Neler Yeni

TRENDYOL.COM TUKETICI HAKEM HEYETI RAPORUNU UYGULAMIYOR. KANUNLARA UYMUYOR

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Tekin Ayber
THH başvuru yapıp KARAR almış dostum bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişsin. O zaman gidip öğrenmeye çalışabilirsin. Alınan kararı değiştiremez. Tekrar başvuruda da karar alması zor zaten açıkladım sebebini de. Süreç falan yok demen de komik icrada süreç olmadan hiçbir şey olmaz. Satıcı sana direkt parayı yatırdığı için süreç yok diyorsun benim sadece 2 tane takip ettiğim THH kaynaklı icra dosyası var. Satıcılar itiraz edebiliyor ki bu durumlar çok sık yaşanabiliyor. Bazıları hiç uğraşmadan parayı vereyim geçeyim de diyebiliyor. Öğrenmediğin ve bilmediğin şeyler hakkında sadece 1 kere deneyim ettiğin olayı her olayda bu şekilde olacağını düşünmen komik.
He şu da var karşı taraf Trendyol olduğu için itibarını korumak için hiç itiraza gitmeden de süreci bitirebilir. Ama onu yapacak olsa şu zamana kadar yapardı. THH kararı ürünün aynısı ile değişim olduğu için THH kararı ile icraya başvurduğu zaman elinde İlam olduğu için ilamlı icra yoluna gidecek ve icra dairesi ürünün aynısını vermesi için karşı tarafa süre verecek eğer ki karşı taraf bu konuda uyuşamaz ise bilirkişiye gidilmesi gerekiyor onun içinde bilirkişi ücreti ödeniyor.
İcra da her şeyi devlet falan halletmez her şey talep üzerine yürür icra dairesinin re'sen yaptığı işlem sayısı çok azdır. Eğer kişi bilirkişi talebinde bulunmazsa aylarca o dosya bekler hiçbir işlem yapılmazsa da icra dosyası kapanır. Karşı taraf itiraz ederse itirazın iptali yahut kaldırılması gibi yollara başvurarak itirazın kaldırılması için dava açılması gerekiyor.
Yani süreç yok dediğin şey ben sana basit bir şekilde olabilecek birkaç ihtimalden bahsediyorum. Her olay seninki gibi değildir ve her olayın kendine özgü yolları vardır.
Ya benim dediklerimi dikkatle okumuyorsun veya görmezden geliyorsun, onun için yazdıklarınla amel etmeye devam et, senle tartışma gereği bile duymuyorum. Herkes kendi işine kendi bildiği şekilde devam etsin.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,091
İsim
Batuhan Divrik
icra fatura bedeli + faiz olarak ödeme yapıyor ve bu ürünün fiyatını karsilamiyor. Thh kararı ürünün aynisi ile degisimi yonundeydi, bu kez guncel fiyattan para iadesi talep ettim
Yok işte orada bilgi yanlışlığı var kim dedi onu size bilmiyorum ama THH kararı ürünün aynısı ile değişim olduğu için THH kararı ile icraya başvurduğunuzda miktar olarak ilk başta bir şey belirtmiyorsunuz karşı tarafa ödeme emri gönderiliyor ve ürünün aynısını vermesi isteniyor. Eğer ki karşı taraf ürünün aynısı elimde yok diyorsa da bilirkişiye gidiliyor ve bilirkişi şu an elinizdeki ürünün güncel bedelini hesaplıyor ve bu bedel icra dairesine ödenmesi gerekiyor. Siz elinizdeki THH kararı ile zaten para talep etmiyorsunuz ürün talep ediyorsunuz o yüzden icra da ilk başta amaç para değil ürünü almak oluyor.

Top Bottom