Neler Yeni

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişimci Grubu) Hakkında ''TÜM'' Düşünceleriniz Nelerdir?

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişimci Grubu) Hakkında ''TÜM'' Düşünceleriniz Nelerdir?

• Gerçekten kaliteli olacağına inanıyorum.

Oylar: 72 35.0%
  • Çıktığı anda hemen satın alacağım.

Oylar: 7 3.4%
  • Türkler hiç bir işi beceremez.

Oylar: 23 11.2%
  • Sürekli arıza çıkartacağını ve kendinden bıktıracağını düşünüyorum.

Oylar: 31 15.0%
  • Henüz yeni çıkacağı için.

Oylar: 9 4.4%
  • Satın alanlar eğer memnun kalırsa ben de satın alırım.

Oylar: 32 15.5%
  • Bizde para ne arar. :(

Oylar: 86 41.7%
  • Ülkeme destek olmak için satın almayı düşünüyorum.

Oylar: 14 6.8%

• Oy kullanan toplam üye
    206

Üstad

80+
Ya Kardeşim bak Şunu Anlamıyorsun.Tamam Olan Oldu Giden Gitti.Onların Hesabı Zaten Sorulur.Ama Artık İleriye Bakmamız Lazım.Artık Geleceğe Bakmamız Lazım
Yok hocam yalan 19.000 1 katlı gecekondu dikilmiyor kim salladıysa iyi sallamış buna!

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Ya daha ne kadar laf dalaşına gircen benle ülkemizde kaçlarca proje al yap devret işlet modeliyle yapıldı abi sen nasıl bi zihniyetsiz insansın ya
Yav Artık Senin ***** Olduğunu Düşünüyorum Gerçekten.Ya Ben Onları Yapanları savunmuyorum Ama Olan Oldu Onlar Zaten Yargılanacak.Artık İLERİ BAKMAK LAZIM İLERİ.Geriye Dönerek İleriye Gidemezsiniz

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
ÜLKELER ARASINDA demişsin bizim ülkemiz bildiğin her yere bağış yapıyor gerçekten ekonomisi çok yüksekmiş gibi
Hocam Kaz Gelecek Yerden Tavuk Esirgenmez Hesabı da Diyebilirsin.Çinde Pakistana Silah Ve Para Yardımı Yapıyor Ve Pakistana Borç Veriyor.Pakistanda Parayı Ödeyemediği İçin Kendi Liman İşletmesini Çine Verdi Mesela

Akycnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Akycnn
Böyle zihniyetlerle böyle insanlarla böyle düşünce şekilleriyle ilerleriz biz daha çok:)

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Excator23cm

80+ Gold
Keşke TAMAMEN bizim tasarımımız ve %100 bizim parçalardan üretilecek olsaydı...
zaten tamamını biz yapıyoruz sadece tasarımı italyanların bunda ne var ki mercedes gibi büyük araba firmalarının tasarımcılarının türk olduğunu biliyor musunuz? o zamanda onlarda tam alman değil.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
zaten tamamını biz yapıyoruz sadece tasarımı italyanların bunda ne var ki mercedes gibi büyük araba firmalarının tasarımcılarının türk olduğunu biliyor musunuz? o zamanda onlarda tam alman değil.
%100 yerli değil. Olması da iyi bir şey değil.

Excator23cm

80+ Gold
Sonra aracın fiyatı 1M'dan başlasın de mi?
o kadar fiyatta olacağını düşünmem ama eğer çok ucuz yapsalar sende çok daha kötü değil mi?

şunu unutmayalım bu aracvın pazarı sadece türkiye değil avrupada da satışa sunulacak eğer bizde bile ucuz olursa onlarda 8'e bölün dolar kuru yüzünden bedava olur yoksa

Ama bu bu yüzdendde kendi arabamıza binemeyeceğiz acaba farklı bir politika uygulayıp dış pazar ile iç pazar fiyatlarını farklı yaparar mı

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
o kadar fiyatta olacağını düşünmem ama eğer çok ucuz yapsalar sende çok daha kötü değil mi?

şunu unutmayalım bu aracvın pazarı sadece türkiye değil avrupada da satışa sunulacak eğer bizde bile ucuz olursa onlarda 8'e bölün dolar kuru yüzünden bedava olur yoksa

Ama bu bu yüzdendde kendi arabamıza binemeyeceğiz acaba farklı bir politika uygulayıp dış pazar ile iç pazar fiyatlarını farklı yaparar mı
O mesajımı tam oku.
Tüm dünya pazarına açılmayı hedefliyor zaten.
Fiyat olayına gelirsek. Mesela bir ülke de büyük bir x firması arabanın bir parçasından yıllık 1M adet üretiyor ve kaliteli işçiliği iyi, Bir de bir y otomobil markası sadece kendisi için üretecek bu da yıllık 20K diyelim ve işçiliği kötü.
X firması adetini 10 dolara satarken, y firması mecbur daha yüksek fiyattan satmak zorun çünkü yıllık daha az üretip daha az satıyor bu yüzden y firması 30 dolara satacak ayrıca kalitesiz. Hangisinden almak daha mantıklı sence?

Top Bottom