Neler Yeni

Türk Lirası-TL-TL-Türk Lirası

Alfha13

80+ Silver
Yazılarımda görüş ve sorularımda herhangi hakaret içerici kelime ve cümlelere yer vermediğim için,senin gibi ''Sizi gidi cahiller'' yazarak hakaret eden ve cümle kuran birinin yazdıklarını ve yazacaklarını zaten anlamak istemem konuşmak tartışmakta istemem.Sen en iyisi sana senin gibi hakaret edebilecek birini bulup birbirinize yada birilerine cahil diye hitap edip konuşabilecek ''akıllı'' arkadaş yada iletişim kurabileceğin ''akıllı'' birilerini bul.Haklısın evet ben seni anlamıyorum-anlasamda anlayamıyorum.Sen ''akıl üstüsün'' çünkü.Yolunda başarılar.
Sana bile demedim onu 🤣 Türkçe'nin korunmasından bahsediyorsun, ne anladığın var ne de doğru kullandığın. Git dil nedir, nasıl işler, diller farklı dillerden nasıl etkilenirler, diller nasıl değişirler bir öğren bence ya da ondan önce git Türkçe paragraf sorusu falan çöz:)

AsilLord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
ilker d.
Steam
_asillord_
Yazılarımda görüş ve sorularımda herhangi hakaret içerici kelime ve cümlelere yer vermediğim için,senin gibi ''Sizi gidi cahiller'' yazarak hakaret eden ve cümle kuran birinin yazdıklarını ve yazacaklarını zaten anlamak istemem konuşmak tartışmakta istemem.Sen en iyisi sana senin gibi hakaret edebilecek birini bulup birbirinize yada birilerine cahil diye hitap edip konuşabilecek ''akıllı'' arkadaş yada iletişim kurabileceğin ''akıllı'' birilerini bul.Haklısın evet ben seni anlamıyorum-anlasamda anlayamıyorum.Sen ''akıl üstüsün'' çünkü.Yolunda başar

Ne büyük acın varmış usta. Allah başka dert vermesin.
Sana da başka acılar tattırmasın bilader.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sana bile demedim onu 🤣 Türkçe'nin korunmasından bahsediyorsun, ne anladığın var ne de doğru kullandığın. Git dil nedir, nasıl işler, diller farklı dillerden nasıl etkilenirler, diller nasıl değişirler bir öğren bence ya da ondan önce git Türkçe paragraf sorusu falan çöz:)

Niray ket facqales dumon lobit me, nahvt em dumel oh nahvt em dulon dumel?

Buradan beli oluyor kendini gösteriyorsun zaten dillerden ne kadar etkilendiğini,nasıl değişime uğradığını-bileceğini,nasıl işlediğini,ne kadar türkçe paragraf sorusu çözdüğünü,mayanı gayet net belli ediyorsun;)

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Şu yardım,öneri,danışmak .... vs vs... konularında X bir şey alacağım 16k tutar mı? Y bir şeyin fiyatı 5k sizce nasıl?Sizce bu x şey bilmem kaç k eder mi? konu başlığı açıp bu açılan ''K'' adı altındaki yorumlara da 'K' olarak cevap veren vatan evlatlarına yazıyorum.Size bu ''K'' mevzusunu kim empoze etti?Nereden çıktı bu ''K''?Nereden alıştınız siz bu ''K''ya?Nedir bunun çıkış türeme hikayesi? TL ile aldığınız ürünleri 'K' ile gerçek hayatta tanımlanmayan geçerliliği olmayan bu abuk subuk ifadenin- dünyanın hiç bir yerinde-ülkesinde geçerliliği olmayan- bu 'K'nin ısrarla ve virüs gibi yayılıp kullanılmasının amacı nedir?16K yerine 16 bin TL yazmak çok mu zor?Alt tarafı boşlukta dahil 9 hece yazıp-tuşa dokunacaksın 3 hece yerine klavyende.Taş atıp elin kolun oran buran yorulmayacak.
1 TL=1 TL dir.
1 $ =13,65 Türk Lirası 20.02.2022 tarihi saat:21:02 de...........
1 € =15,45 Türk Lirası
1 ¥ (Çin yunanı)= 0,12 Türk Lirası
1 BIF (Burundi Frangı)==0,0068 Türk Lirası
........................................................................................
1 ''K'' = ==================================?????????? kaç (TL) ???????????????
Buyurun somut, kabul edilmiş, kullanılan, varolan,gerçek bir ''K'' ya dayalı somut ispatlı cevaplar bekliyorum.
K ingilizcede 1000 katını ifade eder.
Şöyle
1000 $ = 1K $'dır
M ise Milion demek yani 1 milyon ile çarpılmasını ifade eder.
Türkçede ise daha farklıdır.
Çeklerde fenan mesela okunuşu birleşik yazılır.
Sayısal bilimsel ise sayı metin içinde bu anlamlarda kullanılmamışsa yazıyla belirtilir gine .
Yanlışım vardır düzeltirsiniz TDK değilim.

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
her şeyin hater'ı var. türkçesini yazmak zor kelimenin (nefret eden). K oyunlardan geçen bir kelime ve daha kolay 12k yazıp geçmek varken neden 12.000 tl veya on iki bin tl yazalım. kolaylık varken zorluğa neden katlanalım hem tl sürekli değersizleşiyor. 12kk yazarız yakında hadi tl çekir yaz.

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Burak Taha Koca
Şu yardım,öneri,danışmak .... vs vs... konularında X bir şey alacağım 16k tutar mı? Y bir şeyin fiyatı 5k sizce nasıl?Sizce bu x şey bilmem kaç k eder mi? konu başlığı açıp bu açılan ''K'' adı altındaki yorumlara da 'K' olarak cevap veren vatan evlatlarına yazıyorum.Size bu ''K'' mevzusunu kim empoze etti?Nereden çıktı bu ''K''?Nereden alıştınız siz bu ''K''ya?Nedir bunun çıkış türeme hikayesi? TL ile aldığınız ürünleri 'K' ile gerçek hayatta tanımlanmayan geçerliliği olmayan bu abuk subuk ifadenin- dünyanın hiç bir yerinde-ülkesinde geçerliliği olmayan- bu 'K'nin ısrarla ve virüs gibi yayılıp kullanılmasının amacı nedir?16K yerine 16 bin TL yazmak çok mu zor?Alt tarafı boşlukta dahil 9 hece yazıp-tuşa dokunacaksın 3 hece yerine klavyende.Taş atıp elin kolun oran buran yorulmayacak.
1 TL=1 TL dir.
1 € =15,45 Türk Lirası
........................................................................................
Buyurun somut, kabul edilmiş, kullanılan, varolan,gerçek bir ''K'' ya dayalı somut ispatlı cevaplar bekliyorum.
"K" bir para birimi değilki hocam bir sayının 1000 ile çarpımını ifade ediyor sadece.
üşengeç olan toplumumuz 3 sıfır eklemek yerine k yazıyor okadar.
bazı şeylere fazla takıyorsunuz bence.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
1 TL=1 TL dir.
1 € =15,45 Türk Lirası
Daha hece ile harf arasındaki farkı bilmiyorsun açtığın konuya bak.
Ayrıca saatler yazılırken '':'' değil ''.'' konulur :kizginpeepo:

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
"dünyanın hiç bir yerinde-ülkesinde geçerliliği olmayan- bu K " demişsiniz. Bu K nın bir çok ülkede geçerliliği vardır. Benden önceki cevaplarda bunu görmüşsünüzdür. Bunun bize empoze ediliş şekli ise oyunlar olabilir başka şekilde olabilir. Bazı oyunlarda değer kısaltmalarında 15000 yerine 15k yazar örneğin. Ekran çözünürlüğü belirtirken 2K 4K diye belirtilir. Bu çözünürlük değerinin kısaltmasıdır. Bunu kullanmakta bir sakınca görmüyorum şahsen.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
1 TL=1 TL dir.
1 € =15,45 Türk Lirası
Sanane bilader uymuyorum yazım kuralına
Boş konu.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,405
İsim
Mert Metshi
k dedigim icin cok ozur dilerim