TOPLAMA BİLGİSAYAR ELEŞTİRİ SONUÇLARI VE ÖNERİLER

PC ESKİ HALİ

CPU
https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html
GPU
https://www.akakce.com/ekran-karti/...i3c-256-bit-gddr7-16-gb-fiyati,903204418.html
ANAKART
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html
SIVI SOĞUTUCU
https://www.akakce.com/islemci-sogu...0-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,542407713.html
RAM
PSU
KASA
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,799821360.html

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

gorunus acısından ıstersenız yapabılırsın ama gerek yok o fıyata daha ıyısı varken sırf kablo gozukmeyecek dıye yapılmamalı

bende o markayı bılmıyorum malesef hıcbır urununude bu gune kadar kullanmadım sız bılırsınız
anladım teşekkürler

İleriye dönük bir sistem düşünürseniz, 9800x3d işlemci - x870 anakart kombinasyonu çok daha mantıklı ve makul. Ekran kartına gelirsek 5070 ti ile 5080 arasında bence saçma bir uçurum var. 5070 ti daha mantıklı bir seçim olur. İmzamda 5-6 ay önce sizinle aynı kasa modelinde topladığım sistem mevcut. Oldukça serin, uyumlu ve performanslı çalışıyor.

-

Bilgisayarın son hali dün gelen eleştiri ve öneriler sonucu bu şekilde oldu ama kafamda kalan birkaç soru var,
1 9800X3D den 7800x3d ye düşüp diğer bileşenlere basmalı mıyım yoksa 9800x3d kalmalı mı?
2 Tüm bileşenlerin MSI olması konusunda karar vermiştik ve bunun sonucunda Project zero olması sebebiyle MSI b850 gaming plus wifi seçtik fakat bunu seçerken x870 aorus elite den vazgeçmiştim. Sizce b850 kalmalı mı yoksa x870 mi dönmeli miyim?
3 5080 ve 5070 ti arasındaki farkın aradaki fiyat farkına değmediğini söylemişlerdi dün akşam 5080 den 5070 ti düşmeli miyim?
1- Bence 9800x3d kalmalı. Sonuçta en iyi oyun işlemcisi.
2-Tüm bileşenlerin MSI olmasına bence gerek yok, kaliteyi fiyat performans ile orantılayıp ona göre seçim yapılması çok daha doğru olur.
3-Evet 5080 ile 5070ti arasında vram farkı olmadığından %15-20 civarı bir performans farkı için, ortalama 20k civarı fiyat farkına değmez.

4 de benden olsun, senin içine ne siniyorsa onu seç al başkalarının fikirlerini önemseme demiyorum ama kullanacak olan kişi sensin, sonradan ahlayıp vahlamak yerine dileğin bileşeni ''akıl ve mantık'' çerçevesinde seç al. Kaldı ki birçok parça gayet güzel, elbette herkesin fikirleri aynı olmayabilir bu durumda bazı parçalarda ayrı görüşler olabilir bu da çok normal. Mesela ben anakart konusunda hala MSI mag b850 tomahawk ı oyun oynayacak biri için yeterli bulurum. PSU içinde Corsair rm1000x modeli gibi. Sıvı soğutucu konusu da thermalright frozen warframe pro 360 güzeldir. Neyse dün ve bugün yapılan destek ve öneri bilgiler ile kafanda bir şey oluşmuştur.

iyi forumlar.

2-Tüm bileşenlerin MSI olmasına bence gerek yok, kaliteyi fiyat performans ile orantılayıp ona göre seçim yapılması çok daha doğru olur.
3-Evet 5080 ile 5070ti arasında vram farkı olmadığından %15-20 civarı bir performans farkı için, ortalama 20k civarı fiyat farkına değmez.

4 de benden olsun, senin içine ne siniyorsa onu seç al başkalarının fikirlerini önemseme demiyorum ama kullanacak olan kişi sensin, sonradan ahlayıp vahlamak yerine dileğin bileşeni ''akıl ve mantık'' çerçevesinde seç al. Kaldı ki birçok parça gayet güzel, elbette herkesin fikirleri aynı olmayabilir bu durumda bazı parçalarda ayrı görüşler olabilir bu da çok normal. Mesela ben anakart konusunda hala MSI mag b850 tomahawk ı oyun oynayacak biri için yeterli bulurum. PSU içinde Corsair rm1000x modeli gibi. Sıvı soğutucu konusu da thermalright frozen warframe pro 360 güzeldir. Neyse dün ve bugün yapılan destek ve öneri bilgiler ile kafanda bir şey oluşmuştur.

iyi forumlar.
evet 2 3 gündür aklımda birşeyler oluştu ama bazen baya karıştı bilgiler yani herkes farklı bir şey söylediği için. herhalde x870 dönüp psu raijintek veya enermax yapıp işlemci değişmicem

İleriye dönük bir sistem düşünürseniz, 9800x3d işlemci - x870 anakart kombinasyonu çok daha mantıklı ve makul. Ekran kartına gelirsek 5070 ti ile 5080 arasında bence saçma bir uçurum var. 5070 ti daha mantıklı bir seçim olur. İmzamda 5-6 ay önce sizinle aynı kasa modelinde topladığım sistem mevcut. Oldukça serin, uyumlu ve performanslı çalışıyor.
teşekkürler pny nin 5070 ti kaç derece çalışıyor soğutması iyi mi

5080 istiyorsan kal da 9800x3d'den düşme bence bunda kalacaksan. 5070ti 7800x3d'e düşebilirsin.
Msi'a takılı kalmana gerek yok tabii ki. Zaten kozmetik olarak istiyorsun herhalde. Gereksiz bir hareket ama sana kalmış.

iyi forumlar.
birde sıvı soğutucu için rgb siz daha sade bir model almayı düşünüyorum bildiğiniz bir sıvı soğutucu varmı benim şuan seçtiğime benzer

5080 istiyorsan kal da 9800x3d'den düşme bence bunda kalacaksan. 5070ti 7800x3d'e düşebilirsin.
Msi'a takılı kalmana gerek yok tabii ki. Zaten kozmetik olarak istiyorsun herhalde. Gereksiz bir hareket ama sana kalmış.
evet biraz görünüşe önem veriyorum, sizce 5080 ile 5070 ti arasındaki farka 30k verilirmi ?

birde sıvı soğutucu için rgb siz daha sade bir model almayı düşünüyorum bildiğiniz bir sıvı soğutucu varmı benim şuan seçtiğime benzer

evet biraz görünüşe önem veriyorum, sizce 5080 ile 5070 ti arasındaki farka 30k verilirmi ?
2k'da 5070ti ile zaten her şeyde 60 fps alacaksın. Ama 4k'da sınırları zorluyor 30-40 gördüğün oyunlar olur. İlerleyen dönemde de kastırır. 4k için 5080'e geçilebilir veya başka alanlarda kullanacaksan render, ai gibi. Onun dışında 30k değmez. Özellikle 2k oyun oynamak için alıyorsan. Ama 30 fark da fazla sen zaten msi gaming trio 5070ti alacağına daha ucuz bir marka 5080 alıp yakın paralara geçersin. Ama marka düşmek istemiyorsan 5070ti'da kal.

evet 2 3 gündür aklımda birşeyler oluştu ama bazen baya karıştı bilgiler yani herkes farklı bir şey söylediği için. herhalde x870 dönüp psu raijintek veya enermax yapıp işlemci değişmicem

teşekkürler pny nin 5070 ti kaç derece çalışıyor soğutması iyi mi
2k''da last of us 2 oynuyorum şuan. Ortalama 55-58 derecelerde geziniyor.

Geri