Yardım Türk Telekom 1000mbps alamıyorum

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
174
Merhabalar iyi forumlar dostlar. Türk Telekom 200mbps kullanıyordum 2 gün önge 1000mbps e geçtim. Eve gelen servis elemanı 1000mbps almak istiyorsan cat6 kablo almalısın dedi. Amazondan UGREEN CAT6 250MHz kablo aldım ve bağladım. Şimdi steamde test ettiğimde maksimum 400mbps alabiliyorum ve bu ara ara 10mbps 50mbps olarak değişiklik gösteriyor. Bunun sorunu nedir acaba bilen var mı varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

ordan değil de speedtest sonuçlarına bakın

980 Proya kuruyorum hocam. Birde başka sunucu nasıl oluyor?
ayarlar indirme kisminda mevcut
tamam speedtest sonuçları baz alınır steam gibi yerler sunucu bazlı çalışıyor yoğunluklarına göre değişiklik gösterebiliyor Türkiye sunucularını deneyin
turkiye sunucularinda genellikle kisitlama oluyor diye biliyorum yunanistan hollanda ve rusya sunucularinda en yuksek hizlari aliyorum genellikle.

ayarlar indirme kisminda mevcut

turkiye sunucularinda genellikle kisitlama oluyor diye biliyorum yunanistan hollanda ve rusya sunucularinda en yuksek hizlari aliyorum genellikle.
denemek lazım da çok takılmamak lazım steam şeylerine

kablolu bağlıysan ve speedtestte 900mbps görüyorsan altyapı sorunsuz demektir steamden 400mbps alman normal değil çünkü 1000mbps hatta ortalama 110 120mb/s civarı indirme görmen lazım steam bazen yoğunluk durumuna göre seni uzak sunuculara atabiliyor bu da hızını düşürür ayrıca steam ayarlarından farklı bölge seçip deneme yapabilirsin antivirüs veya firewall tarzı yazılımlar da araya girip hız sınırlayabiliyor modem tarafında qos açıksa belli uygulamaların hızını kısmış olabilir kontrol etmekte fayda var yani donanımsal bir sıkıntı yok gibi ama steam tarafı veya yazılımsal bir sınır var gibi duruyor

kablolu bağlıysan ve speedtestte 900mbps görüyorsan altyapı sorunsuz demektir steamden 400mbps alman normal değil çünkü 1000mbps hatta ortalama 110 120mb/s civarı indirme görmen lazım steam bazen yoğunluk durumuna göre seni uzak sunuculara atabiliyor bu da hızını düşürür ayrıca steam ayarlarından farklı bölge seçip deneme yapabilirsin antivirüs veya firewall tarzı yazılımlar da araya girip hız sınırlayabiliyor modem tarafında qos açıksa belli uygulamaların hızını kısmış olabilir kontrol etmekte fayda var yani donanımsal bir sıkıntı yok gibi ama steam tarafı veya yazılımsal bir sınır var gibi duruyor
Hocam qos nedir ve nasıl kapatılır peki?

Neden takılmayım hocam 1000mbps boşuna mı aldık :D
1000 MBPS aldın diye heryerden 1000 indireceksin yada her zaman 1000 alacaksın diye bir kaide yok bunu sana kim garanti ettikmlerini söyledi ?

Sen 1000 çekiyosun atıyorum iss de 1000 e kadar sağlıyor sunucular yoğun değil veya yeterli karşındaki kişi sana 1000 ile göndermediği sürece sen o 1000 i göremezsin. Karşıdaki kişi 400 gönderiyorsa 400 alırsın. Sunucular kısmından farklı sunucular veya yoğun olmayanları deneyebilirsin belki onlardan alırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,056
Üyeler
183,940
Son üye
pantales
Geri