THH kararı sonrası ne yapılmalı?

Mesut çeviğin konu ile ilgili bir videosu var oradan detaylıca bakabilirsiniz eğer ürünü temin edemiyorlarsa bir emsali ile değişim isteyebilirsin

Peki hocam diyelim karara rağmen vermediler bu noktada ben ne yapabilirim? Veya 3 ay sonra geldi diyelim stoklarına muadil bir kart yine de değişim yapmak zorundalar mı?
İlk fırsatta yapmak zorundalar THH den öyle karar çıktıktan sonra hala ısrar edeceklerini sanmam. Eğer itiraz ederlerse THH nın verdiği kararın belgesini adamlara at inat edeceklerini sanmam. Olursa inat ederlerse tekrar THH ye başvurman gerekebilir ama veya mahkeme bilemiyorum o kadar ısrarcı bir satıcıyla karşılaşmadım daha henüz.

İncehesap'tan aldığım sistemdeki ekran kartım arızalı çıkmasına rağmen değişim yapmamaları, benim de para iadesini kabul etmemem üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve ekran kartımın değişimini istedim. Fotoğrafta görüldüğü gibi (anladığım kadarıyla) karar benim lehime çıktı ve ekran kartının değişimine karar verildi fakat satın aldığım ekran kartı XFX RX 5500 XT 8 GB stoklarında uzun bir süredir yok ve İncehesap'taki bir yetkili üretiminin durdurulduğunu söylemişti. Karar benim lehime çıktı ancak ekran kartı yok. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Kesinlikle para iadesi istemiyorum. İncehesap'la mı görüşmem gerekiyor, yoksa mahkemeye falan mı başvurmam gerekiyor? Ne yapacağımı bilmiyorum. Öğrenciyim ve yeni bir ekran kartı almam zor. O yüzden yanlış adım atmayıp bu kararnameyi iyi değerlendirmem gerek. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum.
işaretlediğim yeri tekrar iyi okuyun. "Değişiminin mümkün olmaması durumunda para iadesi diyor." yani hala sana para iadesi yapma hakkına sahipler.

InkedWhatsApp Image 2021-09-07 at 23.31.09_LI.jpg

işaretlediğim yeri tekrar iyi okuyun. "Değişiminin mümkün olmaması durumunda para iadesi diyor." yani hala sana para iadesi yapma hakkına sahipler.

Alıntıyı görüntüle
anladım hocam acaba bu kararnamenin geçerli olduğu belli bir süre var mıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

UP UP UP

son satırda yazıyor. pek okuma alışkanlığınız yok anlaşılan.
Sizin de anlama alışkanlığınız yok anlaşılan. O satır da kararnamenin geçerlilik süresi değil aleyhine sonuç çıkan tarafın karara itiraz etmesi gereken süre yazıyor.

dengi kart sağlamamk zorundalar hocam 1660s/1660ti istemelisiniz

Ellerinde aynı ürün yoksa benzer yada bir üst modelini kanunen vermek zorundalar. Gerekirse icra kanalı ile alırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,204,417
Üyeler
192,334
Son üye
CasEmir0
Geri