Neler Yeni

Togg yapılamaz diyenler nerede acaba?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,414
İsim
Hacı
Fiyatlandırması nasıl?

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
%10una hitap edebilir bir sıkıntı göremiyorum.Zaten tek modelde kalmayacaklar.Yeni ve daha ucuz modeller illaki gelir.Destekleyin yeter.
Bu araba ihraç edilirse kesin kâr edilir ve ülkeye döviz girer.Ulkeye döviz girmesi demek kurun düşmesi demektir.(Tabii ki şak diye düşmez öyle bir şey bekleme)kur düşerse her şeyin fiyatı düşer.Uzun vadede kalkınma gerçekleşir.Tabii bunun için yolsuzlukların vs. de önlenmesi lazım ama her halükarda devlet kâr ediyor bu işten.Devletin parasının olması iyi bir şeydir zaten.Ve yani ülkenin dışarıya mal satması neden kötü olsun ki?Yani bu patates değil.İyiler Avrupa'ya gidip de kötüler bize kalmıyor.
Senin "900k olamaz" dediğin şey ekonomik.Onu geç şimdilik.Oyle bakarsan ekonomi kötü olduğu için hiçbir şey yapmayalım?Madem kötü ekonomi,oturalım bekleyelim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cidden bu adam kafadan kırık
Mesela ne kadar ucuz bir modelden bahsediyoruz 100k TL mi
Ülkeye döviz girmesi tabii ki iyi fakat ben senin gibi TOGG'un kur'u düşürecek katkıda olacağını sanmıyorum askeri ekipman teçhizat konusunda iyi durumdayız fakat kur'a bir faydası olduğunu görmedim mesela
Benim 900k olamaz dediğim şey tabii ki ekonomik zaten. Ülkede ki asgari ücretin 5500TL olduğu bir yerde kendi ülkemizde üretilen bir aracın 900K olması normal mi arkadaşlar

egebaranakk0

80+ Silver
Konuyu okurken nefesim daraldı bu ne partizanlık jsjsksdkskk sol da sol anladik kanka en iyi solcu sizsiniz geçmişi islam düşmani hiç bir başkaninin bir kuruş bir şey yaptiğini görmediğimiz chp değil mi buraya yaziyorum kanka rez alin ama inşallah olmaz bu seçimde chp alirsa 5 senede faroe adalarından bi farkımız kalmaz rte bile yine iyi dayandı şuan bu ülkede rte den iyi yöneticek yok ancak rte ninde yönetemediği aşikar

Jankanbe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Emirhan özaydın
Konuyu okurken nefesim daraldı bu ne partizanlık jsjsksdkskk sol da sol anladik kanka en iyi solcu sizsiniz geçmişi islam düşmani hiç bir başkaninin bir kuruş bir şey yaptiğini görmediğimiz chp değil mi buraya yaziyorum kanka rez alin ama inşallah olmaz bu seçimde chp alirsa 5 senede faroe adalarından bi farkımız kalmaz rte bile yine iyi dayandı şuan bu ülkede rte den iyi yöneticek yok ancak rte ninde yönetemediği aşikar
Küçümsediğin Faroe adaları bizden refah yaşıyor

egebaranakk0

80+ Silver
Küçümsediğin Faroe adaları bizden refah yaşıyor
Jsjsksjkskssjs bu zihniyette evet adam ilk defa araba yapmışız italyadan parçaları geldi vs edebiyati yapiyo ya en çokta o koparttı zaten hükümet son zamanlarını yaşıyo bence, şuan ak parti yerinde olsam selçuk bayraktarı atardım ortaya alsın yönetsin

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
Berkecan Ergin
Bu konularda sanki biraz bilgi sahibi olduğunu sezdim, gayte güzel. SUV, sedan , hb gelecek. Sıralaması yazdığım şekilde olacak diye biliyorum. Hb modeli daha uygun fiyatlı olabilir diye düşünüyorum . Içten yanmalı motor soruna gelirsek o kesinlikle olmayacak, ihtimali bile yok :)
Valla dizel neyse de böyle 1.5 150beygirlik güzel bi motorda giderdi. Oto yedek parçacıyım e-ticaret o yüzden bilgim var. Nasip olursa almakta isterdim ama ilk üretimler devlet kurumlarına verilecek bildiğim kadarıyla. Aslında o yüzden belki içten yanmalı motorda olabilir diye düşündüm. Devlet kurumunda sürekli şarjda araba olması garip geliyor :D

Satışa sunulmadan da aslında o 4-5 hissedar firmadan hisse almak lazım ileride değerlenebilir :Dytd.

MYSTIC

80+ Silver
Mesela ne kadar ucuz bir modelden bahsediyoruz 100k TL mi
Ülkeye döviz girmesi tabii ki iyi fakat ben senin gibi TOGG'un kur'u düşürecek katkıda olacağını sanmıyorum askeri ekipman teçhizat konusunda iyi durumdayız fakat kur'a bir faydası olduğunu görmedim mesela
Benim 900k olamaz dediğim şey tabii ki ekonomik zaten. Ülkede ki asgari ücretin 5500TL olduğu bir yerde kendi ülkemizde üretilen bir aracın 900K olması normal mi arkadaşlar
200k falan olur diye düşünüyorum
Askeri ekipmanlar ihraç edilmiyor.Aksine o ekipmanları bazen doğrudan bazen de yarısını falan ithal ediyoruz.
Ama bu model asgari ücretli çalışanlar için değil.Ama asgari ücretli çalışanlar icin olmasa bile pahalı tabii ki.Yani Toyota Corolla 100k iken şimdi fırladı fiyatı.Passat 300k idi, 1m oldu.Zaten asgari ücretin 5500 TL olması saçma.Bir asgari ücret bu kadar yüksek olmamalı.

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Uygunsuz davranış
Togg geleceğe yatırımdır almanlarda ilk fabrikalar kurulduğunda yıkık parçalanmış bir ülkeydi ama kimse sizin gibi ağlamıyordu. Breaking bad'i izleyen bilir amerikada bir öğretmenin nasıl sıkıntıda yaşadığını. Bunlar sanıyor ki Amerika veya Avrupa hep zenginlik içindeydi her projede halkın işine yarıyordu falan :) Amerika veya Avrupa'da çoğu ülke 10-20 yıl önce baya kötü yaşıyorlardı :) bunlar bilmez tabii ki bunların tek bildiği amarigada market fiyatları amarigada Apple fiyatları amarigada bmw fiyatları Türkiye ve amariga birim karşılaştırmaları. Bu devletler nasıl güçlendi bu hale geldi de baane derler.
Tam bir yürüyen cahillik

Borders

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Ne desem boş
Toplu blok konusu olmuş, ne güzel... :peped:

Ayda 189 dolar kazanan Sefalet içinde yaşayan hindistan halkının da milli markası tata nın arabası bu
gsyih göre Hindistan 5. sırada, Türkiye 21.

Son düzenleme:

İceWolf

80+ Silver
Togg geleceğe yatırımdır almanlarda ilk fabrikalar kurulduğunda yıkık parçalanmış bir ülkeydi ama kimse sizin gibi ağlamıyordu. Breaking bad'i izleyen bilir amerikada bir öğretmenin nasıl sıkıntıda yaşadığını. Bunlar sanıyor ki Amerika veya Avrupa hep zenginlik içindeydi her projede halkın işine yarıyordu falan :) Amerika veya Avrupa'da çoğu ülke 10-20 yıl önce baya kötü yaşıyorlardı :) bunlar bilmez tabii ki bunların tek bildiği amarigada market fiyatları amarigada Apple fiyatları amarigada bmw fiyatları Türkiye ve amariga birim karşılaştırmaları. Bu devletler nasıl güçlendi bu hale geldi de baane derler.
Doğru.
Tam bir yürüyen cahillik
Acaba Mercedesin kuruluşunu bile bilmeden doğruyu yazana cahil diye hakaret eden sen olabilirmisin? Arkadaş gayet doğru yazmış, acaba cahil sen olabilirmisin? Doğru bilgiyi verelimde bilgi sahibi ol.

Almanlar 1920 de komple yıkıldıktan 6 sene sonra 1926 da Mercedesi kurdu! Ayrıca Mercedes kurulduğunda ABD askerlerinin bir kısmı henüz Almanyayı işgali bırakmamışlar, hala Almanyadaydılar. Arkadaşın dediği gibi Almanlar fabrikalarını kurduklarında bırak refahı, kısmi işgal altındaydılar.

Son düzenleme:

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Doğru.

Acaba Mercedesin kuruluşunu bile bilmeden doğruyu yazana cahil diye hakaret eden sen olabilirmisin? Arkadaş gayet doğru yazmış, acaba cahil sen olabilirmisin? Doğru bilgiyi verelimde bilgi sahibi ol.

Almanlar 1920 de komple yıkıldıktan 6 sene sonra 1926 da Mercedesi kurdu! Ayrıca Mercedes kurulduğunda ABD askerlerinin bir kısmı henüz Almanyayı işgali bırakmamışlar, hala Almanyadaydılar. Arkadaşın dediği gibi Almanlar fabrikalarını kurduklarında bırak refahı, kısmi işgal altındaydılar.
Mersedes le ilgili olanlara bir şey demedim konuyla gram alakasida yok zaten ben abd ve avrupa ile ilgili dedikleri zırvalamaya cahil dedim soyle bir bakınca az bile demisim slağ## teki tv de 2.5 saat almanyanın batışıni anlatinca almanya batmis olmuyor azicik beyninizi kullanın adamlarla armamızda yüzyıl var acilen pudra şekerini azaltın

Daha ne kadar batabilirizki 😂 adamın kafa yapısına bak ya şaka gibi

İceWolf

80+ Silver
slağ## teki tv de 2.5 saat almanyanın batışıni anlatinca almanya batmis olmuyor azicik beyninizi kullanın adamlarla armamızda yüzyıl var
2 yıl boyunca bombalanmış, Özellikle 6 ayında hergün 1000 üzerinde uçakla bombalanmış ülke batmıyormu? Aksine zenginleşmişmi oluyor?

acilen pudra şekerini azaltın
Napsınlar, İBB'nin kiralık cenaze araçlarından pudra şekeri dağıtımı kesilse sıkıntı kalmaz. :)

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom