Devleti yönetenlerin batıyla ilgilendiği kadar doğuyla ilgilenmemesinden(eğitim,ulaşım,altyapı vb.),milliyetçi partinin işine yarıyor diye terör örgütlerinin bitirilmemesinden, o bölgeden çıkmış ve o bölgede ki sorunları çözecek milletvekillerin meclise girmemesinden değil sadece Türk'üm demek istemedikleri için terör örgütlerine kanıyorlar ve bu yüzden bu sorunlar çıkıyor değil mi? Devlete yönetenler orduya terör örgütüne bitirme emrine verseler maksimum 1 ay içinde terör örgütleri diye bir şey kalmaz. Devleti yöneten kişiler adam akıllı yönetseler zaten bu tarz sorunlar olmayacak burada ki sorun Türk'üm demek değil kalitesiz yöneticilerin başa geçmesinden dolayıdır.Sen nasıl kendini Ermeni olarak görmüyorsan başka bir milletten biri de kendini Türk olarak görmeyebilir, bundan doğal bir şey yok. Bu terör örgütlerinin işine geliyor uzun vadede "Bak bu Türkler senin kendi kimliğine/diline/kültürüne düşman, zorla Türk dedirtiyor." gibi martavallarla dağa kaçırıyorlar adamları. Bence şu diyaloğumuz bile israf. 2023 yılındayız, tartıştığımız şeye bak. Birine icbari şekilde etnik köken dayatmak, bunu da "Türklük etnik köken değildir. Bir fikirdir. Bir üst kimliktir." kılıfıyla yapmak. Tutmuyor işte, tepkiler bundan.
Söylemediğim şeyler üzerinden beni yargılamayın, safsata yapıyorsunuz. Alıntıda saydıklarınız terörle alakasızdır demedim. Sadece bu zorlar Türk dedirtme aşkının yadsınmayacak bir terör sebebi olduğunu söylüyorum. Ayrıca fazla hayalperestsiniz, keşke bir emirle maksimum bir ay içinde bitirebilecek bir şey olsa terör.Devleti yönetenlerin batıyla ilgilendiği kadar doğuyla ilgilenmemesinden(eğitim,ulaşım,altyapı vb.),milliyetçi partinin işine yarıyor diye terör örgütlerinin bitirilmemesinden, o bölgeden çıkmış ve o bölgede ki sorunları çözecek milletvekillerin meclise girmemesinden değil sadece Türk'üm demek istemedikleri için terör örgütlerine kanıyorlar ve bu yüzden bu sorunlar çıkıyor değil mi? Devlete yönetenler orduya terör örgütüne bitirme emrine verseler maksimum 1 ay içinde terör örgütleri diye bir şey kalmaz.
Bu tutumunuz her zaman bir sorun olacak Türkiye'nin başına. Adam akıllı yönetici gelse de olacak. Bu sorunu görmezden gelerek çözemezsiniz. "Herkesi Türk yapma lüksümüz var!" diye kendinizde hak görüyorsunuz ve bunun ne derece büyük bir sorun olduğunun farkında değilsiniz. Çözüm aramak yerine bir asıl evvelinde yaşıyormuşcasına primitif düzlemde bakıyorsunuz olaylara. İnsanoğlunun geldiği noktadan ve çağın getirdiklerinden bihabercesine laflar ediyorsunuz. Türkiye'de ne barışı ne de bütünlüğü sağlayamazsınız bu ırkçı tutumla.Devleti yöneten kişiler adam akıllı yönetseler zaten bu tarz sorunlar olmayacak burada ki sorun Türk'üm demek değil kalitesiz yöneticilerin başa geçmesinden dolayıdır.
Ben hayalperest değilim olabilecek bir şeyi söylüyorum Terör örgütlerine bitirmekten kastım insan gücüdür yoksa Terör örgütüne destekleyen her zaman bir yatırımcı vardır.Söylemediğim şeyler üzerinden beni yargılamayın, safsata yapıyorsunuz. Alıntıda saydıklarınız terörle alakasızdır demedim. Sadece bu zorlar Türk dedirtme aşkının yadsınmayacak bir terör sebebi olduğunu söylüyorum. Ayrıca fazla hayalperestsiniz, keşke bir emirle maksimum bir ay içinde bitirebilecek bir şey olsa terör.
Irk derken bilimsel manada bir şey kastetmiyoruz ki. Irk kelimesinin halk tarafından kullanılan anlamı bu değil. Yoksa söylediğin gibi dünyanın her yerinde insan aynı insan. Çiftleşebilir birbiriyle, uyumsuzluk durumu olmaz. Bizim kastettiğimiz ırk, sosyal bir inşadır. Siyasi ve toplumsal bir örgütlenmedir. Yüzyıllardır da böyle kullanılagelmiş. Kendine Türk, Kürt, İngiliz, cart curt diyen insanın kendisinden başkası değil zaten. Türklüğe fikir demek ise senin ve bunu sana öğreten zihniyetin yorumu. Bu yorumu yapma amacınız da Türkiye vatandaşı olup vergi veren herkese farklı bir etnik kökene mensup olsa bile "Türk'sün. Bunu sana dayatma lüksümüz var!" deme tutumunuzu vicdanen rahatlatma isteğiniz.Kerem Türklük bir ırk değildir bir Fikirdir. zaten insan bir ırktır ve ırk içinde farklı bir ırk olmaz yani Bugün bir kanadalıyla bir Türk ciftleştiği zaman sağlıklı çocuklar meydana geliyorsa bu ikisinin aynı ırk olduğu anlamına gelir.
Konumuzla alakası nedir?Tamam gitsin ben laz'ım ben çerkezim desin yurt dışında bakalım Çerkezim veya lazım demek işine yarayacak mı?
Madem bu görüştesin, aynı şeyi sen de söyle. Seni ne ilgilendirir ki toplumun belirli seviyeye ulaşıp ulaşmaması? Sırf toplum istediğin seviyeye ulaşmadı diye doğru bildiğini, desteklediğini neden gizliyorsun? Her insan gözümde birdir, ırk düşüncesini bir kenara bırakıp olaylara global/pragmatist/özgürlükçü bakmalıyız de. Zira böyle diyen çok var. Fakat geçen sayfalarda bunun tam tersini demişsin.Kerem bunun sorun olduğunun farkındayım ırk içinde farklı bir ırk gibi davranan insanlık bunu yüzyıllardır yapıyor benim düşündüğüm gibi toplum belli bir gelişmeye daha ulaşamadı benim gibi cehalet sahibi kişiler burada bir adım atacak benden sonra kendisine geliştirmiş nesilden biriside gelip bütün bu "ırkları" bir kenara bırakalım bizler insanız bizim irkımız insandır demeye başlayacak fakat İnsanlık böyle bir şey yapmak için daha gelişmedi.
Türkiyede ki Türklük ırk değildir çünkü Türk tanımının içinde Türkü Lazı Çerkezi Kürdü vb. Var yani ortaya Saf Bir Türk ırkı yok kozmopolit bir yapı söz konusudur ülkede sadece Türk yok bu yüzden de Tek bir Tanım içerisinde Bulunuyoruz.Irk derken bilimsel manada bir şey kastetmiyoruz ki. Irk kelimesinin halk tarafından kullanılan anlamı bu değil. Yoksa söylediğin gibi dünyanın her yerinde insan aynı insan. Çiftleşebilir birbiriyle, uyumsuzluk durumu olmaz. Bizim kastettiğimiz ırk, sosyal bir inşadır. Siyasi ve toplumsal bir örgütlenmedir. Yüzyıllardır da böyle kullanılagelmiş. Kendine Türk, Kürt, İngiliz, cart curt diyen insanın kendisinden başkası değil zaten. Türklüğe fikir demek ise senin ve bunu sana öğreten zihniyetin yorumu. Bu yorumu yapma amacınız da Türkiye vatandaşı olup vergi veren herkese farklı bir etnik kökene mensup olsa bile "Türk'sün. Bunu sana dayatma lüksümüz var!" deme tutumunuzu vicdanen rahatlatma isteğiniz.
Bu sizin gibi düşünenlerin uydurması ve yorumu. Gerçekte böyle bir şey yok. Türk, Türk'tür. Laz, Laz'dır. Çerkez, Çerkez'dir. Kürt, Kürt'tür. Biri birinin çatısının altında yahut üstünde değildir. Kişi kendini hangi gruba ait hissediyorsa ondandır. Konudaki ilk mesajımda da bunu belirttim:Türkiyede ki Türklük ırk değildir çünkü Türk tanımının içinde Türkü Lazı Çerkezi Kürdü vb. Var yani ortaya Saf Bir Türk ırkı yok kozmopolit bir yapı söz konusudur ülkede sadece Türk yok bu yüzden de Tek bir Tanım içerisinde Bulunuyoruz. Türk kelimesine etnik bir köken olarak kullanmıyorum.
Kimsenin Türk kelimesinden rahatsızlık duyduğu yok. Türk kelimesinin dayatılmasından rahatsızlık duyuyorlar. Ülkemizde sadece Türkler yaşamıyor, bunun bilincinde olmak gerek. Ben bir Türk olarak "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demekten rahatsız olmam. Fakat bunu gidip Kürtlere, Araplara, Lazlara, Çerkezlere ve sair milletlere zorla söyletmem. "Vatandaşlığı olan, vergi veren, Anadolu topraklarında yaşayan herkes Türk'tür." ya da "Ne mutlu Türk olana demiyoruz, ne mutlu Türk'üm diyene diyoruz. Fark var." gibi ucube teviller yapmaya gerek yok. Bir insan kendini Türk olarak görmüyorsa ona Türk dedirttiremezsiniz. Bu kadar basit, bu bir aidiyet meselesidir.
Niye? Pek çok milletten adam var ülkemizde. Bunlar yurt içinde "kürdüm,Çerkezim, Laz'ım vb" diyor da yurt dışına çıktığında biri sorarsa niye "kürdüm,Çerkezim, Laz'ım vb" diyemiyor? Neye dayanarak bunu diyorsunuz yani? "vatandaşı olduğu ülkede ki ırk tanımını" kullanmaz ki, neyse onu der. Ben şu ana yurt içinde farklı, yurt dışında farklı takılan görmedim. Adam niye kendi etnik kökeninden rahatsız olsun da saklama gayesi gütsün? Anlamıyorum harbiden, kendini Türk olarak nitelendirmeyenlere neden bu kadar "Türksün!" dedirtmek istiyorsunuz?hmm konumuz insanların kendi etnik kökenini söylemek istemesi değil mi? Tamam işte söylesin ben kürdüm,Çerkezim, Laz'ım vb her neyse desin yurt dışına çıktığı andan itibaren kendisine dikkate alacak kişi onu kendi etnik kökenini değil vatandaşı olduğu ülkede ki "ırk" tanımını kullanır.
Türklüğü başka ne olarak kullanacaksın? Çatal bıçak takımı olarak mı?Ben zaten Türklüğü ırk olarak bakmıyorum bunu söyledim.
Ben orada da söylüyorum Türklüğe bir ırk olarak kullanmıyorum.
Kerem anlamamak için çaba mı gösteriyorsunBu sizin gibi düşünenlerin uydurması ve yorumu. Gerçekte böyle bir şey yok. Türk, Türk'tür. Laz, Laz'dır. Çerkez, Çerkez'dir. Kürt, Kürt'tür. Biri birinin çatısının altında yahut üstünde değildir. Kişi kendini hangi gruba ait hissediyorsa ondandır. Konudaki ilk mesajımda da bunu belirttim:
Niye? Pek çok milletten adam var ülkemizde. Bunlar yurt içinde "kürdüm,Çerkezim, Laz'ım vb" diyor da yurt dışına çıktığında biri sorarsa niye "kürdüm,Çerkezim, Laz'ım vb" diyemiyor? Neye dayanarak bunu diyorsunuz yani? "vatandaşı olduğu ülkede ki ırk tanımını" kullanmaz ki, neyse onu der. Ben şu ana yurt içinde farklı, yurt dışında farklı takılan görmedim. Adam niye kendi etnik kökeninden rahatsız olsun da saklama gayesi gütsün? Anlamıyorum harbiden, kendini Türk olarak nitelendirmeyenlere neden bu kadar "Türksün!" dedirtmek istiyorsunuz?
Türklüğü başka ne olarak kullanacaksın? Çatal bıçak takımı olarak mı?
Konuştuğumuz konu bu değil. Pasaport kelimesi dahi geçmedi. Devlet dairelerinde ne olup bittiğini konuşmuyoruz. İnsan ilişkileri ve toplumsal hayat bağlamında konuşuyoruz. İnsanları zorla Türk addedip "Ne mutlu Türk'üm diyene!" dedirtmek ve demeyeni linçlemek hakkında konuşuyoruz. "Herkesi Türk yapma lüksümüz var!" demeyi kendinize hak görmenizi konuşuyoruz. Ayrıca kimse pasaportuna bakıp "sen o zaman Türk'sün" demiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğumu anlıyor sadece. Arada dağlar kadar fark var.Burada kürdüm,Lazım,çerkezim vb. Diyen birisi yurt dışındada bunu derse resmi makamlar bunu kabul etmez onun kimlik pasaport herneyse bakar ülke Türkiye Cumhuriyeti tamam sen o zaman Türk'sün der daha bunu nasıl açıklamam gerekiyor.
Anayasayı dayanarak bunu söylüyorum
Anayasanın 2. Maddesinde ki Atatürk Milliyetçiliğine ve Milletiyle bölünmez bir bütündür içeriğine göre konuşuyorum
Bu sizin gibi düşünenlerin uydurması ve yorumu. Gerçekte böyle bir şey yok. Türk, Türk'tür. Laz, Laz'dır. Çerkez, Çerkez'dir. Kürt, Kürt'tür. Biri birinin çatısının altında yahut üstünde değildir. Kişi kendini hangi gruba ait hissediyorsa ondandır. Konudaki ilk mesajımda da bunu belirttim: