Neler Yeni

Torrent; bir şeyi indirdikten sonra gönderiliyor ne demek ?

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar, ben Torrent'ten bir şey indiriyorum ve tamamlandıktan sonra yeşil bir yer içerisinde gönderiliyor demesi ne oluyor ? Ben bunu beklemiyorum tabi ki indirildikten sonra kuruyorum indirdiğim şeyi bu gönderiliyor yazı devam ederken. Sizce ne oluyor bu ?

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Bu oyunlar ilk crack olarak çıktığında crack sohbetleri edilen yerlerde seed atın diye muhabbet oluyor yanlış hatırlamıyorsam. Birileri paylaşıp diğeri alıyor. Tabi bu sırada sistemde IP gözüktüpü için (indiren kişi göremiyor ama torrent kendisi görüyor doğal olarak veri akışı olduğundan) çoğu kişi yaymıyor bu sefer de cracklenen oyun hızlı yayılmayabiliyor ve ortada seed atın muhabbeti dönüyor

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Senin bilgisayarını sisteme ekliyor, o oyunu indiren farklı kişilere dosya gönderiyorsun. Aslında sistem bu dediğimden daha farklı ama ben sana özetledim.
Eyvallah, bilmiyordum ben bunu, direkt düz indiriyoruz sanıyordum yani başkalarının bilgisayarından indirdiğimizi falan. Bu arada meraktan soruyorum, bir oyun ilk kırıldığında kıran kişinin/firmanın bilgisayarından oyunculara mı paylaşılıyor ? Böyle mi çoğalıyor yani ?

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,714
İsim
rada
Eyvallah, bilmiyordum ben bunu, direkt düz indiriyoruz sanıyordum yani başkalarının bilgisayarından indirdiğimizi falan. Bu arada meraktan soruyorum, bir oyun ilk kırıldığında kıran kişinin/firmanın bilgisayarından oyunculara mı paylaşılıyor ? Böyle mi çoğalıyor yani ?
İnternette paylaşıyorlar genellikle.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Torrent veri alışverişi gönderen seed eder, siz indirirsiniz, torrent uygulaması açık kalırsa eğer, Gönderici konumunda seed eden siz olursunuz. Bu sayede hem siz, hemde karşı indirecek taraflarda dosyadan istifade etmiş olurlar. Temel mantığı bu şekilde işlemekte.

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
İlk gonderiminde aynı anda bir çok kişiyi hızlı bir gönderim olması için VDS veya VPS kullanılıyor.
Bunlar ne dersen indirme ve yükleme hızı yüksek olan kiralanabilen sunucu bilgisayarları.

Yerli Türk torrent siteleri genellikle yükleme hızı (upload) ve depolama alanı yüksek olan bu hizmetleri kullanırlar.

Top Bottom