The Last of Us Part I oynarken PC belirli bir zaman sonra kendini kapatıyor.

Mümkünse kasanın içi gözükecek şekilde fotoğraf atabilir misiniz tüm parçalar gözükecek şekilde? İşlemcide macun olarak ne kullandınız? Son olarak boşta pc çalışırken, oyun açık değilken ama youtube video izlerken işlemci sıcaklık değerleri nedir? Eğer bilginiz ve elinizde macun varsa işlemci soğutucuyu tekrar söküp takabilir misiniz?

Bunlar haricinde Bios'tan PBO ayarlarını Auto yerine disabled yapabilirsiniz. Yine Bios'tan Eco mode kullanarak işlemci sıcaklıklarını düşürebilirsiniz. Bir miktar performans kaybı yaşarsınız ama sıcaklık değerleri 10 derece civarı aşağı düşebilir ve işinizi şimdilik görür.
Hocam şuan boşta 56-57 derece

80-85 derecelerde olur tam yükte

aslında 240mm almanı tavsiye etmiyorum zorunda olmadıkça ilerde kasa büyütmek istersen 360mm daha mantıklı. birde 240mmler nedense hemen hemen 360mm ile aynı fiyat banatlarında performans denklikleri konusunda.
Hocam o zaman yukarıdakilerden bir tane alıp kasanın ön tarafındaki 3 egzoz fanı çıkarıp oraya taksam uyar o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam mesajla şuan PC açık her hangi bir işlem de yapmıyorum CPU sıcaklığı bazen 70 dereceleri görüyor

Sıvı soğutmaya ihtiyacın yok thermalright peerles assain 120se o işlemciyi oyunda 70 civarında tutar.

Teşekkür ettim hocam o zaman ben soğutucu takıp birde öyle deneyeceğim umarım o zaman düzelir.

Sıvı soğutmaya ihtiyacın yok thermalright peerles assain 120se o işlemciyi oyunda 70 civarında tutar.
Hocam bende öyle düşünüyordum benim PC balkonda. İstanbul'dayım burda hava 35 derece ise balkon 45 derece oluyor o yüzden kasanın içine gerekli soğuk hava girmiyor. Bu sefer de kasanın icinki işi dışarıya çıkmadığı için içerde kaldığı için bütün sıcak hava parçaları daha da ısıtıyor. Bende diyorum ki kış gelsin eğer yine aynı ısılar olursa takarım belki.

hocam öncelikle egzoz fanları benim dediğim şekilde düzeltir misin bi de öyle dene hepsi egzoz olursa aktarılacak bi hava kalmaz zaten içeride. o zaman da hava soğutmanın amacı kalmaz işe yaramaz

Nasıl yaparım hocam şöyle
öndeki üç fanı hava kasaya girecek şekilde tak. arkadakiler yine egzoz fan olarak kalabilir dışarı atabilir havayı. hepsini egzoz yaptığın için cpu soğutmasının içine dışarıdan hava girmediği için tam performans çalışmıyor bence

öndeki üç fanı hava kasaya girecek şekilde tak. arkadakiler yine egzoz fan olarak kalabilir dışarı atabilir havayı. hepsini egzoz yaptığın için cpu soğutmasının içine dışarıdan hava girmediği için tam performans çalışmıyor bence
Hocam öndeki fanlar zaten içeriye hava girecek şekilde takılmış. Arkada da takılacak 1 fan yeri var zaten üstte de 2 fan

arka hariç diğerlerini içeri hava girecek şekilde bi ayarlar mısın

hava soğutmanın fanı doğru takılı mı u arada

Hocam öndeki fanlar kasanın içine hava üflüyor arkadaki fan sıcak havayı dışarı atıyor üstteki 2 fan ise sıcak havayı dışarıya atması için. Fanlar böyle takılı

Oyun kendisi biraz problemli. Ben de benzer hatalar ile uğraştım 60fps sabitledikten sonra sorun çıkarmadı

Hocam fanların hepsi işini düzgün yapıyor fakat büyük ihtimalle sorun şu; benim PC balkon da gündüzleri camlar kapalı oluyor vantilatör çalıştırıyorum o yüzden balkon aşırı derece de nemli yani dışarısı 35 derecede ise benim oda 40 derece öyle düşün. O yüzden de kasanın içine girecek soğuk temiz hava yok ama geceleri camı açık şekilde oynadığımda ısılar 70 kere kadar düşüyor. Fakat gündüzleri ne yapsam da buna çözüm bulamıyorum. Yani ben kasaya 360mm sıvı soğutucu taksam da yine fazla fark olmayacaktır. O yüzden ben kışı bekliyorum eğer kışın da aynı derecelere kadar çıkarsa o zaman hem kasayı hemde soğutucuları değiştirecek. Çok teşekkür ederim ugrastiniz ettiniz sağolun hepiniz.

Oyun kendisi biraz problemli. Ben de benzer hatalar ile uğraştım 60fps sabitledikten sonra sorun çıkarmadı
Baktım evet herkes de aynı sorunlar oluyormuş. Bende 60fps ve grafikleri düşükte oynayacağım belki o zaman aynı hatayı vermez

Geri