Neler Yeni

Türk Telekom fiber İpv4 kullanıyorum ipv6 geçebilirmiyim

WOYAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
sefa mert
Başlıkta belirttiğim gibi türk telekom 200mbps fiber internet abonesiyim bazı oyunlarda cgnattan dolayı fazla bir ms artışı oluyor bazen sunuculara giriş yapamıyor bende ipv4 protokolünü bırakıp yerine ivp6 protokolüne geçmek istiyorum türk telekom ipv6 protokolü geçişi sağlıyormu ?

RamazanD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Ramazan Demirci
Bildiğim kadarıyla sağlamıyor ve sağlasa bile oynadığınız oyunun sunucuları ipv6 desteklemiyorsa bir fark olmaz, tavsiyem statik ip almanız olur

WOYAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
sefa mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla sağlamıyor ve sağlasa bile oynadığınız oyunun sunucuları ipv6 desteklemiyorsa bir fark olmaz, tavsiyem statik ip almanız olur
ben bulamadım türk telekomda statik ip aboneliği aylık kaç tl

RamazanD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Ramazan Demirci

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Başlıkta belirttiğim gibi türk telekom 200mbps fiber internet abonesiyim bazı oyunlarda cgnattan dolayı fazla bir ms artışı oluyor bazen sunuculara giriş yapamıyor bende ipv4 protokolünü bırakıp yerine ivp6 protokolüne geçmek istiyorum türk telekom ipv6 protokolü geçişi sağlıyormu ?
CGNat kaynaklı çok büyük bir gecikme artışıyla karşılaşmazsınız hocam,
Oyun sunucularına erişiminiz kısıtlanıyorsa bu Türk Telekom'un IP bloklarıyla ilgili.
Türk Telekom kendi abonelerine henüz IPv6 sağlamıyor, sağlayan GIBIRNet ve Turknet var.
Ancak oyun sunucuları bu protokolde bir adrese sahip olmadıkları için pek etkisi olmayacaktır.

Şehir neresiydi bu arada ping için fikir vermeye çalışayım.

WOYAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
sefa mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CGNat kaynaklı çok büyük bir gecikme artışıyla karşılaşmazsınız hocam,
Oyun sunucularına erişiminiz kısıtlanıyorsa bu Türk Telekom'un IP bloklarıyla ilgili.
Türk Telekom kendi abonelerine henüz IPv6 sağlamıyor, sağlayan GIBIRNet ve Turknet var.
Ancak oyun sunucuları bu protokolde bir adrese sahip olmadıkları için pek etkisi olmayacaktır.

Şehir neresiydi bu arada ping için fikir vermeye çalışayım.
örnek vereyim bursadayım csgonun offical almanya sunucularına bağlandığımda 60 yada 70 ping yada daha az olacakken 100 ping alıyorum saçma bir şekilde

etnetalw

80+ Bronze
İPV6 Geçiş maalesef yok şuanda TT abonelerinde ve şuanda cok önemli değil oyunlar vb desteklemiyor. En iyisi statik ip alın.

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
örnek vereyim bursadayım csgonun offical almanya sunucularına bağlandığımda 60 yada 70 ping yada daha az olacakken 100 ping alıyorum saçma bir şekilde
Bu aslında pek CGNat ile ilgili değil sağlayıcıyla ilgili.
En basitinden DPI (Deep Packet Inspection) yapan sağlayıcılarda paketler kontrolden geçtiği için gecikme oluşabiliyor.
Güzergah problemleri, sıkıntılı peerler vs. bu tarz sorunların ön ayağı oluyor.

Top Bottom