Neler Yeni

TUF GAMING B650M-PLUS WIFI vs PRIME B650 PLUS hangisini alayım?

peki bu orta segment anakartla bu işlemciye oc yapabilir yimi?
Yapılır fakat vram olarak msi daha kaliteli ve faz değeri daha yüksek. Önerim, asus tuf u kullanmış birisi olarak mATX kart alacaksan MSİ b650m mortar wifi olanı seçebilirsin.

peki bu orta segment anakartla bu işlemciye oc yapabilir yimi?
O.c yaparsın fakat 3d işlemciler voltaja duyarlı eğer o.c yapmada yeterli bilginiz tecrübeniz yoksa 3d işlemci önermem . Tuf orta üst ortanın üzerinde önerebileceğim bir anakart .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yapılır fakat vram olarak msi daha kaliteli ve faz değeri daha yüksek. Önerim, asus tuf u kullanmış birisi olarak mATX kart alacaksan MSİ b650m mortar wifi olanı seçebilirsin.
Şu faz sayısına bakıp anakart önermeyi ne zaman bırakacaksınız ? Forumdakilerin ürünü kötüde olsa msı önermelerini anlayamıyorum .
msi daha kaliteli
Neye göre ?

Son düzenleme:
O.c yaparsın fakat 3d işlemciler voltaja duyarlı eğer o.c yapmada yeterli bilginiz tecrübeniz yoksa 3d işlemci önermem . Tuf orta üst ortanın üzerinde önerebileceğim bir anakart .

Şu faz sayısına bakıp anakart önermeyi ne zaman bırakacaksınız ? Forumdakilerin ürünü kötüde olsa msı önermelerini anlayamıyorum .

Neye göre ?
Asus ile başımdan geçen olayı anlatayım ona göre değerlendirin. İlk iş bende b650m plus asus anakart aldım. Aldığım kartta ssd de gen4 desteği olmasına rağmen gen 3 destekliyip x2 olarak çalışıyordu. Wifi bağlantısı 8m den 1 diş çekip kopmalar yaşatıyordu. Bunun için servise 3 kez gönerdim. Üçünde de çözüm bulamadıkları gibi 2 aylık ürüne ücretli onarım çıkardılar. Bu durumu da ilkokul çocuğuna anlatır gibi çağrı merkezinde hiç bir teknik bilgisi olmayan adamlara anlatmaya çalışmakta işin çileğiydi. Şu an hakem heyetliğiz.
Kalite anlamında 2 kartı eline al asus ile msi yı şöyle bir tut. Metal bileşenlerinden tutta, çalıştırdığında soğutma kısmınave performansına kadar fark var. Asus artık parça kalitesi anlamında eski asus değil, Yazılım olarakta aman aman bir durum yok. Armoury Crate 7/24 stabilite için güncelleme alıyor. İnan çok yorulmuştum asustan. Denemek isteyen deneyebilir. Ben Asus ürününü şu saatten sonra evimden içeri sokmam.

2 aylık ürüne ücretli onarım çıkardılar.
Onarım ne için?
Kalite anlamında 2 kartı eline al asus ile msi yı şöyle bir tut. Metal bileşenlerinden tutta, çalıştırdığında soğutma kısmınave performansına kadar fark var.
MSI Lga sokette foxconn lga soket cam pcb kullanılmaması - negatif özelikler ile kalite anlayışınızın ne kadar zayıf olduğunu gösterir . MSI anakartların ram hız problemleri devam ediyor . 7K mhz ram desteklediğini idda eden çoğu anakart market politikası aldatan değerler şuanda bir çok amd anakart 6k mhz üstü stabil değil .Tuf serisinde 150c mıl caps vede daha küçük vrm mosfetlere sahip bir mosfet ne kadar küçükse bacaklar arası rds direnç değeri düşük olur msı tarafında mosfetler teflon tava gibi geniş rds değerleri yüksek böyle olması 17 faz olsa dahi 14 faza göre verimsiz kılıyor . Kılma sebebi ise vrm throtle yaşanmasından . Bide daha drmos dıgı+ tarafları var oraya girmiyorum .

Son düzenleme:
Screenshot_5.png

Ne diyorsunuz?

Bir de şuna bakmanı öneririm. Çoğu parça ekran kartı hariç daha kaliteli. Bir de x670 başlangıç serisini almaktansa b650 nin en üstü serisini almanı tavsiye ederim. AS Rock kullanmadım pek bir yorumum yok ama kullanan kişilerde sıkıntı yaşayanı pek fazla denk gelmedim.

Bir üründe sorun yaşadığınız zaman o marka kötü olmuyor .

İyi duruyor alınabilir .
Üründe sorun yaşadığım zaman markanın ürünün arkasında durmaması kötü oluyor. Bu da kullanıcı tercihlerini birebir etkiler. Ben asus fanboyluğu yapmıyorum. MSİ ile Arada da öyle performansı etkileyecek aman aman bir fark olmadı şu ana kadar.

Son düzenleme:

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI veya MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI ??​

Asus tuf anakartlar cidden çok güzel ve hakkını veriyor şahsen B760M-Plus modelini kullanmaktayım sistemimin en güzel parçası

Geri