Neler Yeni

Vatan Sistem toplama

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Bartu
Konuya ek olarak 7500F için F/P anakart modeli önerebilir misiniz?
Not: İleri seviye işlemcileri de besleyecek durumda olmalı gelecek yıllar upgrade için.

Mesaj otomatik birleştirildi:

ryzen 5 7500f işlemci
thermalright kule tiipi fan (600 tl lik x123 bile dizginler de hadi bunu koyalım)
biostar b650 anakart (wifi şart değilse bu gayet iyi)
2x16 gb 6000 mhz cl 30 ram
kingston nv3 sn580 kioxia plus 1 tb m2 gen4 ssd
deepcoll 750w psu lu mesh panel kasa
galax 4070 super ister 2 fanlısını al ister aklında 3 fanlı varsa onu al

max 48k tutar
bu da pahalı olmasına pahalı
bu arada 48k yı 3 fanlı model üzerinden inceledim

hazır sistem daha uyguna da bulursunuz

elinizde bulunan kredi kartına peşin fiyatına taksit avantajı varsa
bazı sitelerde onlardan da yararalanırsınız

benim topladığım bile aslında bir tık pahalı olmasına rağmen (kampanyalı hazır sistemlere bakarak elbette pahalı olacak)

en azından çok daha verimli bir sistem
Biostar b650 ileride işlemci upgradeine açık mı bilmediğim için soruyorum

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Görkem
Konuya ek olarak 7500F için F/P anakart modeli önerebilir misiniz?
Not: İleri seviye işlemcileri de besleyecek durumda olmalı gelecek yıllar upgrade için.
şmdi işinizi görecek anakart alsanızda
ileleyen dönemde seçeceğiniz anakarta göre karar verseniz
belki 2 sene sonra çıkacak işlemci şu an alacağınız fiyat performans anakartla da uyumlu olacak
7500den çok daha performanslı olmasına rağmen yine aynı watt değerlerinde olacak bios güncellemesi ile anakartınıza uyumlu olacak

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Xoiz

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Bartu
şmdi işinizi görecek anakart alsanızda
ileleyen dönemde seçeceğiniz anakarta göre karar verseniz
belki 2 sene sonra çıkacak işlemci şu an alacağınız fiyat performans anakartla da uyumlu olacak
7500den çok daha performanslı olmasına rağmen yine aynı watt değerlerinde olacak bios güncellemesi ile anakartınıza uyumlu olacak
bahsettiğiniz anakart bu mu ?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Görkem

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Bartu

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Görkem
Hocam fan için buna ne dersiniz en f/p bu diye biliyorum
o kadar çıkmanıza gerek yok
siyah modeli daha uygun
ayrıca tek tek atmayın derim
toplu halde tekrar liste oluşturun

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Ekran kartı;

İşlemci;

Anakart; ( Wifi kartı bulup sanırsam bir de anten mi lazımmış ne tam bilgim yok araştırıp bulurum, wifi de oluyor anakartta 🤩🤩.)

Ram;

Ssd; (Dramli ve bu fiyata dramli gen4 bulunmaması nedeniyle attım bunu, değişebilir.)

Kasa;

Psu;

Kasa/psu değişkenlik gösterebilir. Bu haliyle 45.693 TL soğutucuyu koymayı unuttum fiyata ama Dark Freezer x123 alsan 600 TL ve yeterli, Thermalright alsan senin attığın fiyatını biliyorsun beyaz kasaylada iyi gider haa 🤩. Durum ve vaziyet bu tabi ki hazır sistem kamoanya cart curt beklesen daha uyguna alırsın da yok raminden kısılır, yok bilmem ssdden kısılır, kasadan psudan kısılır aman eksik kalsınlar. Durum bu dost karar ve para senin 😇.

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Bartu
Ekran kartı;

İşlemci;

Anakart; ( Wifi kartı bulup sanırsam bir de anten mi lazımmış ne tam bilgim yok araştırıp bulurum, wifi de oluyor anakartta 🤩🤩.)

Ram;

Ssd; (Dramli ve bu fiyata dramli gen4 bulunmaması nedeniyle attım bunu, değişebilir.)

Kasa;

Psu;

Kasa/psu değişkenlik gösterebilir. Bu haliyle 45.693 TL soğutucuyu koymayı unuttum fiyata ama Dark Freezer x123 alsan 600 TL ve yeterli, Thermalright alsan senin attığın fiyatını biliyorsun beyaz kasaylada iyi gider haa 🤩. Durum ve vaziyet bu tabi ki hazır sistem kamoanya cart curt beklesen daha uyguna alırsın da yok raminden kısılır, yok bilmem ssdden kısılır, kasadan psudan kısılır aman eksik kalsınlar. Durum bu dost karar ve para senin 😇.
Öncelikle çok teşekkür ederim zahmet ettiniz. <3
birkaç sorum olacak.
Psu olarak 750 watt altı sıkıntı çıkarır mı? https://www.n11.com/urun/fsp-hydro-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Gold sertifikası var ve fiyatlar yakın.
Kasa için de iyi bir marka mı bilmiyorum güzel duruyor evet sadece merakımdan sordum.
ek olarak bir de attığınız cpu soğutucu yeterli mi? uzun süre götürsün istiyorum. Yoksa peerless assasin alırım.

EK: Ram çift slot daha mantıklı olmaz mı o fiyata?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Öncelikle çok teşekkür ederim zahmet ettiniz. <3
birkaç sorum olacak.
Psu olarak 750 watt altı sıkıntı çıkarır mı? https://www.n11.com/urun/fsp-hydro-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Gold sertifikası var ve fiyatlar yakın.
Kasa için de iyi bir marka mı bilmiyorum güzel duruyor evet sadece merakımdan sordum.
ek olarak bir de attığınız cpu soğutucu yeterli mi? uzun süre götürsün istiyorum. Yoksa peerless assasin alırım.
Rica ederim her zaman. Attığın psu da olur gayet güzel marka. Kasa ise o fiyatlar da denki yok hava akışı felan güzel diyorlar kendim kullanmadım da forum da dolaştıkça çokca görmüştüm geçmişte. Soğutucuyu da almışken Thermalright olanı al da iler de işlemci yükseltirsen ona da yeter o soğutucu.

Allah attığım tek slot rammiş 🤦‍♂️, tabi ki 2x16 olması gerekiyor performans için.

• Beğen

Xoiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Bartu
Rica ederim her zaman. Attığın psu da olur gayet güzel marka. Kasa ise o fiyatlar da denki yok hava akışı felan güzel diyorlar kendim kullanmadım da forum da dolaştıkça çokca görmüştüm geçmişte. Soğutucuyu da almışken Thermalright olanı al da iler de işlemci yükseltirsen ona da yeter o soğutucu.

Allah attığım tek slot rammiş 🤦‍♂️, tabi ki 2x16 olması gerekiyor performans için.

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 ne dersiniz hocam 3900 tl​

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
  • Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,610
Üyeler
163,027
Son üye