Neler Yeni

The Last Of Us Part2 hakkı yenen bir oyun

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Fanboy gibi yazmış olacağım biraz ama tamamen kendi düşüncelerim bunlar.

The Last Of Us Part 2 şu ana kadar oyun dünyasında bulunan en iyi oynanışa, en iyi grafiklere, en iyi hikaye sunumuna, en iyi yazılmış karakterlere sahip oyunlardan biri. Evet hikayesi istenilen gibi değildi ama bu, oyunun geri kalan özelliklerini çöpe atmıyor. Hikayesi benim de istemediğim gibiydi fakat hikaye sunumu, canlıdan farksız karakterler, aşırı akıcı ve iyi oynanış bu oyunu oyun dünyasının en üst seviyelerine taşıyor. User Score'ların düşük olmasının sebepleri ise çoğunlukla oyundaki SJW, LGBT olayı ve (oyun hakkında spoiler) Abby ile 10 saate yakın oynamamız.
Oyunda sjw denilebilecek kadar fazla bişi yoktu ki kız kaç sene asker gibi yaşayıp kas yapmış normal bencr bu kaslı olması vs. Ellienin de 1. oyunda lezbiyen oldupu belliydi bana kalırsa. Hikayede baştan nefreti hissetiricez dediler ve hissettirdiler. Far cry gibi boktan motivasyonu olan bir kötü karakter yerine cidden amaxını anlayabilidğimiz duygularını yaşayabildiğimiz bir karakteri sundular bize. Oyunun adı joel ve ellie değilki sonuçta. Hadi hikayeyi beklediği gibi olmadığından düşük verilmesini anlarım ama bu 10 luk bir oyunu maks8 e düşürür hikayenin sunumu hissettirdikleri gayet üst düzeydi bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir oyunun grafikleri, vuruş hissi, mekanikleri, karakterleri ne kadar iyi olursa olsun hikayesi kötüyse oyunda kötüdür. Çünkü TLOU hikaye tabanlı bir oyun. İnsanlar hikayesi için oynadı. Ben oynamadım fakat o kadar konuşulunca ister istemez hikayeyi öğreniyorsun. Ki insanlar haklı. TLOU 2 her ne kadar prodüksiyon olarak çok kaliteli bir yapım olsa da hikaye olarak çok kötü bir oyun.
Eziklemek veya tartışmak amaçlı sormuyorum ama cidden merak ettim. Hikaye neden kötü ki, klişelerden uzak değil oynadığımız karakter(joel) aslında kötü biriydi ve hakettiğini buldu ve öldüren kişi( abby) kendince aşırı haklı ve motivasyonunu oyuncuya hissettiren bir karakterdi (oyunun grnel hikayesine odaklanan kişi için en azından). Bana kalırsa her oyun gibi ana karakteri kahramanlaştırmadan öldürdükleri ve ana karakterimizin suçlu olmasına rağmen haklı çıkmadığı için oyuncular bu tepkiyi verdi. Ama yine de senin düşünceni dr merak ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsen birinci oyunu playstation 3 de bitirmiş ve çok kez izlemiş biri olarak ikinci oyunda birinci oyuna olan hayranlığım ile dayandım.
Oyun başı joelin ölmesi zaten fiyasko oyunu üzüntüyle bitirdim ayrıca hikaye kötü değildi işleyiş de iyidi ama sen abby gibi birini nefret canavarı haline dönüştürdün, sonra bizden ona acımamızı yardım etmemizi istiyorsun. oldu canım oyun başından beri sinirden delirdim bir umut bekledim oda olmadı çoğu kişi bu sebepten düşük vermiştir yoksa genel anlamda öyle berbat değildi.
Oyunun yönetmeni sana ben nefreti vericem dedi verdi. Nefret duyduğun karakterin de neden bunu yaptığını arkasındaki sebebi ne hissettirdiğini sana göstermeyi başardı. Evet çoğu hikayeye benzemiyor ve bana kalırsa başyapıt diğer insanlara göre vasat yaptı bu hikayeyi bu durum. Diğer oyun serilerindeki kötü karakterler gibi(deli-nedenini bize göstermeyen) canım istedi ysptım diyip geçmek yerine neden yaptığını en ince ayrıntısına kadar gösterdi. Oyunu ellie ve Joel olarak değilde hikayeyinin geneline baktığın zaman mükemmel bir şey yapmamış mı sence de aslında oyun

Son düzenleme:
Top Bottom