Neler Yeni

TROJAN YEDİM NE YAPICAM

Soulman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Süleyman Akkaya
Görüp görebileceğiniz en tedbirli insanımdır ama geçen gün bosluguma geldi bir exe dosyası actim. Büyük ihtimal o dosyadan trojan bulaştı. Instagram hesabımdan elon musk dolandırıcılık postu atılmış. Epic, steam gibi uygulamalarda doğrulama kodu isteği geliyor. Bilgisayarı her İnternete başladığımda bunlar oluyor. Çok acil bir anti virüs programı lazım. Windows defender 2 tane trojan bulmuştu onları sildim. Ama devam ediyor başka bulmuyor tam tarama yapınca. Lütfen yardım edin sıkıntıdan bayılmak üzereyim.

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Berat fatih
anti virüs geçici çözüm hesapalrını geri aldıktan sonra sıfırla pc windows fln sil yeniden kur kaspersky ya da malwerbeyte indir

The Semih

80+ Gold
Görüp görebileceğiniz en tedbirli insanımdır ama geçen gün bosluguma geldi bir exe dosyası actim. Büyük ihtimal o dosyadan trojan bulaştı. Instagram hesabımdan elon musk dolandırıcılık postu atılmış. Epic, steam gibi uygulamalarda doğrulama kodu isteği geliyor. Bilgisayarı her İnternete başladığımda bunlar oluyor. Çok acil bir anti virüs programı lazım. Windows defender 2 tane trojan bulmuştu onları sildim. Ama devam ediyor başka bulmuyor tam tarama yapınca. Lütfen yardım edin sıkıntıdan bayılmak üzereyim.
Format lazım riske girme antivirüsle felan.

Opehlia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
deniz asik
Format kesin çözüm olur ama antivirüs olarak; https://www.kaspersky.com.tr/free-antivirus şu arkadaşı ve https://www.malwarebytes.com önerebilirim. İndirdikten sonra önce Kaspersky ile tam tarama yap. Sonra Malwarebytes ile tam tarama yap. Antivirüs olarak Kaspersky kullanabilirsin Defender yerine. Malwarebytes ise tam antivirüs değil fakat bilgisayarındaki Trojan, Malware gibi virüsleri çok daha iyi yakalar.

Soulman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Süleyman Akkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler önce bu anti virüsleri deneyeceğim bisey olursa yedekleyip format aticam

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Kadir
yalnız değilmişim hocam bende virüs yedim moralim çok bozuk psikolojim bozuldu 2 günde.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,586
İsim
Cengiz
Kaspersky Free Yükle Anında İşini Çözer

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
An10im1i
Sistemi önyüklemede taramazsanız köklü bir tarama yapmış sayılmazsınız.
Rkill (tespit)
KASPERSKY rescue disk (usbye kur)
Malwarebytes (tam tarama)
En son eset online tam tarama.

Trojan girmiş ama bu bizzat bir hacker tarafından kontrol edilmiş belli ki şifrelerinizin olduğu kısımlara erişmiş. Tümünün şifrelerini değiştirip korumaya alın. Adres değişikliği var mı kontrol edin. Kurtarma epostası ile tamamen ele geçirmesin.

Ayrıca sisteme uzaktan erişim olup olmadığını gözden geçirin. Kullanıcı hesaplarına ve yetki erişimlerine bakın.
Başta mevcut olan antivirusleri uçak modunu açıp yapmanız lazım. Sonra güvenli mod ve önyükleme taramalarını yapın.

SFC komutu ile sistemde bozukluk var mı bakabilirsiniz.

Risk düzeyi yüksekse özel dosyalarınızı yedekleyip format atın.

Son düzenleme:

Soulman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Süleyman Akkaya
Sistemi önyüklemede taramazsanız köklü bir tarama yapmış sayılmazsınız.
Rkill (tespit)
KASPERSKY rescue disk (usbye kur)
Malwarebytes (tam tarama)
En son eset online tam tarama.

Trojan girmiş ama bu bizzat bir hacker tarafından kontrol edilmiş belli ki şifrelerinizin olduğu kısımlara erişmiş. Tümünün şifrelerini değiştirip korumaya alın. Adres değişikliği var mı kontrol edin. Kurtarma epostası ile tamamen ele geçirmesin.

Ayrıca sisteme uzaktan erişim olup olmadığını gözden geçirin. Kullanıcı hesaplarına ve yetki erişimlerine bakın.
Başta mevcut olan antivirusleri uçak modunu açıp yapmanız lazım. Sonra güvenli mod ve önyükleme taramalarını yapın.

SFC komutu ile sistemde bozukluk var mı bakabilirsiniz.

Risk düzeyi yüksekse özel dosyalarınızı yedekleyip format atın.
Eset kaspersky malwarebyte taraması yaptım. Kaspersky 1bucuk 2 saattir 1 dk kaldı diyor.
Öbürleri sadece utorrent ve cheat engine i buldu. Başka birsey gözükmüyor oyunlarım ztn buluta kayıtlı bilgisayara format aticam. 500gb fotoğraf video arsivi var onu nasıl savelicem bilmiyorum. (d sürücüsünde)

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
An10im1i
KASPERSKY ama hangisi?
Yedekleme için taşınabilir disk yada şifreli şekilde sıkıştırıp telegram yahut bulut depolama.
Muhtemelen siz aktif korumayı kaldırıp kurdunuz exeyi. Sonra defender trojanı kaldırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,750
Üyeler
164,375
Son üye
my160128
Top Bottom