Neler Yeni

TÜRKÇE DİLİNE SAHİP ÇIKILMASI

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Merhabalar

Konularda mesela biraz önce gördüm adam "guys" yazmış dilimize girmiş kelimelere bir lafım yok fakat bariz İngilizce, Fransızca, Almanca vs herhangi bir dilin cümlelerden kullanılmasının yasaklanmasını talep ediyorum. Bence gayet makul bir istek diye düşünüyorum. Bütün cümleyi Türkçe kullanıp araya İngilizce veya herhangi bir dilin sözcüğü sığdırılması çirkin gösteriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Mehmet Yılmaz

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Merhabalar

Konularda mesela biraz önce gördüm adam "guys" yazmış dilimize girmiş kelimelere bir lafım yok fakat bariz İngilizce, Fransızca, Almanca vs herhangi bir dilin cümlelerden kullanılmasının yasaklanmasını talep ediyorum. Bence gayet makul bir istek diye düşünüyorum. Bütün cümleyi Türkçe kullanıp araya İngilizce veya herhangi bir dilin sözcüğü sığdırılması çirkin gösteriyor.

@Mehmet Yılmaz
Yani bunu yasaklamak wrong olur dostum.Nasıl forbidliceksin ki onları zaten.Tek tek followlamak zor olucaktır.But katılıyorum sana.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dilimize girmiş mesela yabancı kökenliler hariç bizim "guys" nedir gençler, arkadaşlar bu saçma kelime yerine arkadaşlar kullanabilir. TÜRKÇE'YE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUM FORUMDA.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dilimize girmiş mesela yabancı kökenliler hariç bizim "guys" nedir gençler, arkadaşlar bu saçma kelime yerine arkadaşlar kullanabilir. TÜRKÇE'YE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUM FORUMDA.
hadi bunlar tamamda bazı arkadaşlar de da ayrı olmalı bitişik olmayı ya bile takıyor bu kadarı da abartı ama guys ta demezsin yani

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
AYNEN ÖYLE
bu durumda konu açmayı düşünüyordum kültür emperyalizmin ülkemizi ele geçirmesine engel olmalıyız. Forumda noktalama işaretleri olduğu kadar dilin kullanımına ve gereksiz yabancı kelimelerin kullanımının cezası olmalı ve sakınmalıyız

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,739
İsim
Gtx 1090Tİ
Merhabalar

@Mehmet Yılmaz
yasaklamak asburd olur my brother are you understund me ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,181
Üyeler
163,958
Son üye
emirct
Top Bottom