Türk Telekom İnterneti Çıldırtıyor

CesarVialpando

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
757
İnternet şu an 100mbps. Ama 100mbps ile uzaktan yakından alakası yok. Şöyle anlatayım. Mesela tarayıcıda bir sekmede Youtube, diğer sekmede Instagram açmaya çalışıyorum. Instagram açılıyor, ama Youtube sürekli yüklenmeye çalışıyor ama yüklenmiyor. Az önce de aynısı başıma geldi. Tam 4 dakika boyunca Youtube'un yüklenmesini bekledim. Ama bu süre içerisinde Instagram'da rahatça gezinebildim. Ufak çaplı bir sinirden sonra buraya konu açmaya karar verdim. Ne yapabilirim bunun olmaması için? Olmadı son çare olarak müşteri hizmetlerini arayacağım.

İnternet şu an 100mbps. Ama 100mbps ile uzaktan yakından alakası yok. Şöyle anlatayım. Mesela tarayıcıda bir sekmede Youtube, diğer sekmede Instagram açmaya çalışıyorum. Instagram açılıyor, ama Youtube sürekli yüklenmeye çalışıyor ama yüklenmiyor. Az önce de aynısı başıma geldi. Tam 4 dakika boyunca Youtube'un yüklenmesini bekledim. Ama bu süre içerisinde Instagram'da rahatça gezinebildim. Ufak çaplı bir sinirden sonra buraya konu açmaya karar verdim. Ne yapabilirim bunun olmaması için? Olmadı son çare olarak müşteri hizmetlerini arayacağım.
alt yapı testini atarmısın turknetten vs ölçüp

Modem arayüzüne girin; snr,hat zayıflaması gibi değerler olur.
Modemin modeli nedir?

Ya normalde düşük değil de bir anda oluyor zaten o düşüş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onu nasıl yapacağım hocam?
Bilgisayar simgesi sağ tıkla > ağ ve internet > ağ ve paylasım merkezi > ethernet > özellikler > ip v4 sanırım > ondan sonra altta dns var
modem arayüzüne gir orda gözükür modemin çektiği değerler

alt yapı testini atarmısın turknetten vs ölçüp

Modem arayüzüne girin; snr,hat zayıflaması gibi değerler olur.
Modemin modeli nedir?
Bu model hocam 5650.

Bilgisayar simgesi sağ tıkla > ağ ve internet > ağ ve paylasım merkezi > ethernet > özellikler > ip v4 sanırım > ondan sonra altta dns var
modem arayüzüne gir orda gözükür modemin çektiği değerler
Valla buraya kadar geldim sonrasını yapamadım.

Ekler

• hız.JPG
    hız.JPG
    12.6 KB · Hit: 56
  • modem.jpg
    modem.jpg
    20.3 KB · Hit: 57
  • ayarlar.JPG
    ayarlar.JPG
    42.2 KB · Hit: 55
İpv4 yazana çift tıkla.
Genel
Aşağıdaki dns sunucusunu kullana tıkla
8.8.8.8
8.8.4.4 yap.

Bu model hocam 5650.

Valla buraya kadar geldim sonrasını yapamadım.
sen bu alt yapıya 100mbps cekersen sureklı takılır kalır ara müşteri hizmetlerini düşürsünler hızını

bunu şey gibi düşün sen dakika da 87 paket tasıyabılırsın ama sana 100 gönderiyorlar nolur iş aksar 70e filan sabitlenmesi lazım modem arayüzünden oluyorsa kendin yap

benim de altyapı 70 çıkıyor ama turknet kullanırken bile 50ye sabitletiyordum yoksa aynı sorunu yaşıyordum suan vodafonenet kullanıyorum 58 sabit

Modem arayüzüne gir.
Solda İnternet yazana tıkla,
İnternet(wan) durumu bilgisi fotosunu da atarsan müsait olduğunda hat değerlerine bakarız.

sen bu alt yapıya 100mbps cekersen sureklı takılır kalır ara müşteri hizmetlerini düşürsünler hızını

bunu şey gibi düşün sen dakika da 87 paket tasıyabılırsın ama sana 100 gönderiyorlar nolur iş aksar 70e filan sabitlenmesi lazım modem arayüzünden oluyorsa kendin yap

benim de altyapı 70 çıkıyor ama turknet kullanırken bile 50ye sabitletiyordum yoksa aynı sorunu yaşıyordum suan vodafonenet kullanıyorum 58 sabit
Böyle bir durumda 87mbpsyi geçmez internet hızı olur biter diye düşünüyorum hocam.

Modem arayüzüne gir.
Solda İnternet yazana tıkla,
İnternet(wan) durumu bilgisi fotosunu da atarsan müsait olduğunda hat değerlerine bakarız.
Atacağım mutlaka şuan yoğunum biraz.

Geri