Neler Yeni

TP-LİNK MODEM MARGİN DEĞERİ AYARLAMA

kırmızışarapp

80+ Silver
Merhabalar 2-3 ay önce TP-LİNK Archer VR300 modem aldım. Modem gayet iyi fakat tek sıkıntısı arayüz üzerinden hiçbir manuel ayar yapamam. Asus ve Zyxel'de yapılıyor bu ayarlar. Biraz pişman olmadım değil TP-LİNK aldığıma. İnternette bulamadım ama belki bir yolu vardır. Margin değerini yükseltmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Yalnız onlar hattına bağlı modemden işlem yapıp düzeltemezsin. Bina içi kablolamayı değiştirmen gerekir o değerleri düzeltmek için. Sen de kendi değerlerini at iyi mi kötü mü bakayım.

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Arkadaşın tp-link modeminde de o ayarı bulamamıştım, tp-linklerde galiba o ayar yok. Ayar olmadan yükseltmek için bina iç hattını , modem kabloları vs yenilemen lazım. Margin değerini arttırmak isteme sebebin ne?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yalnız onlar hattına bağlı modemden işlem yapıp düzeltemezsin. Bina içi kablolamayı değiştirmen gerekir o değerleri düzeltmek için. Sen de kendi değerlerini at iyi mi kötü mü bakayım.
Bazı modemlerin arayüzünde margini ayarlayabiliyorsun. Örneğin bende Keenetic var, ben modem arayüzünden ayarlayabiliyorum margini.

kırmızışarapp

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu tam olarak anlıyamadım. Daha önce Türknet 35mbps e sabitledi hızımı ve 15'e kadar çıktı. İç tesisattan olduğunu düşünüyorum. En yakın zamanda değiştireceğim.

Arkadaşın tp-link modeminde de o ayarı bulamamıştım, tp-linklerde galiba o ayar yok. Ayar olmadan yükseltmek için bina iç hattını , modem kabloları vs yenilemen lazım. Margin değerini arttırmak isteme sebebin ne?

Bazı modemlerin arayüzünde margini ayarlayabiliyorsun. Örneğin bende Keenetic var, ben modem arayüzünden ayarlayabiliyorum margini.
Sürekli kopmalar yaşıyorum. Daha önce Türknet'e hızımı 35mbps ye sınırlandırttırdım ve düzelmişti ama daha sonra iç tesisatta bir sorun yaşadım ve düştü. İç tesisat kablosunu değiştirmeyi düşünüyorum. Modemi yeni aldım sorun olacağını düşünmüyorum. İç tesisatı değiştirdikten sonra aynı sorunu yaşarsam modemi değiştiririm.

Ekler

• resim_2021-04-24_115748.png
    resim_2021-04-24_115748.png
    11.2 KB · Hit: 34

Rangorun

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Onur Can
Sorunu tam olarak anlıyamadım. Daha önce Türknet 35mbps e sabitledi hızımı ve 15'e kadar çıktı. İç tesisattan olduğunu düşünüyorum. En yakın zamanda değiştireceğim.

Sürekli kopmalar yaşıyorum. Daha önce Türknet'e hızımı 35mbps ye sınırlandırttırdım ve düzelmişti ama daha sonra iç tesisatta bir sorun yaşadım ve düştü. İç tesisat kablosunu değiştirmeyi düşünüyorum. Modemi yeni aldım sorun olacağını düşünmüyorum. İç tesisatı değiştirdikten sonra aynı sorunu yaşarsam modemi değiştiririm.
Tekrar 35'e sabitletebilirsiniz en azından geçici çözüm olarak.

kırmızışarapp

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrar 35'e sabitletebilirsiniz en azından geçici çözüm olarak.
Türknet'ten bir arkadaş geldi. İnternet kutusuna gelen hız 65 ama modeme gelen hız 40 olduğunu iç tesisatta sorun olduğunu söyledi. Elektrikçi tanıdığım var fakat şuan il dışında. Armut denen uygulama üzerinden çağırmayı düşünüyorum. Önerir misiniz ?

Top Bottom