Neler Yeni

toplama bilgisayarda fps drop yeme sebebim nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
mett
Merhabalar,
Valorant oynamaktayım. ve çok fazla fps drop yiyorum. Sorunu da yazılımsal olmadığından eminim çok format attım değişik fps arttıran şeyler yaptım fakat Oyun başlangıcı 160fps - yetenek atıldığında 70-90 fps e düşüyor anlık ekranda yırtılma olmaktadır.

Arkadaşım bu ekran kartından daha kötü 1050ti ile 250 fps ortalama alırken ben bu fpsi alamıyorum.

Sorunun psu da olduğunu düşünmeye başladım. Bilgisayar kapanmıyor kendi kendine ama fps drop çok yiyorum.

Yardımcı olabilecek var mıdır?

psu: vs650
Anakart : h310m-k
ekran kartı : 1660ti
işlemci : i5 8400f
ssd: 250gb
ram : 8gb 2666mhz

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Merhabalar,
Valorant oynamaktayım. ve çok fazla fps drop yiyorum. Sorunu da yazılımsal olmadığından eminim çok format attım değişik fps arttıran şeyler yaptım fakat Oyun başlangıcı 160fps - yetenek atıldığında 70-90 fps e düşüyor anlık ekranda yırtılma olmaktadır.

Arkadaşım bu ekran kartından daha kötü 1050ti ile 250 fps ortalama alırken ben bu fpsi alamıyorum.

Sorunun psu da olduğunu düşünmeye başladım. Bilgisayar kapanmıyor kendi kendine ama fps drop çok yiyorum.

Hocam sorun buyuk ihtimalle 8 gb RAM den dolayidir bir 8 gb daha eklerseniz kaybilur biye dusunuyorum, bir cok kisi bu durumdan dolayi yasiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
mett
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sorun buyuk ihtimalle 8 gb RAM den dolayidir bir 8 gb daha eklerseniz kaybilur biye dusunuyorum, bir cok kisi bu durumdan dolayi yasiyor.
oyunun kasmadan 4gb ramde çalışacağı yazıyor. ama çok kasyıor psu dan dolayı olabilir mi vs650lerde kronik sorun var demektedir.

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
oyunun kasmadan 4gb ramde çalışacağı yazıyor. ama çok kasyıor psu dan dolayı olabilir mi vs650lerde kronik sorun var demektedir.
Hocam psu da sorun olsa oyunda olmaz bence, fakat tum oyunlarda mi drop oluyor yoksa sadece valorant mi, bu arada hocam 4gb ram ile sadece oyun arka tarafta yaptiginiz isleri vesaire hesaplayinca az kaliyor eski bilgisayarimda 8 gb ram vardi droplar illaki oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu da sorun var mi anlamak icin hem ekran kartini hemde islemciyi tam yukte calistiricak bir oyun acin.

abcdefg1234

80+ Silver
Merhabalar,

Valorantta işlemci ve ramler ön planda.
Arkadaşınızda daha iyi işlemci ve dual channel ram varsa sizden fazla fps alması çok normal.

Fps drop sorununa da raminizin tek kanal olması , işlemcinizin fazla ısınıp frekans düşürmesi, depolama biriminizin performansının düşük olması sebep olabilir.

Windows, bios ve driverlarıda güncelleyin

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
OZAN TANKUŞ
Peki sadece valorant oynarken mi oluyor? Belki ram sorunludur? Belki ekran kartında bazı bileşenler ısınıyor anlık frenleme yaptırıyor?
Belki anakart sorunlu? çok sebebi var. Güç kaynağından yapacağını zannetmem. İşlemci ve ekran kartı kullanımına bak. Hep aşşağıda dolanıyor ise (%30 %40 civarlarında) başka problem vardır. Dediğim gibi çok sebebi var. Arabamda sorun var ama neden demek gibi bir şey. Biz uzmanın orada olup deneyimlemesi lazım. Biz sadece burada tahmin edip tutturabiliriz :) Ama bu problemin aynısını bizim arkadaş RAM yüzünden alıyordu. RAM'i değiştirdikten sonra (başka marka) sorun düzelmişti.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,325
İsim
Diyarhan
Vsnyc yırtılmayı engeller o kolay ama şu anlık en iyi çözüm +8 Ram.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
mett
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valorantta işlemci ve ramler ön planda.
Arkadaşınızda daha iyi işlemci ve dual channel ram varsa sizden fazla fps alması çok normal.

Fps drop sorununa da raminizin tek kanal olması , işlemcinizin fazla ısınıp frekans düşürmesi, depolama biriminizin performansının düşük olması sebep olabilir.

Windows, bios ve driverlarıda güncelleyin
driverlar ve bios ve w10 güncel
işlemci ısısı normal gözüküyor
ram olaiblir sorun

i5 11600 ve GTX 1050ti palit 2x8gb 3200mhz var onda

Peki sadece valorant oynarken mi oluyor? Belki ram sorunludur? Belki ekran kartında bazı bileşenler ısınıyor anlık frenleme yaptırıyor?
Belki anakart sorunlu? çok sebebi var. Güç kaynağından yapacağını zannetmem. İşlemci ve ekran kartı kullanımına bak. Hep aşşağıda dolanıyor ise (%30 %40 civarlarında) başka problem vardır. Dediğim gibi çok sebebi var. Arabamda sorun var ama neden demek gibi bir şey. Biz uzmanın orada olup deneyimlemesi lazım. Biz sadece burada tahmin edip tutturabiliriz :) Ama bu problemin aynısını bizim arkadaş RAM yüzünden alıyordu. RAM'i değiştirdikten sonra (başka marka) sorun düzelmişti

valorant ve point blank oyunları kurulu ,
pb daha düşük sistem gereksinimleri gerektiği için sıkıntı yok fakat valorantta sıkıntıdayım.

Son düzenleme:

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
409
İsim
Alkan Köroğlu
driverlar ve bios ve w10 güncel
işlemci ısısı normal gözüküyor
ram olaiblir sorun

i5 11600 ve GTX 1050ti palit 2x8gb 3200mhz var onda

valorant ve point blank oyunları kurulu ,
pb daha düşük sistem gereksinimleri gerektiği için sıkıntı yok fakat valorantta sıkıntıdayım.
onun fpssinin daha yüksek olması çok daha normal işlemcisi daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
mett

kumarga

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
409
İsim
Alkan Köroğlu
işlemcisi iyi olduğunun farkındayım fakat benim işlemcim ortalama bir işlemci ve ekran kartım onunkinden çok daha iyi ram yetersizliği sanırım tek sorun o gibi görünüyor
yani windows ve arka plandaki uygulamalarda ram kullanıyor ram eklemeniz daha iyi olucaktır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,185
Üyeler
163,962
Son üye
boggeyma
Top Bottom