Neler Yeni

torrent işlemciye zarar verirmi ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Koray001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Koray özen
Başlığa ''A'' yazıp, açıklamaya ''Z'' yazmışsın.
bilader anlamıyormusunuz silmeyi bilmiyorum yazıp durmayın anladık
Mesaj otomatik birleştirildi:

Torrent bir dosyayı herhangi bir sunucu olmadan indirebilmeni sağlar. Torrent'dan indirdiğin dosyaları senin bilgisayarına senin gibi başkaları gönderir. Aynı şekilde sen de başkalarına gönderirsin.

Torrent'dan korsan oyun vs. indirirsen sistemine virüs bulaşıp zarar verebilir ama Torrent zarar vermez.
peki bilgisayara format atsam hızlanma fps yükselmesi olurmu çok bilmiyorum kardeşim ya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Eğer virüslü dosya indirirsen Kaspersky veya Malwerbytes gibi antivirüs indirip taraman çoğu zaman yeter. Üst düzey virüs veya yeni yazılmış bir şeyse antivirüsler bulamayabilir o zaman da format caksan bir şeycik kalmaz merak etme.

Koray001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Koray özen
Eğer virüslü dosya indirirsen Kaspersky veya Malwerbytes gibi antivirüs indirip taraman çoğu zaman yeter. Üst düzey virüs veya yeni yazılmış bir şeyse antivirüsler bulamayabilir o zaman da format caksan bir şeycik kalmaz merak etme.
hızlanır değilmi içimde çok kuşku oldu ben sıktım kusura bakma.:D

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Hızlanmaz; eski, normal haline geri döner.

Her virüs sistemi yavaşlatmaz zaten. Bazıları zırt pırt reklam çıkartır karşına bazıları klavyede bastığın tüm tuşları virüsü yazana iletir başkası şifrelerini çalar vs. Genelde keylogger denen klavyede basılan tüm tuşu kaydedip virüs sahibine gönderen zararlı yazılımlar veya reklam virüsleri çıkar. Keylogger çıkarsa ve farkında olmadan kart bilgileri falan girersen bilgisayarda geçmiş olsun.

Dediğim gibi format kesin çözüm ama neredeyse her durumda Kaspersky, Malwerbytes tarzı kaliteli antivirüsler sorunu çözüyor.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15

Her virüs sistemi yavaşlatmaz zaten. Bazıları zırt pırt reklam çıkartır karşına bazıları klavyede bastığın tüm tuşları virüsü yazana iletir başkası şifrelerini çalar vs. Genelde keylogger denen klavyede basılan tüm tuşu kaydedip virüs sahibine gönderen zararlı yazılımlar veya reklam virüsleri çıkar. Keylogger çıkarsa ve farkında olmadan kart bilgileri falan girersen bilgisayarda geçmiş olsun.

Dediğim gibi format kesin çözüm ama neredeyse her durumda Kaspersky, Malwerbytes tarzı kaliteli antivirüsler sorunu çözüyor.
Format kesin çözüm değil, anakart belleklerine bulaşan rootkit virüsleri mevcut.

Koray001

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Koray özen

teşekkür ederim dostum

Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
E.C.
Format kesin çözüm değil, anakart belleklerine bulaşan rootkit virüsleri mevcut.
O tarz virüsleri oyunların içine falan yüklemezler boş yere yaygara çıkarmaya gerek yok. Şu ana kadar o virüse denk gelen ne gördüm, ne okudum. Çok ama çok nadir oluyorlar ve hedefe yönelik özel olarak yazılıyorlar. İnternette gezmez onlar.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
İndirdiğiniz torrent şeyin içeriğinde bir mining virüsü bile olsa işlemciye zarar vermez, lakin ekran kartınızı ve diskinizi çöp edebilir.
Zaten bu tip zararlı yazılımlar bulaştığında aşırı yüksek kaynak kullanımından anlarsınız.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
O tarz virüsleri oyunların içine falan yüklemezler boş yere yaygara çıkarmaya gerek yok. Şu ana kadar o virüse denk gelen ne gördüm, ne okudum. Çok ama çok nadir oluyorlar ve hedefe yönelik özel olarak yazılıyorlar. İnternette gezmez onlar.
Teyzemin dizüstü bilgisayarına rootkit virüsü bulaşmıştı. Ama bu bulaşan zararlı neyse ki anakarta bulaşanlardan değildi MalwareBytes ile temizleyebilmiştim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom