Neler Yeni

TP-LİNK RE205 Wifi dağıtıcı alınır mı? Kurulumu nasıl yapılır?

BYzin

80+
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
294
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Bilal YAZIN
Evime Wifi dağıtıcı almak istiyorum. Biraz araştırma yaptım ve TP-LİNK RE205 modelini buldum. Kullananlar varsa memnunlar mı? Yeterli oluyor mu? Ve kurulumunu nasıl yapacağımı anlatırlarsa sevinirim. Ayrıca bir de uygulaması varmış o uygulamayı kullanmak istediğim her cihaza indirmem gerekli mi? Ve de dağıtıcıda dual band varmış (2.4 GHz bandı ve 5 GHz bandı). Ama bunu kullanabilmek için modemin de dual band desteklemesi lazımmış. Modemimin destekleyip desteklemediğini nerden öğrenebilirim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
 
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
59
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Akyel
Merhaba, boyutu diğer modellere göre daha küçük, prizde az yer kaplayan ve özellikleri güzel bir model. Bu ürünlerin kurulumları basittir ama önemli olan doğru yere kurmak gerekir. Modemden sinyalin iyi alındığı bir noktaya kurarsanız verim alırsınız(tüm range extender'lar için geçerli bu söylediğim). Çünkü bu ürünler en basit anlatımla modemden aldığı Wi-Fi sinyalini tekrarlayarak evin diğer tarafına iletmeye yarar. Onun için güçlü sinyal aldığı bir noktaya kurulmalı. Ürün üzerinde yer alan ışıklar sizi doğru yer konusunda yönlendirir. TP-Link'in Kolaykurulum diye bir sitesi var, ürün kurulumları anlatılıyor. Mesela şu linkten kuruluma bakabilirsiniz: http://www.kolaykurulum.net/Products/750Mbps-Wi-Fi-Menzil-Genisletici-detail-2141
Modeminizin marka ve modeli ile internette araştırısanız çift bant desteği olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tam emin değilim ama sinyal genişleticinin aktardığı noktada çift bant desteği olabilir. Yani modemde yoksa, modem ile bu cihaz arasında tek bant bağlantı olur, bu cihazdan sonraki noktalarda çift bant olabilir. Ama bu bilgiden emin değilim. Sizin için önemliyse TP-Link desteğe sorabilirsiniz.
Uygulama dediğiniz sanırım Tether. Bunu akıllı telefona yüklerseniz ürünün kurulumu ve ağ ayarlarını telefondan yapabilirsiniz.
Hayırlı olsun.
 
Top Bottom