Neler Yeni

Yardım Türk telekomdan hangi firmaya geçilir

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
Ya ben şimdi türk telekom kullanıyorum ama beş para etmez bi internet hizmetleri var internet durmadan gidiyor 50 kere aradim kaç defa geldiler düzelttik dediler gittiler 1 gün düzgün 2. Gün tekrar rezalet ömür bitirir başka bi firmaya geçmeye düşünüyorum hangi firmaya geçilir firma fiyatının pek bi önemi yok ama çokta asmasin 50 mbps bir internet hızı alacağım ama gitgel yapmiyacak bir firma olması lazım 5dk geliyor 3dk gidiyor kanser oldum bu 2 3 aydır.

YazılımKafa

80+ Silver
Ya ben şimdi türk telekom kullanıyorum ama beş para etmez bi internet hizmetleri var internet durmadan gidiyor 50 kere aradim kaç defa geldiler düzelttik dediler gittiler 1 gün düzgün 2. Gün tekrar rezalet ömür bitirir başka bi firmaya geçmeye düşünüyorum hangi firmaya geçilir firma fiyatının pek bi önemi yok ama çokta asmasin 50 mbps bir internet hızı alacağım ama gitgel yapmiyacak bir firma olması lazım 5dk geliyor 3dk gidiyor kanser oldum bu 2 3 aydır.
Zaten 3 tane altyapı firması var. Türk Telekom, Turkcell, Türknet. Ama vdsl ise altyapın sadece Türk Telekom var. Altyapın Türk Telekom dan olursa farklı firmaya da geçsen farketmez. Göknet ten altyapı sorgulaması yapıp ekran resmini buraya atar mısın

etnetalw

80+ Bronze
Türktelekom yurtdışı ping sorunu,pop noktası kapasite sorunu çözümü yok varda yapmıyorlar ve upload sorununu bile 3 ayda çözdüler. Bu yüzden haziranda sozleşmem bitiyor ve. Türktelekomdan fixnet'e geçeceğim sebebi.
Düşük ping,kendi pop noktası,kendi routingi,kendi sunucuları,Bulgaristan'a kadar fiber hattı,alternatif uplink şirketleride kullanarak ping çözümüde mümkün olabiliyor genellikle. Ve discord topluluğu mevcut. Ben tercihimi fixneten yana kullancam inşallah. Sizde inşallah iyi internet deneyimi yaşarsınız. :)

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bişey anlamadım hepsine yok dedi

Ekler

• Screenshot_2023-05-17-22-54-02-723_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-17-22-54-02-723_com.android.chrome.jpg
    300.7 KB · Hit: 41

BalYiyenZürafa

80+ Bronze
Zaten 3 tane altyapı firması var. Türk Telekom, Turkcell, Türknet. Ama vdsl ise altyapın sadece Türk Telekom var. Altyapın Türk Telekom dan olursa farklı firmaya da geçsen farketmez. Göknet ten altyapı sorgulaması yapıp ekran resmini buraya atar mısın
Türksat Kablonet de kenti altyapısını kullanmıyor mu?

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yukarda altyapın yürktelekom ise başka bi firmaya da geçsen farketmez demişsin fark eder mi?

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
Nerede benmi demişim.
Pardon hocam yazilım kafa demiş ppler ikiside benzer olunca aynı sandım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamadım hocam

Ekler

• Screenshot_2023-05-17-22-54-02-723_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-17-22-54-02-723_com.android.chrome.jpg
    300.7 KB · Hit: 23

frudotz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
H. Arda Karabacak
İlgilendiği Kategoriler
İnternet
Discord
frudotz
Hocam yukarda altyapın yürktelekom ise başka bi firmaya da geçsen farketmez demişsin fark eder mi?
Bölgesel bir problem değilse sağlayıcı kaynaklıdır, yani fark eder.
GIBIRNet tavsiye ederim, 2 yıldır kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım.

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,160
İsim
Ömer
Bölgesel bir problem değilse sağlayıcı kaynaklıdır, yani fark eder.
GIBIRNet tavsiye ederim, 2 yıldır kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamadım.
Bolgesel bir problem olup olmadığını nasil anlarım peki hocam

etnetalw

80+ Bronze
Pardon hocam yazilım kafa demiş ppler ikiside benzer olunca aynı sandım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamadım hocam
Türktelekomda yaşadıklarını x firmada bence yaşamasın cunku network altyapıları coğu şey farklı. Datacenter,peering,routing,ıx vb.
Özelden 192.168.1.1 hat değerlerini atarmısın

Top Bottom