Neler Yeni

Türk Lirası-TL-TL-Türk Lirası

Alfha13

80+ Silver

Niray ket facqales dumon lobit me, nahvt em dumel oh nahvt em dulon dumel?

Buradan beli oluyor kendini gösteriyorsun zaten dillerden ne kadar etkilendiğini,nasıl değişime uğradığını-bileceğini,nasıl işlediğini,ne kadar türkçe paragraf sorusu çözdüğünü,mayanı gayet net belli ediyorsun;)
Ben diyorum anya, sen anlıyorsun Konya. Kanka, abi, kardeş; sana dedim ki Türkçe'yi korumalıyız, yabancı - kökenli değil- kelimeleri kullanmamalıyız. Seninle paralel düşündüğümü ancak mantığının saçma olduğunu ve bu mantıkla insanları saçma bir şekilde yargıladığını söyledim. Sen ise yazdığım yazının bir kelimesini bile doğru düzgün anlamadan gelip bana çıkışıyorsun. Neymiş, sana cahil demişim. Bunun üzerine okuduğunu anlamada sorunların var diyorum, hala daha yazdıklarımı yanlış anlıyorsun; bravo cidden. Şimdi de gelmişsin nasıl değiştiğini, mayanı falan diyorsun. O cümlenin hangi dil olduğu hakkında bile bir fikrin yok, kafadan sallıyorsun. Türkçe'den bahsedip duruyorsun, yarım saatir noktalama işaretlerini ve ekleri yanlış kullanıyorsun. Madem Türkçe'yi hepimizden daha çok önemsiyorsun, nasıl kullanıldığını da öğren o zaman.

Sayılarda K kullanımın hiçbir ülkede olmadığını ve bunun yanlış bir şey olduğunu düşünen, Türkçe'yi önemseyip daha yazım kurallarını bile bilmeyen ve her cümleyi yarım yamalak anlayan birine bu kadar şey yazmak da benim hatam; kusura bakma.

Bir şey anlamamaktan daha kötü olan yanlış anlamaktır.

TamerKs

80+ Silver
11k ya rtx 3050 sistem bekliyorum umarım gelir. Eline sağlık sonra okurum

AsilLord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
ilker d.
Steam
_asillord_
Daha hece ile harf arasındaki farkı bilmiyorsun açtığın konuya bak.
Ayrıca saatler yazılırken '':'' değil ''.'' konulur :kizginpeepo:
21:02 yerine 21.02 mi yazılıyor diyorsun yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Torbacı önerisine ihtiyacım olduğunda kime başvuracağımı buldum. Teşekkürler.
Torbacı derken?Ne demek istiyorsun sen?

Sanane bilader uymuyorum yazım kuralına
Boş konu.
Uymazsan uyma bilader.Muhalefetlik yapma boş yere o zaman.Yorum getiremeyeceksen,boş konuysa sana göre boş yere yazma.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
klavyedeki "Alt Gr" tuşu ile "T" tuşuna aynı anda basarsanız "₺" simgesi oluşuyor. bilginize sunmak istedim

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk

Alfha13

80+ Silver
21:02 yerine 21.02 mi yazılıyor diyorsun yani?
Daha Türkçe imla kurallarından haberin yok, gelmişsin bize anlatıyorsun. Kanka bak, Türkçe'yi "ayrıntılarıyla" öğren, gel öyle konu aç. SSD ne bilmeyen bir adamın SSD rehberi açmasından farksız çünkü bu.

Uygunsuz davranış
Şu yardım,öneri,danışmak .... vs vs... konularında X bir şey alacağım 16k tutar mı? Y bir şeyin fiyatı 5k sizce nasıl?Sizce bu x şey bilmem kaç k eder mi? konu başlığı açıp bu açılan ''K'' adı altındaki yorumlara da 'K' olarak cevap veren vatan evlatlarına yazıyorum.Size bu ''K'' mevzusunu kim empoze etti?Nereden çıktı bu ''K''?Nereden alıştınız siz bu ''K''ya?Nedir bunun çıkış türeme hikayesi? TL ile aldığınız ürünleri 'K' ile gerçek hayatta tanımlanmayan geçerliliği olmayan bu abuk subuk ifadenin- dünyanın hiç bir yerinde-ülkesinde geçerliliği olmayan- bu 'K'nin ısrarla ve virüs gibi yayılıp kullanılmasının amacı nedir?16K yerine 16 bin TL yazmak çok mu zor?Alt tarafı boşlukta dahil 9 hece yazıp-tuşa dokunacaksın 3 hece yerine klavyende.Taş atıp elin kolun oran buran yorulmayacak.
1 TL=1 TL dir.
1 $ =13,65 Türk Lirası 20.02.2022 tarihi saat:21:02 de...........
1 € =15,45 Türk Lirası
1 ¥ (Çin yunanı)= 0,12 Türk Lirası
1 BIF (Burundi Frangı)==0,0068 Türk Lirası
........................................................................................
1 ''K'' = ==================================?????????? kaç (TL) ???????????????
Buyurun somut, kabul edilmiş, kullanılan, varolan,gerçek bir ''K'' ya dayalı somut ispatlı cevaplar bekliyorum.
SANA NİE BATTI LA

AsilLord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
ilker d.
Steam
_asillord_
11k ya rtx 3050 sistem bekliyorum umarım gelir. Eline sağlık sonra okurum
Yardımcı olamayacağım bilader sayı yanına 'K' diye tabir edilen şeyi tanımıyor ve tanımlanamaz bir şey olduğu için.

her şeyin hater'ı var. türkçesini yazmak zor kelimenin (nefret eden). K oyunlardan geçen bir kelime ve daha kolay 12k yazıp geçmek varken neden 12.000 TL veya on iki bin TL yazalım. kolaylık varken zorluğa neden katlanalım hem TL sürekli değersizleşiyor. 12kk yazarız yakında hadi TL çekir yaz.
Fatih yorumun için teşekkür ederim.Kolaylık varken zorluğa neden katlanalım diyorsun ya.Söz uçar yazı kalır.Neyi ne şekilde yazarsan konuşmana yansır.Konuşmanda aynı şekilde yazına etki eder yansır..O halde bende sana yazarken yada sesli konuşurken fth diyeyim?Nasıl?Ne gerek var hem Fatih yazarken narin parmacıklarım yoruluyor hemde tatlı ve güzel dilim Fatih derken yoruluyor.Fth diyeyim sana o şekilde seslenip hitap edeyim?Nasıl hoşuna gider mi yada nereye kadar gider?Hatta adın Fatih ya....yaaa ne uğraşçam zaten fatihsin direkrt ''F'' diyeyim ben sana......????

K ingilizcede 1000 katını ifade eder.
Şöyle
1000 $ = 1K $'dır
M ise Milion demek yani 1 milyon ile çarpılmasını ifade eder.
Türkçede ise daha farklıdır.
Çeklerde fenan mesela okunuşu birleşik yazılır.
Sayısal bilimsel ise sayı metin içinde bu anlamlarda kullanılmamışsa yazıyla belirtilir gine .
Yanlışım vardır düzeltirsiniz TDK değilim.
Cevabın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
3
Top Bottom