Neler Yeni

Titizlik hastasyım. Yardımınıza ihtiyacım var

Fuluski

80+
Elimle tabağa, bardağa, kola kutusuna veya bir meyveye vs. Dokunduğum da yeni aldığım telefonuma pislenir diye dokunamıyorum telefonla işim varsa anında el yıkamak istiyorum yıkamazsam kendimi rahat hissetmiyorum. Malum işi yaptıktan sonra veya özel bölgeme dokunduktan sonra iyice kendimi kötü hissetmeye başlayıp hiç bişeye dokunmadan lavoboya gidip lavoboda 30-35 kere elimi yıkıyorum. Veya özel bölgemi açıp dokunmasam bile yine elim pismiş gibi geliyor ve yine lavobo başında 15-20 defa yıkıyorum. Büyük tuvaletimi yaparken telefonu pislenir diye elime alamıyorum böylelikle de canım sıkılıyor. Aynı şey bilgisayarım için de geçerli. Mesela eşofman varken altında da boxer varken özel bölgeme dokununca elimin yine pislendiğini hissediyorum ve gidip hemem yıkıyorum. Veya örnek olarak mangalda tavuk kanat yedim yağlı yiyecek yerken üstüme düştü üstümü değiştirsem veya ıslak mendille silsem bile kensi cildini yağlanmış pislenmiş olarak görüyorum sıcak basıyor terliyorum ve o anlığına hayattan zevk almamaya başlıyorum. Aileme söylersem büyük ihtimaş psikoloğa götürecek ama ben bi sizin tavsiyelerinizi alayım dedim. Kendi başıma halledebilir miyim bu hastalığı?

bu durum bendede var sizin bahsettiğiniz gibi telefonum kirlenir diye dokunamıyorum bende bilgisayar olarak oluyor. Fakat sizinki çok fazla boxer'a dokununca elimi falan yıkama bende olmuyor. Ben çoğunlukla başkalarının kullandığı eşyalara dokunduğumda rahatsız oluyorum. Yağlanma olarak banada oluyor. Bu durumda piskoloğa başvurmak en mantıklısı olur ben piskoloğa gitmedim ama son zamanlarda kendimi tutmaya çalışıyorum 2-3 hafta daha düzelmesse bende gideceğim.(ilaçlı tedavi olursa kullanmam.)
Mesaj otomatik birleştirildi:

sizde benim yaptığım gibi kendinizi zorlayıp elinizi bu tür durumlar yüzünden yıkamamaya çalışın.

Berkarda

80+ Silver
gel tekirdağa senin sorunu çözeyim 1k ya

yanlış anlamayın gerçekten çözümü biliyorum

%90 etkili

şaka yaptım para istemem ama yanıma gelmen lazım söylersem istemezsin

Fuluski

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu durum bendede var sizin bahsettiğiniz gibi telefonum kirlenir diye dokunamıyorum bende bilgisayar olarak oluyor. Fakat sizinki çok fazla boxer'a dokununca elimi falan yıkama bende olmuyor. Ben çoğunlukla başkalarının kullandığı eşyalara dokunduğumda rahatsız oluyorum. Yağlanma olarak banada oluyor. Bu durumda piskoloğa başvurmak en mantıklısı olur ben piskoloğa gitmedim ama son zamanlarda kendimi tutmaya çalışıyorum 2-3 hafta daha düzelmesse bende gideceğim.(ilaçlı tedavi olursa kullanmam.)

sizde benim yaptığım gibi kendinizi zorlayıp elinizi bu tür durumlar yüzünden yıkamamaya çalışın.
Hocam malum işten sonra mesela elimi kaç kere yıkamalıyım? Kendimi hiç iyi hissedemiyorum sıcaklık basıyor ter basıyor aşırı mutsuzlaşıyorum birde o başkalarının eşyasına dokunma olayı bendede var. Acabs bu eşyaya dokunmadam önce yağlı bir yemeğe mi dokundu veya nereye dokundu tuvaletten mi çıktı diye binbir tane düşünce geliyor aklıma

gel tekirdağa senin sorunu çözeyim 1k ya

yanlış anlamayın gerçekten çözümü biliyorum

%90 etkili

şaka yaptım para istemem ama yanıma gelmen lazım söylersem istemezsin
Nasıl çözüceksin kral tekirdağda yaşıyorum zaten

Hocam malum işten sonra mesela elimi kaç kere yıkamalıyım? Kendimi hiç iyi hissedemiyorum sıcaklık basıyor ter basıyor aşırı mutsuzlaşıyorum birde o başkalarının eşyasına dokunma olayı bendede var. Acabs bu eşyaya dokunmadam önce yağlı bir yemeğe mi dokundu veya nereye dokundu tuvaletten mi çıktı diye binbir tane düşünce geliyor aklıma
hocam ben malum işten sonra elimi normal şekilde 20-30 saniye yıkıyorum. Çok rahatsız olmuyorum ben sadece kıyafetimde bir yere gelirse değiştiriyorum bunuda herkes yapıyordur zaten.

Berkarda

80+ Silver

Nasıl çözüceksin kral tekirdağda yaşıyorum zaten
onu söyleyemiyoruz maalesef

bana mesaj at özelden

atamadım ben sana

malum iş ne acaba :unsure:

ve özel bölge ne oluyor 51.bölge gibi bir şey mi

Son düzenleme:

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Elimle tabağa, bardağa, kola kutusuna veya bir meyveye vs. Dokunduğum da yeni aldığım telefonuma pislenir diye dokunamıyorum telefonla işim varsa anında el yıkamak istiyorum yıkamazsam kendimi rahat hissetmiyorum. Malum işi yaptıktan sonra veya özel bölgeme dokunduktan sonra iyice kendimi kötü hissetmeye başlayıp hiç bişeye dokunmadan lavoboya gidip lavoboda 30-35 kere elimi yıkıyorum. Veya özel bölgemi açıp dokunmasam bile yine elim pismiş gibi geliyor ve yine lavobo başında 15-20 defa yıkıyorum. Büyük tuvaletimi yaparken telefonu pislenir diye elime alamıyorum böylelikle de canım sıkılıyor. Aynı şey bilgisayarım için de geçerli. Mesela eşofman varken altında da boxer varken özel bölgeme dokununca elimin yine pislendiğini hissediyorum ve gidip hemem yıkıyorum. Veya örnek olarak mangalda tavuk kanat yedim yağlı yiyecek yerken üstüme düştü üstümü değiştirsem veya ıslak mendille silsem bile kensi cildini yağlanmış pislenmiş olarak görüyorum sıcak basıyor terliyorum ve o anlığına hayattan zevk almamaya başlıyorum. Aileme söylersem büyük ihtimaş psikoloğa götürecek ama ben bi sizin tavsiyelerinizi alayım dedim. Kendi başıma halledebilir miyim bu hastalığı?

Bu tür davranışları çok iyi bilirim OKB yani takıntı hastalığı denebilir çünkü bende de takıntı var ama bundan çook farklı mesela bilgisayarda bir ayar kapatacağım ya da telefonda kapatıyorum ama defalarca kapandı mı diye kontrol ediyorum psikiyatriye gidip durumu anlatın büyük ihtimal OKB teşhisi koyacaktır birde aşağıya atacağım bir video var bu videoyu izleyin daha detaylı bir bilgi edinirsiniz ayrıca birçok videosu var OKB hastalığı ile ilgili kanalı incelemenizi öneririm

YouTube arama yerine İbrahim Bilgen OKB yazarsanız bu hastalıkla alakalı yaptığı tüm videolara erişebilirsiniz

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bu durum hayatını ne derece etkiliyor? Sosyal yaşamına ve gündelik yaşamına ket vuruyor mu?
Yıkamadığında "kesinlikle yıkamalıyım" diyor musun?

Fuluski

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durum hayatını ne derece etkiliyor? Sosyal yaşamına ve gündelik yaşamına ket vuruyor mu?
Yıkamadığında "kesinlikle yıkamalıyım" diyor musun?
Çok zamanımı çalıyor, elimde yaralara, insanların bana titizlik hastası mısın diye sorması ve mutsuzluğuma sebebiyet vermesi. Mesela tatilde denize giderken bildiğin üzere herkes telefon getirir. Ben deniz severim ama kum sevmem. Telefonum tuzlu suda kirlenir, ıslanır, bi şekilde su gelir diye sürekli çol düşünüyorum eğer su gelirse ne yapabilirim içim rahat etmiyor yani. Elimde sürekli su gördüğü için ve çok kez elimin üstlerinde yara çıkıyor veya tatilden eve dönüyorum tatile gitmeden önceki gibi her şey sıfırdan başlasın istiyorum doğal olarak tabi tatilde de kirleniyorsun. Duş alsam daha rahat hissedemiyorum çok kötü derecede yani. Yukarıda belirttigim gibi zaten cinsel organıma dokunduğumda ardından elimi 35 40 defa sabunlayıp yıkayıp tekrar sabunlayıp tekrar yıkıyorum

Ayrıca birinin eşyalarıma dokunması rarahatsızlık veriyor ailemden bile olsa hemen gözlük bezi veya ıslak mendil peçeteyle siliyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Psikiyatriste gitmeyi neden düşünmüyorsun? İlaç tedavisi ile obsesyonların bastırılır. Psikoterapi ile de bilinç altında yatan düşünceler bulunur ve çözülür.

Fuluski

80+
Psikiyatriste gitmeyi neden düşünmüyorsun? İlaç tedavisi ile obsesyonların bastırılır. Psikoterapi ile de bilinç altında yatan düşünceler bulunur ve çözülür.
İşin içinde ilaç varda o iş yapılmaz bence hocam deli gibi hissederim kendimi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,754
Üyeler
166,078
Son üye
melihss
Top Bottom