TULPAROTO.COM DOLANDIRICIDIR

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar TULPAROTO.COM adresinde piyasa fiyatlarının yarı fiyatına sözde ürünler satılıyor . Mağdur sayısı binlerce . Sakin ama sakın bu siteden alışveriş yapmayın. Aynı konu https://forum.donanimarsivi.com/konu/tulpar-oto-dolandiricidir.1145123/ adresinde de işlenmiş. Birilerinin daha mağdur olmaması için bu başlığı açtım. Mağdur olanların şikayet dilekçesi örneğini ekte gönderiyorum.

Hangi İlde Yaşıyorsanız Oranın adını Yazın CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞİKAYETÇİ : İsim Soy İsim TC Kimlik Numarası ve Adres

ŞÜPHELİLER : 1. (parayı yatırdığınız hesap numarası ve hesap sahibinin adını yazın) IBAN numaralı hesap sahibi ile hesaba yatan parayı çeken kişi/kişiler.)

2. +90 537 342 80 13 numaralı hat sahibi

3. Tulparoto.com internet sitesinin sahipleri

SUÇ : Yasa dışı yollarla kredi kart bilgilerine erişim sağlamak ve internet kullanmak suretiyle sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık. ( TCK 204 vd, TCK 158/1-f, TCK 243)

SUÇ YERİ : Bulunduğunuz ili yazın

SUÇ TARİHİ : Parayı gönderdiğiniz tarihi yazın

İnternet üzerinde yayınlanan bir reklamın yönlendirmesi ile tulparoto.com adresine bir vesile ile giriş yaptım ve siteden ihtiyacım olan bir motosiklet kaskını sipariş ettim.

Ödeme aşamasına gelindiğinde , kredi kartı bilgilerimi onayladıktan sonrasında ödemenin ulaşmadığı hatası ile EFT / Havale yapmaya yönlendirildim. Kredi kart bilgilerimin ele geçirilmiş olması şüphesi nedeni ile kartımı alışverişe kapattım.

Yine sitenin yönlendirmesi ile İbrahim Şiran TR 83 0020 5000 0984 9326 0001 01 hesabına 131610 Nolu Siparişe Konu Ls2 Aırflow 2 Cover Siyah-beyaz-gold Kask Ve Kargosu Bedelidir açıklaması ile 1448,00 TL ödeme yaptım. (EK-1)

Ödeme dekontunu sitede tariflendiği üzere site içerisine yükledim ancak yüklendiğine dair bir bildirim gelmemesi üzerine sitenin dolandırıcılık üzerine kurulmuş olabileceğine ilişkin şüphelerim arttı. (EK-2)

Sitenin iletişim bölümünde yer alan bilgileri sorgulamaya başladım.

Çağrı Merkezi olarak yazılmış olan 90 537 342 80 13 numaralı telefon aramalara yanıt vermiyor.
Sitede vergi numarası olarak yazılmış 45250853204 numaraları MERSİS sorgulamasında karşılığı olmayan numaralar.
Kayıtlı Elektronik Posta Adresi olarak yazılmış olan [email protected] adresi tanınmıyor.
Genel Merkez olarak tanımladıkları Kayseri OSB, 17. Sk. No:10, 38070 Melikgazi/Kayseri, Türkiye adresinin doğrulamasına esas olmak üzere 0352 321 11 00 numaralı telefondan Organize Sanayi Bölgesi ile iletişime geçtim , ancak Tulparoto diye bir üyelerinin olmadığı bilgisini aldım.
İnternet site adresinin whois sorgulaması neticesinde 04.08.2025 günü tescil edilmiş ve 1 seneliğine alınmış bir site olduğunu gördüm. (Hiç bir köklü işletme, hele ki site içeriğinde düşündürülmek istendiği gibi bu kadar mal ve ürün satmak niyetinde olan bir işletme 1 yıllığına domain satın almaz) . EK-3

Tüm bu veriler ışığında şüphelilerin vur-kaç hazırlığında olduğuna dair bir tereddütüm kalmadı.

Sikayetvar.com adresi aracılığı daha fazla kişinin mağduriyetinin önüne geçebileceğimi düşünerek oraya da mevcut durumu özetleyen bir şikayet metni kaleme aldım ancak ilgi şikayet dilekçesi henüz yayınlanmadı.

İnternet üzerinden yaptığım araştırma neticesinde aynı durumda olan pek çok kişinin daha olduğunu gördüm. (Bkz https://forum.donanimarsivi.com/konu/tulpar-oto-dolandiricidir.1145123/ Son Erişim Tarihi 12.08.2025 / Saat 16.43 ) Bu sitedeki Ümit Yıldız isimli kullanıcının yorumu önemsenmeye değer: "instegramdan reklam olarak araç lastiği ve araç aksesuarları satışına ilişkin tulparoto.com diye web sitesine yönlendiriyorlar. Sakın aldanıp alışveriş yapayım diye para göndermeyin. Web sitesi kurup milleti dolandırıyorlar."

Sitenin sözde ürün çeşitliliği ve tüm sosyal medyada çarşaf çarşaf yayınladığı ilanlar , ÇOK BÜYÜK BİR VURGUN PEŞİNDE OLDUKLARININ ALENEN GÖSTERGESİDİR.

Daha fazla kişinin mağdur olmaması adına , sayın savcılığınızdan öncelikle tulparoto.com adresine erişim engeli konmasını talep etmekteyim.

Bunun yanında Cumhuriyet Bulv. No: 33/A Gümrük 35210 İzmir adresini Akbank İzmir Şubesine müzekkere yazılarak TR39 0004 6000 0688 8000 5042 17 hesap sahibinin tespiti ile, ilgili hesaba ve hesap sahibine ait tüm bilgilerin ve tüm hesap hareketlerinin celbine karar verilmesini, ilgili hesapta para bulunması halinde hesabın bloke edilmesine karar verilmesini talep etmekteyim.

HUKUKİ DELİLLER : Whatsapp yazışmaları, domain kayıtları , telefon ait kayıtlar, banka kayıtları, ilgili kişi ve kurumlarla yapılacak yazışmalarla elde edilecek deliller, bilirkişi incelemesi ve her türlü yasal delil.

MÜZEKKERE TALEPLERİM

Cumhuriyet Bulv. No: 33/A Gümrük 35210 İzmir adresini Akbank İzmir Şubesine müzekkere yazılarak TR39 0004 6000 0688 8000 5042 17 hesap sahibinin tespiti ile, ilgili hesaba ve hesap sahibine ait tüm bilgilerin ve tüm hesap hareketlerinin celbine karar verilmesini, ilgili hesapta para bulunması halinde hesabın bloke edilmesine karar verilmesini talep etmekteyim.

İlgili GSM operatörlerine müzekkere yazılarak 90 537 342 80 13 numaralı hat sahibinin iletişim bilgilerinin istenmesine , devamla şüpheli sıfatı ile dinlenmesini talep etmekteyim.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda izah olunan ve Savcılığınızca resen dikkate alınacak nedenlerle ve en öncelikle Tulparoto.com adresine ve bu adrese yönlendiren tüm reklam araçlarına erişim engeli getirilmesine suç duyurusuna konu olay ve şüpheliler hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılmasına, menfaat temin eden suç şüphelilerinin tespiti ile haklarında Türk Ceza Kanunu'nun amir hükümleri çerçevesinde kamu davası açılmasına karar verilmesini dilerim. 12.08.2025

Saygılarımla,

İsim Soyisim imza

Ekler

• EK-3 Whois TulparOto.webp
    EK-3 Whois TulparOto.webp
    37.4 KB · Hit: 42
  • Ek2 - İletişim Bilgileri.webp
    Ek2 - İletişim Bilgileri.webp
    45.2 KB · Hit: 40
Geri