Öneri TN ve IPS arasında aman aman fark var mı

Logicman

80+
Reaksiyon skoru
29
TN ve IPS arasında aman aman fark var mı Yutubdaki videolara bakarsak oyun oynuyorum genelde

Evet bariz fark var TN panelin renk kalitesi IPS ile yan yana bile gelemez. Genelde rekabetçi oyunlar, yüksek HZ ve uygun fiyat için TN tercih ediliyor fakat bence rekabetçi oyun olsa bile renk kalitesi çok önemli en başta göz zevkini arttırıyor.

TN ve IPS arasında aman aman fark var mı Yutubdaki videolara bakarsak oyun oynuyorum genelde
şöyle söyleyeyim hocam, kullandığım bir web sitesinde bir kısımdaki bir box'ı göremiyor olduğumu TN'den IPS'e geçtiğimde anladım :D

TN Panelde Siyah tonları genelde güzel oluyor IPS de biraz Grilik oluyor Diğer Renklerde TN panelde Soluk IPS te Canlı IPS ten OLED geçincede IPS ile TN karışımı gibi hissediyorsun Siyahlar Simsiyah Renkler IPS belki 10 katı daha canlı :D

Hardcore rekabetçi fps oyunları oynayan biri için maddi durumu iyiyse tn panel şart. Görüntüde yırtınmaları daha düşük oluyor, titreşim daha düşük oluyor. Ghosting, smearing diğer panellere göre daha düşük yani iyi. Ama hardcore fps oynamıyorsan zerre kadar gereği yok.

Geri