Opera'da 720p60 bir video izlerken ram kullanımım 1.4 GB'ta sabitti ve 2 3 video'nun başlangıçtan bitimine kadar bu oran hep sabit kaldı.
3.GOOGLE CHROME 720P VIDEO PERFORMANSI
Chrome'un fazla RAM kullanmasına ve Chrome'daki eklentilerime rağmen Ram'im 1.2 1.3 GB Arasında gidip gelerek operaya kıyasla bir düşüş gösterdi.
4.GOOGLE CHROME 30 SEKME PERFORMANSI
Bandicamı düzgün ayarlayamadığım için açtığım sekmeler gözükmemiş çok özür dilerim. Onun dışında 30 Sekme açıkken RAM kullanımım 1.5 GB'a çıktı ve burada sabitlendi.
5. VALORANT PERFORMANSI
Kem güm olabilir 2 gb ile valorant ne alaka dalga mı geçiyorsun falan diye
6.CAMTASIA STUDIO PERFORMANSI
Bir kaç video editi ve kısa video editi yaptım ve değerler 1.4 GB ile 1.7 GB Arasında gidip geldi. Sonuç: Oldukça stabil
Sistem Özelliklerim:
İ3 3220
Gigabyte H61
DDR3 2 GB Ram
HD 6850
430W Gigabyte PSU
240 GB Patriot SSD
İşletim Sistemim: Windows 10 Pro 64 bit