Topladığım Sistem Mantıklı mı?

Nesqufy

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
10000
Merhabalar. Onceden buradan zaten konu acıp forum uyelerine danişmiştim. Şu an kendi (uzay montaj) pc mi topladim ama birazcik pahaliya toplamışım gibi hissediyorum. Hepsinin fiyatini tek tek yazacağım lütfen bana şu ortalama fiyata denk gelmiş x parça biraz pahali gibi yorum yaparsaniz sevinirim :)

Gigabyte B450 MK - Tek kişiden 8x2 ram dahil 2500+kargo ücretsiz aldim
XPG D30 3000Mhz 8x2 Ram
High Power 600w 80+ Psu 750 TL + 300 Kargo
(Ya 650 ya 750 tl idi ama sanirim 750ydi)
Msi Armor Rx570 8GB Oc 1950 + 200 Kargo
(Rx580 sadece 4GB vardi bu fiyatlara bende 8GB rx570 almakta karar kıldım, dogru karar mı bilemem)
Kioxia Exgercia G2 1TB (Sifir) M2 SSD 1750TL + Elden teslim aldım (250 GB Sata SSD + 1TB HDD almak daha mantıklı olabilir ama hem sata ssd bu kadar hizli olmicak ve alcağim hdd bad sector olmasa bile 2015ten eski olacakti ve il dışında vardı sadece, kisacasi m2 ye denk oluyordu nerdeyse kargo dahil)
Mönitörü arkadaştan 500TL ye aldım Vga+Power kablosu yanindaydı. Vga dan Hdmi ye dönüştürücü ile beraber 700 tuttu.
Ryzen 3 3100 Işlemci + Stok fan 900 + 200 Kargo

Bide küçük bi dolandirilmam sonucu 600 TL m buhar oldu. Haram zıkkım olsun ne yazikki yaşım 16 oldugundan ve babama haber gitmemesi gerektiğinden şikayetci olamadim.
İLK KEZ sistem topladiğimi belirtmek isterim. Donanim arsivi gibi gibi kaynaklardan bakarak ne dogru olur bu fiyata hangisi iyi performans verir derken ortaya bu sistem cikti. Toplam (yanliş hesaplamadiysam) 9250 TL tutuyor ve +600 TL dolandirilmam var. Mönitör + dolandırılmam dahil 9850 bana maliyet (bide ac1300 internet adaptörü var 250-270 falan sayar mısınız bilmem, modem uzakta)
Lütfen DÜRÜSTÇE bana şu pahalı vs vs açıkça yorum yapin :) lafı süslemenin manası yok pahalı almişsam yapcak bir şey yok tecrübe oldu :) dedigim gibi ilk kez topladim ve bu parcalar belki 1 ay arayla toplandı yani uzun sürdü(ilk alınan ve son alınan malzeme arasında gecen süre).
Şimdiden yorumlariniz icin teşekkür ederim.

Hocam her şeyi siyah yazmasamıydınız. Okuyamadım. Aydınlık tema da bile dediğiniz anlaşılmıyor onu da belirteyim. Yanına toplamını yazın, buradan bakınca alınmaz gibi duruyor

Biraz daha beklenip rx580 8gb daha iyi olabilirmiş bence diğer parçalarsa bence kafi denebilir

Geri