Neler Yeni

Trafik Sorunlarının Çözümünde Kanun mu Daha Önemli Eğitim mi ???

Trafik Sorunlarının Çözümünde Kanun mu Daha Önemli Yoksa Eğitim mi ?

• Kanun Daha Önemli

• Eğitim Daha Önemlİ

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
Mehmetcan İvrendi
Merhaba Pazartesi Münazara Yarışmam Var ve Yarışma Konusu Trafik Kuralları Eğitim mi Daha Önemlidir yoksa Kanun mu?

-Bu yüzden meteryal olarak Kullanmak için bu Konuyu açtım sizce hangisi daha önemli?
-Mümkünse Kararınızı sebebini ve nedenini Yazarsanız sevinirim

Yardımcı olan herkese Teşekkürler

-Ben Eğitimin Daha Önemli Olduğunu Savunuyorum bu yüzden Eğitim mi savunursanız daha iyi Olur Doğru bilginin önemi yok münazarada Amaç Nasıl savunduğun sonuçta onlar bilmeyecek Gerçek cevapları ekran görüntüsü alıcam zaten siteyi açmıcam görüntüde alıp bu kısmı Keserim

Son düzenleme:

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Kanun. Mesela kabartma plakalara ceza ücreti fazlalaşınca millet mecburen kaldırdı o kadar para ödemek boşuna diye. Bunun gibi birçok örnek var ve argüman olarak sunabilirsin. Sürücü kurslarında yapılan sınavlarda devletten hocalar atanıp katı kurallı olduklarını varsayarsak sürücüler bu yerlerde dikkatli sürüp daha sonrasında dikkatsiz sürüyorsa eğitimde değil kuralların yumuşaklığında sorun vardır çünkü eğitimsiz sürücü mantıken sınavda hata yapacaktır.

Kanunu savunan argümanları iyi seçerse kaeşı tarafı ezer geçer

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
511
İsim
Mehmetcan İvrendi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanun. Mesela kabartma plakalara ceza ücreti fazlalaşınca millet mecburen kaldırdı o kadar para ödemek boşuna diye. Bunun gibi birçok örnek var ve argüman olarak sunabilirsin. Sürücü kurslarında yapılan sınavlarda devletten hocalar atanıp katı kurallı olduklarını varsayarsak sürücüler bu yerlerde dikkatli sürüp daha sonrasında dikkatsiz sürüyorsa eğitimde değil kuralların yumuşaklığında sorun vardır çünkü eğitimsiz sürücü mantıken sınavda hata yapacaktır.

Kanunu savunan argümanları iyi seçerse kaeşı tarafı ezer geçer
Bende Kanun Diyom Ama Malesef Bize eğitim savunması verdiler XD

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba Pazartesi Münazara Yarışmam Var ve Yarışma Konusu Trafik Kuralları Eğitim mi Daha Önemlidir yoksa Kanun mu?

-Bu yüzden meteryal olarak Kullanmak için bu Konuyu açtım sizce hangisi daha önemli?
-Mümkünse Kararınızı sebebini ve nedenini Yazarsanız sevinirim

Yardımcı olan herkese Teşekkürler
eğitimsiz olmaz şuan kanun var ama eğitim yok görüyoruz halimizi kanunlar eğitim olmadan o nesile etki edemez.
ağacı yaşken nasıl eğersen öyle kalır o.
Eğitimli topluluklar zaten bir kanun ihtiyacı isterler bir süre sonra

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kanun bizim gibi ülkelerde pekte işlevli değil.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,559
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Eğitim derim normalde kanunlar yıllardır var da noluyor insanların sokak ortasında birbirini kesmesini engelliyor mu hayır.Fakat @Fabrizio Romano da haklı.İkiside önemli ve birbirlerini tamamlıyor biri olmadan biri olmaz.

Emsal

80+ Silver
Eğitim

Kısa vadede belki kanun etkili olur Lâkin kainatta hikmet hakim, o da acele ve katı kuralları değil sabırlı ve insanın aklına hislerine ruhuna tesir edecek bir eğitim ile olur
bu eğitim dediğimiz şey ise insanlara okulda ya da dershanelerde verilmesi lazım değildir zaten insanı az dikkat etse her şey eğitir cansız binalar dâhi
Mesela küçük dağınık ve şekilsiz bir mimari de büyüyen bir çocuk ile , büyük düzenli ve de osmanlı sanatı ile bezenmiş bir sarayda büyüyen bir çocuğa baktığımızda saraydaki çocuk hiçbir okulda anlatılmaya muhtaç kalmadan ruhu sakinliğin , düzenin , sanatın ta kendisinden eğitimi almış olur ve de bunları aklına ruhuna işlenmiş hale gelir , bu noktai nazardan baktığımız da eğitimi birilerine ders almaya indirgersek elbetteki kanun daha keskin gözükeceksen , asıl eğitim yani her şeyin konuşmadan duruşu ile yani lisan-I hâli ile dahi vereceği onlarca ders çok daha güzel , tesirli ve de kainattaki sabır ve hikmete muvafık düşecektir.

Elbetteki kanunlar olması gerekir ama kanun üreten de insanlar olduğu için insafını annesinin her türlü muamelesinden almış olan bir kanun koyucu ile eğitimsiz bir dilenci çocuğunun kanun koyuculuğu arasında ve koyduğu kurallar arasında dağlar kadar fark olacaktır

Netice de eğitimi kağıt üstünde bir lâfa indirgemezsek çok daha önde denilebilir.

KAANT10X

80+ Bronze
İşin en önemli basamağı bilinçtir. Bilinç kazanmak için eğitim şarttır. Önemli olan bir kültür ve alışkanlık yahut adap geliştirmektir. Eğitim bunun için temel gereksinimdir. Bahsettiğim eğitim ise bir konferans verip trafik kurallarını öğretmek değil trafikte saygı kültürünü ve hoşgörüyü aşılamaktır.
Kanunlar bir yere kadar caydırıcı olsa bile idam cezası olmasına rağmen suç işleyen insanlar misali bir yerde tıkanır.

eneskaya6

80+ Silver
İkisi de cok onemli aslinda. Egitimden kastiniz trafik kurallarini ögretecek şekilde egitim mi yoksa genel insanligi ögretecek sekilde egitim mi? Bizim ulkemizin yarisi kurallari noktasina kadar bilip uygulamiyor yarisi da bilmeden uygulamiyor. Mesela market önü kaldirima park eden dayi oranin yasak olduğunu park edilmemesi gerektiğini öğrendi onun egitimini sürücü belgesi alirken gördü. Ama neden uymuyor trafik kurali egitimi almis olmasina rağmen? Çünkü bencillik var kendi isini görürken insanlari cevreyi düşünmüyor kurallari düşünmüyor herseyin farkinda bilincli yapiyor umursamiyor. Ben 1-2 sokak gidip park edip tekrar buraya yuruyemem direk kaldirima park ederim kardesim isimi görür cikarim diyor. Ama sen ona kanunda yazani aninda uyguladiginda napiyor direk aglmaya basliyor ceza mi kesilir 2dk durdum falan falan… makas atan genc tehlikeli olduğunu biliyor yasak oldugunu biliyor yapmamasi gerektiğini biliyor neden yapiyor? Çünkü bencil bisey olmaz hava atarim bilmem ne yaparim heyecan adrenalin vs vs. Ama kanunda yazan 15-20k cezayi kesince napiyor aglamaya basliyor.. türkiye gibi ulkelerde kanun egitimden ağır basar uygulandigi surece

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bende Kanun Diyom Ama Malesef Bize eğitim savunması verdiler XD
Toplum ahlakından bahsedebilirsin. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama etiklik konusu ve felsefedeki toplum ahlakına bir bak derim. İkisi de eğitimi destekleyecek nitelikte.

Hanaz

80+ Gold
Eğitimin olmadığı bir yerde kanunun lafı sözü bile geçemez insan eğitilmedikçe yobazlaşır ve en sonunda hayvandan farksız bir canlıya dönüşür bunun örneklerini gündelik hayatımızda görebiliyoruz

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
Kanun daha önemli
Ülkemin insanına aşırı hızlı gitmenin zararlarını anlatacağıma ağır cezalar koyarak sorunu çözerim uymasa kendi zararına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom