Neler Yeni

Toplama vs hazır kasa

ozkets

80+
Bütçe
40
Arkadaşlar elimde bazı parçalar mevcut.
Siz olsanız toplar mıydınız hazır mı alırdınız?
Sistem FPS ve gündelik işlerde kullanılacak.
Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.
Akasa soho 360 sıvı ve Aerocool Cylon 4F marka kule soğutucu.

---

Anakart PSU RAM işlemci kasa eksik.

Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,703
İsim
Mehmet Aslan
Hazır sistem için Max verebileceğim 40k ancak daha aşağısı da olabilirse iyi olur.

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.

---

Sistem DDR5 olmalı işlemci bandında 7600-7500F düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçesi sınırlı olan için hazır sistem. (20-70k arası)
Bütçesi sınırsız olan için toplama. (80k ve üstü)

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.

---

Elinizde hazır parça olduğu için toplamak daha mantıklı olur hocam 40k ya önerebileceğim maksimum 4070 super + 7500f olur o da pek iyi olmaz elinizde zaten hali hazırda güzel parçalar mevcut toplarsanız daha iyi bir şey olacaktır mutlaka

Bu şekilde 22.229 Tl tutuyor bu parçalar hocam

Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim elimde aynı parçalar olsa bu şekilde toplar geçerdim hocam açıkçası toplama için de 40k bütçenizin olduğunu varsaydığım için bu tarz şeyler önerdim

ozkets

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Elinizde hazır parça olduğu için toplamak daha mantıklı olur hocam 40k ya önerebileceğim maksimum 4070 super + 7500f olur o da pek iyi olmaz elinizde zaten hali hazırda güzel parçalar mevcut toplarsanız daha iyi bir şey olacaktır mutlaka

Bu şekilde 22.229 Tl tutuyor bu parçalar hocam

Benim elimde aynı parçalar olsa bu şekilde toplar geçerdim hocam açıkçası toplama için de 40k bütçenizin olduğunu varsaydığım için bu tarz şeyler önerdim
Toplama yaptıktan sonra ekstra bu kadar para harcamamın gereği yok. Total max 40k olacak şekilde olmalı

sey7ullah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
SEYFULLAH KIR
kanka her türlü toplama bence hazır sistem gerçekten çok uygunsa iş görür öteki türlü kendi alacağın indirimli ürünlerle beraber her parça kalite olarak üst segmentte olacak hazır sistemler çok giriş seviye oluyor

ozkets

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanka her türlü toplama bence hazır sistem gerçekten çok uygunsa iş görür öteki türlü kendi alacağın indirimli ürünlerle beraber her parça kalite olarak üst segmentte olacak hazır sistemler çok giriş seviye oluyor
Geçenlerde 37 ye şu satıldı.

Ekler

• Görüntü.jpeg
    Görüntü.jpeg
    327.3 KB · Hit: 33

sey7ullah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
SEYFULLAH KIR
Geçenlerde 37 ye şu satıldı.
kanka yanlış anlama da ne istiyorsun anlamadım? öneri sormuşsun söylüyoruz madem biliyon herkesten daha iyi niye soruyon? ekran kartı-ssd-sıvı soğutucu mevcut bunları satıp hazır sistem almanın da mantıklı bir yanı yok. ha var diyorsan daha iyi biliyorsan öyle yap 4070ti daha iyi ama sen daha fazla para verip 4070 süper kur. artı olarak attığın sistemde ssd 1tb sıvı soğutucu yok ram 1 tane 16gb anakart ve ekran kartı giriş seviye

kusura bakma biraz sert yazmışım gibi ama ciddi soruyorum

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,102
İsim
Eymen

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.

---

bak canım arkadaşım ya kendin max 40k olacak şrkilde parçaları toplayacaksın yada elindeki kartlar 2.el ise hepsini satıp hazır sistem alıcaksın

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Toplama yaptıktan sonra ekstra bu kadar para harcamamın gereği yok. Total max 40k olacak şekilde olmalı
Ekstra para harcamıyorsun hocam zaten elinde parçalar mevcut ya elindekileri satar 40k paranın üzerine koyar sistem alırsın ya da attığım parçaları alır geçersin güzel bir sistemin olur ama senin için şuan mantıklı olan şey toplama yapmaktır zaten

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
EmreE

Mevcut parçalar şunlar;
MSI Ventus 2X 4070 Ti.
Samsung 980 Pro 2 TB.

---

22.989 TL yapıyor

ozkets

80+
kanka yanlış anlama da ne istiyorsun anlamadım? öneri sormuşsun söylüyoruz madem biliyon herkesten daha iyi niye soruyon? ekran kartı-ssd-sıvı soğutucu mevcut bunları satıp hazır sistem almanın da mantıklı bir yanı yok. ha var diyorsan daha iyi biliyorsan öyle yap 4070ti daha iyi ama sen daha fazla para verip 4070 süper kur. artı olarak attığın sistemde ssd 1tb sıvı soğutucu yok ram 1 tane 16gb anakart ve ekran kartı giriş seviye

kusura bakma biraz sert yazmışım gibi ama ciddi soruyorum
37'ye satıldığını söyledim sadece kıyas olması açısından yine de mantıklı mı diye sordum?

bak canım arkadaşım ya kendin max 40k olacak şrkilde parçaları toplayacaksın yada elindeki kartlar 2.el ise hepsini satıp hazır sistem alıcaksın
Harika bir fikir,teşekkür ederim canım arkadaşım.

22.989 TL yapıyor
Muhtemelen işlemciyi ileri dönük 7700 seçeceğim.
Anakartı pci 5.0 destekli bir şey almayı planlıyorum msi da iyidir daha önceki sistemde mortar wifi kullandım.
ramde DDR 5 de cl değeri önemli miydi?
psu tarafında da modüler gold bişi koysak çok mu uçarız ?

Son düzenleme:

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
EmreE
37'ye satıldığını söyledim sadece kıyas olması açısından yine de mantıklı mı diye sordum?

Harika bir fikir,teşekkür ederim canım arkadaşım.

Muhtemelen işlemciyi ileri dönük 7700 seçeceğim.
Anakartı pci 5.0 destekli bir şey almayı planlıyorum msi da iyidir daha önceki sistemde mortar wifi kullandım.
ramde DDR 5 de cl değeri önemli miydi?
psu tarafında da modüler gold bişi koysak çok mu uçarız ?
cl değeri çok yüksek olursa bilgisayar biraz geç açılıyor ddr5 sıkınıtısda bu gecikme hızı fazla
bide bütce söylersen belki parçaları değiştirebilirim ben en az maliyetli olacak şekilde öenrdim

ozkets

80+
cl değeri çok yüksek olursa bilgisayar biraz geç açılıyor ddr5 sıkınıtısda bu gecikme hızı fazla
bide bütce söylersen belki parçaları değiştirebilirim ben en az maliyetli olacak şekilde öenrdim
Bütçeyle alakalı pek bir şey yok ne kadar uygunsa o kadar iyi örneğin b550 tomahawk 11k iken şu an 8k rakibi 7 ise toma rakıbınden daha iyiyse bu benım için fp dir.
direkt parçaları hemen almayacağım için(indirim vs olunca yakalamaya çalışacağım.)
işlemci 7500f 600 700 arasında çok bir fark göremedim mesela

Top Bottom