Neler Yeni

Toplama PC

2340922

80+
O tamamen senin kafa yapınla alakalı, oynadığın oyunlarla alakalı. Ultra ayar takıntın varsa çok götürmez ama misal ben hala gtx970 kullanıyorum. 5 sene önce aldım ve dürüst olayım şu ana kadar ekran kartını ciddi anlamda zorlayan render ve gta 5 hariç pek bir şey yapmadım.
Şuan da da oynadığım oyunlara yetiyor yani ben minimum 2 sene daha değiştirmeyeceğim ana bileşenlerimi. Bilgisayarım varolduğundan beri cpu soğutucusu değiştirmek ve monitörler almak haricinde masraf da yapmadım oyunlar hariç/ onlara baya yaptım ama oyunlara herkes masraf yapar.
Dediğim gibi, ben sonuna kadar kullanmak istiyorum aldığım ürünü ve şu anlık bana yetiyor.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
2060 superliyi alabilirsin aslında ayrı ayrı da 2060 superli alabilirsin bu arada 2060s uper ile 5600 XT arasında her konuda dağlar kadar fark var sırf 3600 alacağım diye ekran kartını böyle çakmayın bence gigabytenin o modeli ise iyi incelemelre bakabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar. 1 ay içinde https://www.itopya.com/Gigabyte-geforce-rtx-2060-super-windforce-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti/ sistemini almayı düşünüyorum. 3-4 sene yeni bir bilgisayar alamam bu sistem yeterli midir? Aklımı karıştıran bazı soruları da sizlere sormak istiyorum. Bu sistede ryzen 5 3500x var, 3600 ile farkları nelerdir? Ve ayrıca ekran kartı konusu. Gigabyte ekran kartı kötüdür diye birkaç duyum aldım, doğru mudur acaba? Ekran kartında markanın önemi nedir? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Bu arada sistem atmamaışsın ekran kartının linkini atmışsın.

edhelia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eda
O tamamen senin kafa yapınla alakalı, oynadığın oyunlarla alakalı. Ultra ayar takıntın varsa çok götürmez ama misal ben hala gtx970 kullanıyorum. 5 sene önce aldım ve dürüst olayım şu ana kadar ekran kartını ciddi anlamda zorlayan render ve gta 5 hariç pek bir şey yapmadım.
Şuan da da oynadığım oyunlara yetiyor yani ben minimum 2 sene daha değiştirmeyeceğim ana bileşenlerimi. Bilgisayarım varolduğundan beri cpu soğutucusu değiştirmek ve monitörler almak haricinde masraf da yapmadım oyunlar hariç/ onlara baya yaptım ama oyunlara herkes masraf yapar.
Dediğim gibi, ben sonuna kadar kullanmak istiyorum aldığım ürünü ve şu anlık bana yetiyor.
Valla hiç ultra ayar takıntım yok oyunu oynatsın yeterli benim için düşük grafikte bile oynarım.. amacım uzun süre beni götürmesi ve her oyunu düzgün bir şekilde oynatması.

2060 superliyi alabilirsin aslında ayrı ayrı da 2060 superli alabilirsin bu arada 2060s uper ile 5600 XT arasında her konuda dağlar kadar fark var sırf 3600 alacağım diye ekran kartını böyle çakmayın bence gigabytenin o modeli ise iyi incelemelre bakabilirsin.

Bu arada sistem atmamaışsın ekran kartının linkini atmışsın.
İyi diyen de var ısınıyor diyen de var anlamadım valla aşırı zor iş şu bilgisayar meselesi. Çok seçenek var aklımda iyice kafam karıştı :(((

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Valla hiç ultra ayar takıntım yok oyunu oynatsın yeterli benim için düşük grafikte bile oynarım.. amacım uzun süre beni götürmesi ve her oyunu düzgün bir şekilde oynatması.

İyi diyen de var ısınıyor diyen de var anlamadım valla aşırı zor iş şu bilgisayar meselesi. Çok seçenek var aklımda iyice kafam karıştı :(((
Referans modele %60 fan ayarında extreme OC bile yapabiliyorsun yani eğer kartta bir sorun yoksa RTX 2060 super zaten böyle ısınmayan bir kart %60 fan ayarında hiçbiri stock halde ısınmıyor denebilir incelemlere bakabilirsin güzel model soğutması iyi yani ısınıyor diye şikayet edenler düşük fan ayarında filan kullanıyor herhalde ya da kartlarında sorun var.

tab_enter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Tab+Enter
3600 ile aralarinda sanal izlek farki var ki yabana atilmayacak bir fark bu nedenle onerim 3600
Gigabyte windforce serisi daha sesli ve daha sicak calisir rakiplerine gore.

Aslinda o isle pek ilgisi yok ama bende sahsen kendi PC mi rx 5700xt ve 3600x alarak tamamladim
Demek istediğim daha performanslı isterse ryzen + amd kart alsın. Ama ryzen + nvidia kart ile de kullanılır. Benim demek istediğim 2060 almasın alırsa 2060s ya da 2070 alsın anlamında. O da bütçesini aşabilir.

Faruk Emre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Faruk
Demek istediğim daha performanslı isterse ryzen + amd kart alsın. Ama ryzen + nvidia kart ile de kullanılır. Benim demek istediğim 2060 almasın alırsa 2060s ya da 2070 alsın anlamında. O da bütçesini aşabilir.
2060 rakibi 5600xt karsisinda olu rtx den pek soz edemiyoruz burada zaten ustune asiri bir performans ustunlugude yok ve ustune para da istiyor

edhelia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eda

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
Gigabytenin 3 fanlı modeli dışında ki tüm rtx 2060 modellerinin ciddi derece de ısınma sorunları var tavsiye etmiyorum.

boş konuşma yanlış bi
lgi verme ısınma sorunu falan yok bu bilgiye nereden sahip oldunuz

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. İtopyadan veya incehesaptan sistem öneriniz var mı peki? https://www.itopya.com/geforce-rtx-...3500x-16gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar-/ şu hesabı almayı düşünüyorum şu anlık fakat rx olduğu için şunu da düşünmüyorum değil.. https://www.itopya.com/teknoking-2-...oc-8gb-16gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/ eğer varsa daha iyi sistem öneriniz bekliyorum fikirlere açığım

bu sistem alınmaz bence

SSD kronik sorunlu
kasa kötü
bu sisteme o PSU yu alırsanız daha tadına varamadan en ufak dalgalanmada sistemi yakarsınız

edhelia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eda
boş konuşma yanlış bi
lgi verme ısınma sorunu falan yok bu bilgiye nereden sahip oldunuz

bu sistem alınmaz bence

SSD kronik sorunlu
kasa kötü
bu sisteme o PSU yu alırsanız daha tadına varamadan en ufak dalgalanmada sistemi yakarsınız
Anladım :( Peki herhangi bir sistem öneriniz var mı bütçem 6000-7000 tl arası ryzen işlemci istiyorum

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
Anladım :( Peki herhangi bir sistem öneriniz var mı bütçem 6000-7000 TL arası ryzen işlemci istiyorum

zaten ryzen dışı öneri yapmam ama maalesef şuan öneri yapamam akşam bir sistem atacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,656
Üyeler
163,031
Son üye
Yigit34y
Top Bottom