TROJAN YEDİM NE YAPICAM

Soulman

80+
Reaksiyon skoru
7
Görüp görebileceğiniz en tedbirli insanımdır ama geçen gün bosluguma geldi bir exe dosyası actim. Büyük ihtimal o dosyadan trojan bulaştı. Instagram hesabımdan elon musk dolandırıcılık postu atılmış. Epic, steam gibi uygulamalarda doğrulama kodu isteği geliyor. Bilgisayarı her İnternete başladığımda bunlar oluyor. Çok acil bir anti virüs programı lazım. Windows defender 2 tane trojan bulmuştu onları sildim. Ama devam ediyor başka bulmuyor tam tarama yapınca. Lütfen yardım edin sıkıntıdan bayılmak üzereyim.

anti virüs geçici çözüm hesapalrını geri aldıktan sonra sıfırla pc windows fln sil yeniden kur kaspersky ya da malwerbeyte indir

Görüp görebileceğiniz en tedbirli insanımdır ama geçen gün bosluguma geldi bir exe dosyası actim. Büyük ihtimal o dosyadan trojan bulaştı. Instagram hesabımdan elon musk dolandırıcılık postu atılmış. Epic, steam gibi uygulamalarda doğrulama kodu isteği geliyor. Bilgisayarı her İnternete başladığımda bunlar oluyor. Çok acil bir anti virüs programı lazım. Windows defender 2 tane trojan bulmuştu onları sildim. Ama devam ediyor başka bulmuyor tam tarama yapınca. Lütfen yardım edin sıkıntıdan bayılmak üzereyim.
Format lazım riske girme antivirüsle felan.

Format kesin çözüm olur ama antivirüs olarak; https://www.kaspersky.com.tr/free-antivirus şu arkadaşı ve https://www.malwarebytes.com önerebilirim. İndirdikten sonra önce Kaspersky ile tam tarama yap. Sonra Malwarebytes ile tam tarama yap. Antivirüs olarak Kaspersky kullanabilirsin Defender yerine. Malwarebytes ise tam antivirüs değil fakat bilgisayarındaki Trojan, Malware gibi virüsleri çok daha iyi yakalar.

Teşekkürler önce bu anti virüsleri deneyeceğim bisey olursa yedekleyip format aticam

yalnız değilmişim hocam bende virüs yedim moralim çok bozuk psikolojim bozuldu 2 günde.

Kaspersky Free Yükle Anında İşini Çözer

Sistemi önyüklemede taramazsanız köklü bir tarama yapmış sayılmazsınız.
Rkill (tespit)
KASPERSKY rescue disk (usbye kur)
Malwarebytes (tam tarama)
En son eset online tam tarama.

Trojan girmiş ama bu bizzat bir hacker tarafından kontrol edilmiş belli ki şifrelerinizin olduğu kısımlara erişmiş. Tümünün şifrelerini değiştirip korumaya alın. Adres değişikliği var mı kontrol edin. Kurtarma epostası ile tamamen ele geçirmesin.

Ayrıca sisteme uzaktan erişim olup olmadığını gözden geçirin. Kullanıcı hesaplarına ve yetki erişimlerine bakın.
Başta mevcut olan antivirusleri uçak modunu açıp yapmanız lazım. Sonra güvenli mod ve önyükleme taramalarını yapın.

SFC komutu ile sistemde bozukluk var mı bakabilirsiniz.

Risk düzeyi yüksekse özel dosyalarınızı yedekleyip format atın.

Son düzenleme:
Sistemi önyüklemede taramazsanız köklü bir tarama yapmış sayılmazsınız.
Rkill (tespit)
KASPERSKY rescue disk (usbye kur)
Malwarebytes (tam tarama)
En son eset online tam tarama.

Trojan girmiş ama bu bizzat bir hacker tarafından kontrol edilmiş belli ki şifrelerinizin olduğu kısımlara erişmiş. Tümünün şifrelerini değiştirip korumaya alın. Adres değişikliği var mı kontrol edin. Kurtarma epostası ile tamamen ele geçirmesin.

Ayrıca sisteme uzaktan erişim olup olmadığını gözden geçirin. Kullanıcı hesaplarına ve yetki erişimlerine bakın.
Başta mevcut olan antivirusleri uçak modunu açıp yapmanız lazım. Sonra güvenli mod ve önyükleme taramalarını yapın.

SFC komutu ile sistemde bozukluk var mı bakabilirsiniz.

Risk düzeyi yüksekse özel dosyalarınızı yedekleyip format atın.
Eset kaspersky malwarebyte taraması yaptım. Kaspersky 1bucuk 2 saattir 1 dk kaldı diyor.
Öbürleri sadece utorrent ve cheat engine i buldu. Başka birsey gözükmüyor oyunlarım ztn buluta kayıtlı bilgisayara format aticam. 500gb fotoğraf video arsivi var onu nasıl savelicem bilmiyorum. (d sürücüsünde)

Trojan yedikten sonra yedeksiz temiz format atman iyi olur.

KASPERSKY ama hangisi?
Yedekleme için taşınabilir disk yada şifreli şekilde sıkıştırıp telegram yahut bulut depolama.
Muhtemelen siz aktif korumayı kaldırıp kurdunuz exeyi. Sonra defender trojanı kaldırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,691
Üyeler
184,204
Son üye
Sdem
Geri