Neler Yeni

THH kararı sonrası ne yapılmalı?

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
İncehesap'tan aldığım sistemdeki ekran kartım arızalı çıkmasına rağmen değişim yapmamaları, benim de para iadesini kabul etmemem üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve ekran kartımın değişimini istedim. Fotoğrafta görüldüğü gibi (anladığım kadarıyla) karar benim lehime çıktı ve ekran kartının değişimine karar verildi fakat satın aldığım ekran kartı XFX RX 5500 XT 8 GB stoklarında uzun bir süredir yok ve İncehesap'taki bir yetkili üretiminin durdurulduğunu söylemişti. Karar benim lehime çıktı ancak ekran kartı yok. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Kesinlikle para iadesi istemiyorum. İncehesap'la mı görüşmem gerekiyor, yoksa mahkemeye falan mı başvurmam gerekiyor? Ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrenciyim ve yeni bir ekran kartı almam zor. O yüzden yanlış adım atmayıp bu kararnameyi iyi değerlendirmem gerek. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum.

Ekler

• WhatsApp Image 2021-09-07 at 23.31.09.jpeg
    WhatsApp Image 2021-09-07 at 23.31.09.jpeg
    393.9 KB · Hit: 47

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
İncehesap'tan aldığım sistemdeki ekran kartım arızalı çıkmasına rağmen değişim yapmamaları, benim de para iadesini kabul etmemem üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve ekran kartımın değişimini istedim. Fotoğrafta görüldüğü gibi (anladığım kadarıyla) karar benim lehime çıktı ve ekran kartının değişimine karar verildi fakat satın aldığım ekran kartı XFX RX 5500 XT 8 GB stoklarında uzun bir süredir yok ve İncehesap'taki bir yetkili üretiminin durdurulduğunu söylemişti. Karar benim lehime çıktı ancak ekran kartı yok. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Kesinlikle para iadesi istemiyorum. İncehesap'la mı görüşmem gerekiyor, yoksa mahkemeye falan mı başvurmam gerekiyor? Ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrenciyim ve yeni bir ekran kartı almam zor. O yüzden yanlış adım atmayıp bu kararnameyi iyi değerlendirmem gerek. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum.
Muadil başka marka-modellerle değişimini isteyin.

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
Hocam zamanında aynı kartın 4 gb modelini önerdiler ben de haliyle istemedim
Ben bu konuda deneyimli olmadığım size yardımcı olamam, sizin biraz ısrar edip muadil marka-model kart istemeniz lazım.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Spektra doğru diyor. Eğer tüketici hakem heyeti değişim dediyse ve incehesapta aynı karttan yoksa muadili hatta muadili de yoksa 1 üst modelini vermek zorunda

Huseyinatik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Hüseyin Atik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Spektra doğru diyor. Eğer tüketici hakem heyeti değişim dediyse ve incehesapta aynı karttan yoksa muadili hatta muadili de yoksa 1 üst modelini vermek zorunda
Peki hocam diyelim karara rağmen vermediler bu noktada ben ne yapabilirim? Veya 3 ay sonra geldi diyelim stoklarına muadil bir kart yine de değişim yapmak zorundalar mı?

BIGGZ

80+ Bronze
Hocam yapabiliyorsanız paranızı da alabilirsiniz
Ekran kartını yıllarca da bekleyebilirsiniz çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,779
Üyeler
168,196
Son üye