Neler Yeni

thin gf63 12uc-666xtr adaptör kısa devre sonucu yandı

Sayit_06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sayit Yaman
Dün sabah saatlerinde thin gf63 12uc-666xtr lettop adaptörüm üzerine önceden dökülmüş olan su bebebiyle dün sabah prize takar takmaz patlama sesi geldi adaptör den ve evde sigorta attı adaptörünü yaptırabilirim ama Copilot tamir görmüş adaptörlerin aşırı ısınma " veya kısa devre yapma riski de olabilir 2. Bu nedenle, mümkünse orijinal ve yeni bir adaptör kullanmanız daha güvenli olacaktır." https://sl.bing.net/gRIBHgWLHNY
Bunu duyduktan sonra araştırma yaptım ve sadece Çin'den adaptörünü getirebileceği mi fark ettim ama gümrük düzenlemesi yüzünden Tr'ye getiremiyorum ürün bu https://shorturl.at/Oqm5R
N11'de bazı kullanıcılar sağlam bataryanın ömrünü kısalttığını söylüyor çakma adaptörün bunu da söyliyim dedim yanan adaptörün resminide koyucam incelemek isteyenler baksın.

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Cihan Mert Karagöz
basit bir taktik veriyim belki seni kurtarır. internetten videolarını bulabilirsin önce adaptörü açman gerekiyor. daha sonra şöyle bir göz gezdirip patlayan kararan yer var mı incele. patlayan yer yok ise bir fırça ve selülozik tiner ile güzelce yıka ve saç kurutma makinesi ile güzelce kurut ardından adaptörü kapatabilirsin. şimdi can alıcı kısmı test etmesi var. evde basit bir şekilde test etmen için bilgisayara bağlamaman gerekiyor. önce 220 lamba ve duy alman gerekiyor. görseldeki gibi prizden aldığın fazı lambaya sokman ve lambanın öbür ucunuu da adaptöre bağlaman gerekiyor. nötr ise doğrudan adaptöre girecek. daha sonra elektrik bağlantısını tamamladığında lamba kısa süreli yanmalı. bu kondansatörlerin şarj olmasını gösteriyor. ardından sönmesi gerekiyor ama. eğer sönmüyorsa adaptör geri basıyor kısa devre var demektir. bu basit bir seri lamba düzeneği yani. eğer geri basıyorsa büyük ihtimalle köprü doğrultucunun + ve - si kısa devre olmuş olabilir. yani mosfetler kısadevreye düşmüş demektir.

1726958028674.png

Top Bottom