Neler Yeni

Togg yapılamaz diyenler nerede acaba?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
YA 50 KERE YAZACAM HERHALDE
BU MODEL ASGARÎ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR İÇİN DEĞİL YA DEĞİL DEĞİLL
VE ALACAK COK KİSİ VAR TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİN KÖTÜ OLMASİ PARASİ OLAN KİŞİ OLMAMASI ANLAMINA GELMİYOR

SİZİN MANTIĞINIZLA HİÇBİR ARABA 900K OLMAMALI.YANİ İLK ÇIKARDIKLARİ MODEL ÜST SEGMENT BİR MODEL.ADAMLAR 900KYA TOFAŞ ÇIKARTMIYOR TUCSON AYARINDA BİR SEYLER CİKARTİYORLAR.

SİZ DE BURDA GELMİS BİR SEYLER GEVELİYORSUNUZ.YURUYUN GİDİN İŞİNİZE DEĞİŞİK DEĞİŞİK ENAYİCE YORUMLAR ATMAYIN
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen suva göre de fiyatları daha düşük olur
Adamlar 900k'a tucson ayarında bir şey çıkartıyorlar ama adamlar o tucson tarzı araçları tercih etmiyor bile kazandıkları paralardan
Bu aracın bu ülkede hitap ettiği kitlenin yüzdesi varsa varsa %10 %90'ı kendi şeyinde sürünüyor
Ve evet tabii ki hiç bir araba 900k olmamalı
Millet kurdan dolayı gelip benim arabamı 900k verip uyguna alacak benim milletim alamayacak ve ben bunu öveceğim yok öyle yağma

MYSTIC

80+ Silver
Adamlar 900k'a tucson ayarında bir şey çıkartıyorlar ama adamlar o tucson tarzı araçları tercih etmiyor bile kazandıkları paralardan
Bu aracın bu ülkede hitap ettiği kitlenin yüzdesi varsa varsa %10 %90'ı kendi şeyinde sürünüyor
Millet kurdan dolayı gelip benim arabamı 900k verip uyguna alacak benim milletim alamayacak ve ben bunu öveceğim yok öyle yağma
900kya neden Tucson tercih edilmesin ki?
Zaten hiçbir araç %100 kitleye hitap edemez.Gecenlerde de 4090 çıktı.İnsanlarin yüzde kaçı aldı onu?O zaman onda da "BANA YARAMIYOR O YÜZDEN BANANE BİR YERLERİNE SOKSUNLAR 4090I" mı diyeceksin?Yani ilk cikan model üst segment olduğu için ağlıyorsunuz şurda.
Ve hayır bir araç 900k olabilir.
Son dediğiin A.1 Türkçe ile yazmışsın anlamadım hiçbir şey.Ekleri falan düzgün yerleştirerek tekrar yaz.

Bu arada 900k olabilir derken tabii ki daha düşük olmalı.Ama o düşmesini istediğimiz nokta ekonomiden kaynaklı.Ben şu anki ekonomiyi baz alarak 900kya alınır diyorum.

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
900kya neden Tucson tercih edilmesin ki?
Zaten hiçbir araç %100 kitleye hitap edemez.Gecenlerde de 4090 çıktı.İnsanlarin yüzde kaçı aldı onu?O zaman onda da "BANA YARAMIYOR O YÜZDEN BANANE BİR YERLERİNE SOKSUNLAR 4090I" mı diyeceksin?Yani ilk cikan model üst segment olduğu için ağlıyorsunuz şurda.
Ve hayır bir araç 900k olabilir.
Son dediğiin A.1 Türkçe ile yazmışsın anlamadım hiçbir şey.Ekleri falan düzgün yerleştirerek tekrar yaz.
%100 kitleye hitap edemez zaten hiç bir araç fakat %10'unada hitap etmemeli
Ve hayır 4090'ı bir yerlerine soksunlar demeyeceğim tabi 4090'ı yurtdışında insanların alamamasının bir sebebi olabilir o da stok olmaması?
Bizim ülkemizde 4090'nın fiyatı 35000TL civarlarında olduğu için alamıyor olmasınlar
Bir ekran kartıda 35000TL olamaz bir Araba da 900000TL olamaz
Son dediğimi anlamamışsın çevireyim
Biz TOGG'u 900k civarlarında olduğu için alamıyoruz. Yurtdışındakilere kurdan kaynaklı ucuz geldiği için alabiliyorlar
Yani bizim milletimiz alamıyor başka milletten insanlar kur farkından dolayı bu aracı alabiliyorlar ve benim bunu övmem gerekiyor öyle mi hayatta övmem

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Togg geleceğe yatırımdır almanlarda ilk fabrikalar kurulduğunda yıkık parçalanmış bir ülkeydi ama kimse sizin gibi ağlamıyordu. Breaking bad'i izleyen bilir amerikada bir öğretmenin nasıl sıkıntıda yaşadığını. Bunlar sanıyor ki Amerika veya Avrupa hep zenginlik içindeydi her projede halkın işine yarıyordu falan :) Amerika veya Avrupa'da çoğu ülke 10-20 yıl önce baya kötü yaşıyorlardı :) bunlar bilmez tabii ki bunların tek bildiği amarigada market fiyatları amarigada Apple fiyatları amarigada bmw fiyatları Türkiye ve amariga birim karşılaştırmaları. Bu devletler nasıl güçlendi bu hale geldi de baane derler.

Akanzaii06

80+ Bronze
Ben şeyi merak ediyorum. mesela kapılar elektrikli ve farklı açılıyor ya. mesela otoparklarda park ederken sağında ve solunda araç varsa kapılar nasıl sonuna kadar açılcak

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Konuya nokta koyulmalı bence ülkemiz için yapılan her şeyi desteklerim ama seçimden seçime yollarda olacak denen arabalar bir türlü yollarda olmuyor türlü yolsuzluklar varken mülteci sorunları varken geçim sorunu varken adalet sistemine güvende sorun varken maalesef benim önceliğim yerli milli araba değil umarım Avrupa piyasasında tutunabilir

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
Ben şeyi merak ediyorum. mesela kapılar elektrikli ve farklı açılıyor ya. mesela otoparklarda park ederken sağında ve solunda araç varsa kapılar nasıl sonuna kadar açılcak
Muhtemelen açılmayacak Teslada ki gibi sensörlerle duvar ya da aracı tespit ettikten sonra değmeden duracaktır kapının açılması kapıyı açmak istiyorsa farklı bir yere çekmek zorunda

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Ve hayır 4090'ı bir yerlerine soksunlar demeyeceğim tabi 4090'ı yurtdışında insanların alamamasının bir sebebi olabilir o da stok olmaması?
Bizim ülkemizde 4090'nın fiyatı 35000TL civarlarında olduğu için alamıyor olmasınlar
Biz TOGG'u 900k civarlarında olduğu için alamıyoruz. Yurtdışındakilere kurdan kaynaklı ucuz geldiği için alabiliyorlar
Yani bizim milletimiz alamıyor başka milletten insanlar kur farkından dolayı bu aracı alabiliyorlar ve benim bunu övmem gerekiyor öyle mi hayatta övmem
Yok stokla alakası yok bal gibi de almıyorlar çünkü bunu gereksiz buluyorlar. Sen yiyecek ekmek bulamayıp iPhone 13 almak için sıraya girerken Avrupa'da en çok satılan markalar Çinli ucuz markalar. En çok satan arabalar ucuz ikinci el arabalar. Önce kalite gelişmeli sonra ülke gelişir.

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Uygunsuz davranış
Yok stokla alakası yok bal gibi de almıyorlar çünkü bunu gereksiz buluyorlar. Sen yiyecek ekmek bulamayıp iPhone 13 almak için sıraya girerken Avrupa'da en çok satılan markalar Çinli ucuz markalar. En çok satan arabalar ucuz ikinci el arabalar. Önce kalite gelişmeli sonra ülke gelişir.
Avrupada en çok çinli ucuz markalar alınıyor aynen kaynak mabadın galiba

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Milleti o kadar kandırdılar ki artık kimse böyle işlere inanmıyordu. O yüzden yapılamaz diyordular.

Ee zaten yapılsa bile fakir millet o arabanın yararını görmez. Zengin alır kullanır, zengin satar kazanır.

MYSTIC

80+ Silver
%10una hitap edebilir bir sıkıntı göremiyorum.Zaten tek modelde kalmayacaklar.Yeni ve daha ucuz modeller illaki gelir.Destekleyin yeter.
Bu araba ihraç edilirse kesin kâr edilir ve ülkeye döviz girer.Ulkeye döviz girmesi demek kurun düşmesi demektir.(Tabii ki şak diye düşmez öyle bir şey bekleme)kur düşerse her şeyin fiyatı düşer.Uzun vadede kalkınma gerçekleşir.Tabii bunun için yolsuzlukların vs. de önlenmesi lazım ama her halükarda devlet kâr ediyor bu işten.Devletin parasının olması iyi bir şeydir zaten.Ve yani ülkenin dışarıya mal satması neden kötü olsun ki?Yani bu patates değil.İyiler Avrupa'ya gidip de kötüler bize kalmıyor.
Senin "900k olamaz" dediğin şey ekonomik.Onu geç şimdilik.Oyle bakarsan ekonomi kötü olduğu için hiçbir şey yapmayalım?Madem kötü ekonomi,oturalım bekleyelim.

Cidden bu adam kafadan kırık

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
İnsanlar almak istemezse niye 4090'nın çıkmasını umursasın?
4090'ı almak isteyen kişi alamazsa yurtdışında stoktan kaynaklı alamaz dedim ve bu da doğru
Ayrıca ben yiyecek ekmek bulamayıp iphone 13 almak için sıraya girmiyorum onu farklı kişilere anlat o onların problemi ve ayrıca bu yine bizim ülkemizin ne kadar kötü yönetildiğini gösterir iphone 13'ü almak isteyen bir kişi yiyecek ekmekte bulabilmeli
İphone 13 almak için kredi çekmemeli mesela
Ya da bir telefon ya da bir bilgisayar almak için her ay neredeyse maaşının tamamını vermemeli

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri