Neler Yeni

Türk pc parcaları ??

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,721
İsim
Taha yücel
Hangi konuyu acicagimi bilemedim

Not: telefondan yaziyorun geç olduğu için kusura bakmayın

Bizim neden kendi pc parçlarımız yok ekran kartı olsub işlemci ram vb. Biz yapamiyorumuyuz eskiğimiz mi var ? ilerde böyle bir girişimçi olsak türk vatandaşları olarak kendi pc parcalarimizi üretsek uygun fiyatlı sekilde satsak ülkemizdeki gençler daha kolay ulaşsa bunlara ucuz ve kaliteli performansli ve şık pc parcalarini hem kendi ürünümüz ve bunun ihracatınıda yapsak

imkansiz bir şey mi ?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Bizim neden kendi pc parçlarımız yok ekran kartı olsub işlemci ram vb. Biz yapamiyorumuyuz eskiğimiz mi var ? ilerde böyle bir girişimçi olsak türk vatandaşları olarak kendi pc parcalarimizi üretsek uygun fiyatlı sekilde satsak ülkemizdeki gençler daha kolay ulaşsa bunlara ucuz ve kaliteli performansli ve şık pc parcalarini hem kendi ürünümüz ve bunun ihracatınıda yapsak

imkansiz bir şey mi ?
Bazı parçalarda kendi ürünlerimiz var ama askeri cihazlarda kullanılıyor imkansız değil zaman alan şeyler.

Cevizli sucuk

80+ Bronze
He herşeyimiz bitti bilgisayar parçalarına geldi knk türkler ona gelene kadar çok şey var be

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
diğerlerine bir şey demeyeceğim de şu kısım imkansız.
onu da şöyle açıklayayım. yerli üretim akıllı telefonlar satılsın diye ithal telefonlara vergiler geldi. biz yerli ekran kartı üretsek ucuz olmaz. ithal olan zamlanır. olan yine bize olur.

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,721
İsim
Taha yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İmkansız değil ama çok zor bir şey bu saatten sonra

Evet eksiğimiz var maalesef
Ne eksigimiz ?
diğerlerine bir şey demeyeceğim de şu kısım imkansız.
Neden ki belli ilerde olur bazı vergilerden kuaf oluyir kendi ürünlerimiz diye biliyorum
Bazı parçalarda kendi ürünlerimiz var ama askeri cihazlarda kullanılıyor imkansız değil zaman alan şeyler.
ilerde gençler ile yapilir bence iyi fikir aslında yapabiliriz bie girişimci oluruz kendi pc paralarımızi üretiriz isterim böyle bisey yapmak ama kolay değil

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,287
İsim
........
İzoly turbox (!) o.O2 o.O2o.O2

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,721
İsim
Taha yücel
onu da şöyle açıklayayım. yerli üretim akıllı telefonlar satılsın diye ithal telefonlara vergiler geldi. biz yerli ekran kartı üretsek ucuz olmaz. ithal olan zamlanır. olan yine bize
Nasil yani anlamadim diğer devletler nasil üretiyor

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Nasil yani anlamadim diğer devletler nasil üretiyor
üretmek değil. sorun ucuz olma kısmı. zamanında vestel, telefon satabilsin, yerli malına destek diye ithal telefonların gümrük vergilerine zam yaptılar. yani yerli malına destek için vergi düşüreceklerine, rakiplerin fiyatını artırdılar. olan halka oldu çünkü vestelin telefonları fiyatlarını zaten hakletmiyordu.

aynısı ekran kartında da olur. atıyorum şimdi 1650 super 4000 liraysa, bizim ürettiğimiz de 4000 lira olur. sonra bizim ürettiğimiz tercih edilsin diye ithal olana zam yaparlar 5000 lira olur. hiç üretmeseler zaten 4000 liraya alıyorduk.

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik

imkansiz bir şey mi ?
Longline var. Ssd Ram üretiyor

tabii yine çok ucuz olmuyor :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,545
Üyeler
166,228
Son üye
blackleae