Neler Yeni

Togg yapılamaz diyenler nerede acaba?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

OnurCiftci26

80+ Bronze
C-SUV fiyatlarında olacaksa rekabetçi olmasının tek sebebi vergi. 1.6 c-suvlardan %80 vergi alınırken bundan %10 alınacak ÖTV. Ona rağmen aynı fiyatta olursa vergisiz fiyat olarak TOGG bariz çok daha pahalı olacaktır zaten yani aslında pek rekabetçi olmayabilir.
Diğerleri içten yanmalı olduğu için elektrikli olan modele göre ucuz olmaları normal.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Diğerleri içten yanmalı olduğu için elektrikli olan modele göre ucuz olmaları normal.
Vergiyi düştüğünde arada 300.000 gibi devasa fark oluşuyor dostum togg aslında ucuz veya rekabetçi olmayacak yani vergisi az olacak. Daha az bizi yicekler kısaca. Verginin eşit veya yakın olduğu yerlerde teslalarla 1000-4000 euro falan farkı olacak zaten aracın sen düşün

İceWolf

80+ Silver
C-SUV fiyatlarında olacaksa rekabetçi olmasının tek sebebi vergi. 1.6 c-suvlardan %80 vergi alınırken bundan %10 (en kötü %40) alınacak ÖTV. Ona rağmen aynı fiyatta olursa vergisiz fiyat olarak TOGG bariz çok daha pahalı olacaktır zaten yani aslında pek rekabetçi olmayabilir.
Fiyatı maliyete göre belirleyeceklerdir. Sonuçta yeni firma ve tutundurma yapmak için minumum karla piyasaya gireceklerdir. Sonuçta o % 10 dilimde TOGG a özel bir şey değil. Kanuna uyan tüm Elektrikli araçlar için %10.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Fiyatı maliyete göre belirleyeceklerdir. Sonuçta yeni firma ve tutundurma yapmak için minumum karla piyasaya gireceklerdir. Sonuçta o % 10 dilimde TOGG a özel bir şey değil. Kanuna uyan tüm Elektrikli araçlar için %10.
TOGG' a özel değil ama özel. TOGG çıkacak diye %40' a giren dilimi %10' a çektiler motor gücüne göre oranlamayı değişip. 1.6 araçtan alınan vergi ise %80 şaka gibi. +%18 kdv desek 1 tane devlete alıyoruz LOOOL. 1 milyonluk içten yanmalı arabanın %48-55' i vergi yani 1m vergisiz sana 450k-500k arası togg 1m olsa vergisiz 800 falan olucak

OnurCiftci26

80+ Bronze
Vergiyi düştüğünde arada 300.000 gibi devasa fark oluşuyor dostum togg aslında ucuz veya rekabetçi olmayacak yani vergisi az olacak. Daha az bizi yicekler kısaca
Biliyorum dostum çünkü sıfırdan fabrika kurup, yeni araç çıkarmak ucuza mal olmayacak işler. Zaman geçtikçe fiyatları düşer. Zaten elektrikli her araç ucuza çıkmıyor Peugeout'un 2008 modeli geldi Türkiye'ye B segment araç lansmana özel 900.000 TL'den başlıyor %10 vergi alındığı halde.

İceWolf

80+ Silver
TOGG' a özel değil ama özel. TOGG çıkacak diye %40' a giren dilimi %10' a çektiler motor gücüne göre oranlamayı değişip.
Diğer markalarda uyabilir. Teslada SUV u 4.300.000 TL den başlatacağına kanuna uyan modelini getirsin, %10 dilime girsin.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Biliyorum dostum çünkü sıfırdan fabrika kurup, yeni araç çıkarmak ucuza mal olmayacak işler. Zaman geçtikçe fiyatları düşer. Zaten elektrikli her araç ucuza çıkmıyor Peugeout'un 2008 modeli geldi yeni Türkiye'ye B segment araç lansmana özel 900.000 TL'den başlıyor %10 vergi alındığı halde.
Benim değinmek istediğim kısım o kadar da ucuz veya rekabetçi değil sadece vergisi düşük demek istedim. Adamlarsa içten yanmalıların vergiyi de %10 yapsınlar bakalım togg satılıyo mu :d
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer markalarda uyabilir. Teslada SUV u 4.300.000 TL den başlatacağına kanuna uyan modelini getirsin, %10 dilime girsin.
Teslanın öyle bir gerekliliği yok adamlar 0-100' e 1 saniyede çıkan arabalar yapıyor ve yurtdışında bu arabalar pahalı olsa da alınabilir oluyor. Ülkemiz tırnak içinde "ÇOK İYİ" yönetildiği için biz alamıyoruz

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
Buğra
"agam"(arabayı sorgusuz sualsiz alabilecek kesim ya agadır ya üst düzey yönetici) arabayı aldın iyi hoş ustası var mı teknik servisi var mı ülke çapına yayılmış yedek parçası var mı yola gidişi nasıl bunlar da kriter aynı fiyat bandında zaten bu saydıklarıma sahip araçlar varken güven toplaması için 10 sene daha geçmesi lazım yapıldı hayırlı olsun ama bize maliyeti ne oldu o farklı bir konu arabamızı yaptık ama avrupa amerikan arabası alamayanların alabileceği bir otomobil değil bana su vermeyen çeşmenin hortumuna ot tıkayayım gibi bir durum da söz konusudur ayrıca

JSezar

80+ Silver
Togg gerçek değil,hayal.

İceWolf

80+ Silver
Teslanın öyle bir gerekliliği yok adamlar 0-100' e 1 saniyede çıkan arabalar yapıyor ve yurtdışında bu arabalar pahalı olsa da alınabilir oluyor. Ülkemiz tırnak içinde "ÇOK İYİ" yönetildiği için biz alamıyoruz
Burda haklısın, 1000 beygir üstünü çıkardılar ve 2 saniye civarı diye yayınladılar, Hatta 1.1 saniyeye düşüreceklerinide iddia ettiler. Ama o pistlerde. O süratle gittiği km de 82. Fantazi bir arabayı kalkıpta genelleştirmek doğru değil. Ama Porsche de en hızlısı 3.0 saniye. Nasıl oluyor o zaman, Porsche 918 Spyder çok kötü bir arabamı?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,502
Üyeler
166,550
Son üye
Exe00
Top Bottom