Neler Yeni

The Last Of Us Part2 hakkı yenen bir oyun

Mojo jojo

80+ Silver
Bu oyunu millet yerden yere vurdu puanlamalara bakıyorum 0-1verenler çok. Hayır hikayeyi hiç sevmedin 6 kırdın hiç mi oynanış grafik yok? Hikaye sana hitap etmeyebilir umduğunu bulmamış olabilirsin ama işleyişi kötü demek değildir bu. Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettimAlıntıyı görüntüle
Sadece oynanış videoları ile oyuna yükseliyorum ben.
Ama oyunun ilk çıkış zamanı bayağı bi' komikti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Yılın oyunu seçildi bence hakkı yendi

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Gömenlerin çoğu Ellie ile Dina'nın ilişkisinden kırdı.
Tamam da zaten ilk oyunda belliydi ki ellienin eşcinsel olduğu? Eşcinsel oldu diye laf edenleri de anlamıyorum netflix filmi gibi sevişme sahneleriyle dolup konuyu bozmadı gayet dozunda verilmişti
Mesaj otomatik birleştirildi:

hikayede çok kiritik karalar vermişler insanlar beğenmemiş olabilir ben beğenen kesimdenim
tabii ki sevmeyebilirler kişiden kişiye değişir. Saçma bulduğum şey insanların 60 birim-500 birim verioip hikayrnin yazarını kiraladıklarını düşünmesi. hadi puanlarken 3 başlığa ayırdın bunlar grafikler oynanış vr hikaye. Grafikler günümüz şartlarında en iyi oyunlardan biriydi bunu kimse inkar edemez. Oynanış gayet çeşitliydi hiç tekrara sarmaya başladı diyemezsin ama hadi ikisine 9 verdin. Hikaye kısmında beklediğini bulmadın dşye bir nebze puan kırarsın ama bunu sadece hikayeden çıkarıp tüm oyun puanına 0 vermeler aşırı komik. druckmann daha oyun çıkmadan önce "ilk oyunda sevgi güveni ikinci oyunda nefreti işledik" demişti,ve nefreti de vermeyi başardılar. Puanlamayı hikayeyi beğenmemeleri üzerine incelrme yapıp 0 verip üstüne 500 tl ye oyun yaptırdığını sanan insanlara uyuz oluyorum ve anlamıyorum

Son düzenleme:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Grafiği falan geç hocam, bir oyunu oyun yapan etmenler vardır. Hikaye bir oyunun iyi olup olmamasında değerlendirilen kriterler arasında neredeyse yok bile. Film izlemiyorsun. Evet film gibi oyun yapıyorlar ancak oynadığın şey bir oyun ve sen eğer senaryosu beğendiğin şekilde yapılsaydı hiçbir kusur bulamayacağın oyuna sırf senaryosu sebebiyle basıyorsan sıfırı derim ki bu oyuncu ya bu oyunun çok büyük fanı ve hikaye istediği gibi olmayınca sinirlendi bastı sıfırı ya da oyunlardan anlamayan denyonun teki.

Oyun son yıllarda yapılmış en gerçekçi ve başarılı animasyonlara sahip. Oyun içerisindeki ses tasarımından tutun, Ellie'nin durumlara karşı verdiği tepkiler, düşmanların verdiği tepkiler, oyunun mekan tasarımları, sanat tasarımı, bölüm dizaynları, oynanış akıcılığı, oyunun mekanikleriyle oluşturulan farklı dinamikler vs. tek bir eksi puan verebileceğin bir şey yok. Öznel bir şey değil bunlar. Yani beğenme beğenmeme gibi durumlar neredeyse yok. Teknik konular hepsi. Oyunu oynarken cidden zevk alıyorsun. Ancak senaryo kriteri özneldir, subjektiftir, kişiye özeldir. Kimisi senaryodaki dramayı sevmiştir, kimisi sevmemiştir. Kimisi senaryonun kendisini sevmiş kimisi sevmemiştir. Bu normal. Senaryo oyunun incelemesi yapılırken öznel bir unsur olduğu için ve bu kadar diğer yönleriyle ön plana çıkan bir oyun için bir kriter olarak alınmaz. Oyun bir başyapıt. Ama hikayesinin daha güzel kurgulanabileceğini düşündüğüm bir başyapıt. Hikaye sunumunda da tek eksik yok oyunun. Yani demek istediğimi anladınız siz.
bana denyo mu demeye çalışıyorsun? benim en sevdiğim oyunlar arasında yer alıyordu TLOU hikaye benim için en belirleyici etmenlerden biridir tabi grafikten sonra diğer herşeyi güzel olabilir ama ben oyunu oynayıp bitirdikten sonra ben böyle hikayeyi deyip sinir olduktan sonra diğer yönleri beni bağlamıyor.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Bu arada oyunda trans yok abbynin kaslı olmasının sebebi babasının intikamını alma arzusuyla asker gibi yetişmesinden kaynaklı hangi kıza o kadar süre kas çalıştırsanız o şekilde vücut yapar. Saç kesme erkekğe benzeme olayı da oyunda mantıklı şekilde açıklanıyor zaten

Fordon Greeman

80+ Bronze
bana denyo mu demeye çalışıyorsun? benim en sevdiğim oyunlar arasında yer alıyordu TLOU hikaye benim için en belirleyici etmenlerden biridir tabi grafikten sonra diğer herşeyi güzel olabilir ama ben oyunu oynayıp bitirdikten sonra ben böyle hikayeyi deyip sinir olduktan sonra diğer yönleri beni bağlamıyor.
Yok bee .D Açıklamışım orada zaten, çok sevdiğin serinin hikayesi kötü olunca basanlardansın sen gördüğüm kadarıyla. Alakası olmayıp oyun yorumlayan ve değerlendiren insanlar var, onlaraydı lafım. Ama düzelteyim ofansif olmuş biraz doğru diyorsun.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yok bee .D Açıklamışım orada zaten, çok sevdiğin serinin hikayesi kötü olunca basanlardansın sen gördüğüm kadarıyla. Alakası olmayıp oyun yorumlayan ve değerlendiren insanlar var, onlaraydı lafım.
heee tm :) bir an baya Hype landım banamı söyleniyor diye :D

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Şu an aynen bu kıvamdayım ve sakinim sorun yok.
1623000452951.png

Witcher 3 Oynuyorum Kafam Dağıldı Zaten.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Fanboy gibi yazmış olacağım biraz ama tamamen kendi düşüncelerim bunlar.

The Last Of Us Part 2 şu ana kadar oyun dünyasında bulunan en iyi oynanışa, en iyi grafiklere, en iyi hikaye sunumuna, en iyi yazılmış karakterlere sahip oyunlardan biri. Evet hikayesi istenilen gibi değildi ama bu, oyunun geri kalan özelliklerini çöpe atmıyor. Hikayesi benim de istemediğim gibiydi fakat hikaye sunumu, canlıdan farksız karakterler, aşırı akıcı ve iyi oynanış bu oyunu oyun dünyasının en üst seviyelerine taşıyor. User Score'ların düşük olmasının sebepleri ise çoğunlukla oyundaki SJW, LGBT olayı ve (oyun hakkında spoiler) Abby ile 10 saate yakın oynamamız.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,717
İsim
Enes Koç
Bu oyunu millet yerden yere vurdu puanlamalara bakıyorum 0-1verenler çok. Hayır hikayeyi hiç sevmedin 6 kırdın hiç mi oynanış grafik yok? Hikaye sana hitap etmeyebilir umduğunu bulmamış olabilirsin ama işleyişi kötü demek değildir bu. Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettimAlıntıyı görüntüle
Şahsen birinci oyunu playstation 3 de bitirmiş ve çok kez izlemiş biri olarak ikinci oyunda birinci oyuna olan hayranlığım ile dayandım.
Oyun başı joelin ölmesi zaten fiyasko oyunu üzüntüyle bitirdim ayrıca hikaye kötü değildi işleyiş de iyidi ama sen abby gibi birini nefret canavarı haline dönüştürdün, sonra bizden ona acımamızı yardım etmemizi istiyorsun. oldu canım oyun başından beri sinirden delirdim bir umut bekledim oda olmadı çoğu kişi bu sebepten düşük vermiştir yoksa genel anlamda öyle berbat değildi.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bir oyunun grafikleri, vuruş hissi, mekanikleri, karakterleri ne kadar iyi olursa olsun hikayesi kötüyse oyunda kötüdür. Çünkü TLOU hikaye tabanlı bir oyun. İnsanlar hikayesi için oynadı. Ben oynamadım fakat o kadar konuşulunca ister istemez hikayeyi öğreniyorsun. Ki insanlar haklı. TLOU 2 her ne kadar prodüksiyon olarak çok kaliteli bir yapım olsa da hikaye olarak çok kötü bir oyun.

Top Bottom