Thunderobot Bilgisayar FPS Drop.

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, iyi günler. Yaklaşık 2 buçuk hafta önce aldığım Thunderobot Amd Ryzen 9 9850hx Rtx 5070 32 gb ram 1 tb ssd gaming laptop için teknik bir sorunum var. Call of duty warzone ve black ops 7 gibi oyunlarda bazen fps spike/drop sorunu yaşıyorum. Fps 120 civarlarında iken saniyelik 70e düşüp geri 120ye çıkıyor. Diğer oyunlarda bu yok. Multiplayer olmasıyla, haritanın büyüklüğüyle bir alakası yok çünkü offline training mode içerisinde de aynı takılmaları yaşıyorum. Donanımsal bir sorun olmadığından da eminim. Kendim bu sorunu çözmeye çalıştım. Araştırmalarım ve yaptığım testler sonucunda bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna girdiğimde hiçbir takılma fps drop olmuyor. Ta ki google chrome açıp chrome üzerinde gezinmeye başlayana kadar. Yaptığım testler ve incelemeler sonucu google chrome ie alakalı bir video işleme sorunu olabileceğini düşünüyordum. Fakat chromeun kullandığı grafik kartını rtx 5070den amd işlemcinin dahili grafik kartına çevirdiğimde sorun çözülmedi. Chrome içerisinde bulunan “Kullanılır olduğunda grafik hızlandırmayı kullan.” ayarını kapattım. Bu ayar kapalıyken tam emin olmamakla birlikte sanırım sorun çözülüyordu. Fakat bu sefer de youtube üzerinden 60fps ya da 1080p 4k videolar açtığımda tarayıcıda ağır donmalar kasmalar yaşıyordum. Sorunun içinde kaldım bir çözüm bulamadım tam spesifik olarak. Bulduğum en güçlü kanıt. Fps drop yaşarken oturumu kapatıp açtığımda fps drop geçiyor. Bir uygulama ya da yazılım rami ekran kartını şişiriyor olabilir belki. Yardımınızı talep ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,100
Üyeler
200,038
Son üye
Floaxxz124

Geri