Neler Yeni

TN, VA ve IPS panel farkları ve monitör seçimi.

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
IPS paneller biraz araştırma yapınca gecikme süresi yüksek diyorlar. Çok fark eder mi? oyunlarda VA ve TN panele göre?
Eskiden çok fark vardı fakat şimdi 3 ms fark var genelde. Onu da fark etmen çok zor, sadece ekranı çok hızlı sağ sol yaparsan fark ediyor.

Kudret

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kudret Oktay
Monitör güzel. Panel olarak ips panelden başka panel alma. Aoc 27g2u modeline bakabilirsin.
Kardeşim o monitöre baktım. Evet güzel ama Lg nin ürününe göre parlaklığı daha az ondan pek tercih etmedim. Başka önerebileceğin bir şey var mı ?

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Kardeşim o monitöre baktım. Evet güzel ama Lg nin ürününe göre parlaklığı daha az ondan pek tercih etmedim. Başka önerebileceğin bir şey var mı ?
Asus tuf serisine bak. Bu arada parlaklığı hakkında monitörü alanlardan öyle bir şikayet duymadım.

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Parlaklığı gayet yeterli bence şuan kullandığım monitörümde 250 cd gündüzleri iyi görünüyor akşamları parlaklık kıstırıyor.

Kudret

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kudret Oktay
Corona durumu bitince alacağım ilk şey https://www.vatanbilgisayar.com/aoc...hd-dpport-hdmi-pivot-ips-oyuncu-monitoru.html kesinlikle öneririm g-sync sorunsuz çalışıyor ve ıps panel.
AOC ürünleri gayet güzeldir ama LG 27GL650F-B bu ürüne göre parlaklığı daha az ondan geri planda kaldı bende.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk zamanlar öyleydi fakat Nvidia yaklaşık 2 sene önce adaptivesync dediği bir teknoloji ile Nvidia kartlara freesync monitörlerde bu teknolojiyi kullanma imkanı tanıdı. Monitöründe freesync olması , en az 1000 serisi bir Nvidia kart ve dp kablosu ile bağlantı kurmuş olman yeterli. Ben 1660super ile birlikte freesync monitör kullanıyorum , gayet kaliteli bir şekilde çalışıyor. Yani freesync monitörler hem Nvidia hem AMD kartlar ile birlikte çalışabiliyor , rahat olabilirsin.
Anladım kardeşim o zaman bir tane freesync monitör yapıştırıyorum :)

Parlaklığı gayet yeterli bence şuan kullandığım monitörümde 250 cd gündüzleri iyi görünüyor akşamları parlaklık kıstırıyor.
Bendeki asıl problem şu. Ben şu anda 42 inç bir tv kullanıyorum ve parlaklığı sonda ona çok alıştım acaba kısık gelirmi diye korkuyorum.

soyluadam

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
AOC ürünleri gayet güzeldir ama LG 27GL650F-B bu ürüne göre parlaklığı daha az ondan geri planda kaldı bende.

Bahsettiğin monitörde güzel hatta daha uygun alabilirsin linki burada. Birde g- sync destekliyormuş kaynak .

Bendeki asıl problem şu. Ben şu anda 42 inç bir tv kullanıyorum ve parlaklığı sonda ona çok alıştım acaba kısık gelirmi diye korkuyorum.
Alışkanlığın varsa kısık gelebilir dostum haklısın.

Kudret

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kudret Oktay
Bahsettiğin monitörde güzel hatta daha uygun alabilirsin linki burada. Birde g- sync destekliyormuş kaynak .

Alışkanlığın varsa kısık gelebilir dostum haklısın.
Kardeşim son bir soru bu Lg monitör Freesync destekliyor mu ? Amd ekran kartına geçince patlamayalım sonra. Adaptive-Sync dedikleri Freesync mi yani ?

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Adem
Kardeşim son bir soru bu Lg monitör Freesync destekliyor mu ? AMD ekran kartına geçince patlamayalım sonra. Adaptive-Sync dedikleri Freesync mi yani ?

İlk etapta belli başlı monitörlerde denendi şuan ise aktif olarak bütün freesync monitörlerde çalışmakta adaptivesync.

Kudret

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kudret Oktay
Kardeşim bunu izledim daha önce onu biliyorum. Sadece bu Adaptive-Sync dedikleri teknoloji freesync mi yani. Yada LG 27GL650F-B bu ürün freeesync de destekliyor mu merak ettiğim konu bu.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Adem
Adaptivesync denilen olay Nvidia tarafından kendi kartlarının da freesync özelliğinden yararlanabilmesi için geliştirilen bir teknoloji. Kısmen aynı şey aslında ikisi. Freesync olan her monitörde güncel Nvidia driverları kurulduğunda ve DP kablosu ile bağlantı sağlandığında gtx1000 serisi veya üstü kartlarda adaptivesync özelliği kullanılabilir. Eğer monitörün freesync desteği var ise adaptivesync özelliği de kullanılabilir kısaca.

Kudret

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Kudret Oktay
Adaptivesync denilen olay Nvidia tarafından kendi kartlarının da freesync özelliğinden yararlanabilmesi için geliştirilen bir teknoloji. Kısmen aynı şey aslında ikisi. Freesync olan her monitörde güncel Nvidia driverları kurulduğunda ve DP kablosu ile bağlantı sağlandığında gtx1000 serisi veya üstü kartlarda adaptivesync özelliği kullanılabilir. Eğer monitörün freesync desteği var ise adaptivesync özelliği de kullanılabilir kısaca.
Anladım kardeşim çok sağol cevap için. Öncelik olarak LG var aklımda ama şu İncehesap cuma indirimlerini de beklicem güzel bir monitör düşerse oradan alırım.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
838
İsim
Adem
Anladım kardeşim çok sağol cevap için. Öncelik olarak LG var aklımda ama şu İncehesap cuma indirimlerini de beklicem güzel bir monitör düşerse oradan alırım.
Kesinlikle gaming gecelerini takip et gerçekten efsane indirimler oluyor bazı parçalarda. Kargo sürecinde sıkıntı yapabilirsin ama bilgin olsun . Ben yakın zamandaki 2 siparişimde de sıkıntı yaşamadım ama yaşayan çok kişi varmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,183
Üyeler
169,686
Son üye
Damlabuji
Top Bottom