Tüm oyunlarda anlık donma ve GPU kullanımı düşüşü

Reaksiyon skoru
4
Merhaba. Öncelikle sistem özelliklerim linkte: https://www.amazon.com.tr/MSI-MODERN-15-A11SBU-800XTR-Bilgisayar/dp/B09JZHN1KH
Defalarca kez DDU ile ekran kartı driverını silip sıfırdan farklı driverlar kurdum. Hiçbir şey değişmedi. Sistemi kurduğumdan beri birazdan izleyeceğiniz videodaki gibi her oyunda anlık donuyor ve düzeliyor. MSI Afterburner değerlerini de videoda görebilirsiniz. Sistemin rahatlıkla kaldırabileceği GTA 5'te bile bu sorunu yaşadığım için laptopta oyun oynayamıyorum. Güç planı: Yüksek performansta, laptop şarjda takılı. Hizmetler vb birçok şey kapalı (düzenlenmiş ISO). Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunun videosu:

işlemcin 95 dereceyi gördüğü an soğumak için hız düşürüyor hız düşürdüğü için drop yiyosun
gpu kullanımı 15 lere düşüyor o da onla mı ilgili ? ben sorun sadece onunla ilgilidir diye düşünmüştüm ana bilgisayarım olan masaüstü bilgisayarı sürekli 96 97 derecelerde çalıştırmama rağmen yıllardır hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadığım için

gpu kullanımı 15 lere düşüyor o da onla mı ilgili ? ben sorun sadece onunla ilgilidir diye düşünmüştüm ana bilgisayarım olan masaüstü bilgisayarı sürekli 96 97 derecelerde çalıştırmama rağmen yıllardır hiçbir oyunda sıkıntı yaşamadığım için
işlemci sıcak çalışıp hız düşürdüğü için ekran kartını normal olması gerektiği gibi besleyemiyor o yüzden ekran kartı kullanımı da düşüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence ana sorun işlemcinin çok sıcak çalışması

videoyu tekrar izlediğimde şunu farkettim cpu kullanımı anlık %100 e çıkıyor ve tam o sıra oyun donuyor gpu %10 lara düşüyor daha sonra cpu kullanımı %30 40 lara düşüyor ve oyun düzeliyor. Sorun bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,349
Üyeler
184,148
Son üye
ege6789
Geri