Yalova'dan Bolu'ya geldim Cuma günü, geldiğimden beri içim huzursuz o yüzden size danışmak istiyorum.
12. Sınıfta okulu açığa aldım ama çalışmadım ve sınav sistemi, üniversiteler hakkında vs en ufak bir fikrim yoktu. Tabii ki kötü yaptım ve ailem dershaneye yazdırdı, 12. Sınıfta Matematiğim kötü diye Sözel seçmiştim ve puanı iyi diye gördüğüm, işlerinin kolay olduğunu düşündüğüm Türkçe Öğretmenliğini istediğimi belirttim. Dershaneye başlamamdan itibaren zaten insanların sözel bölümlere ve öğretmenliklere yönelik görüşleri nedeniyle kısa sürede bölüm ve alanı söylemeye utanır oldum ama yapabilecek başka bir şey yoktu çünkü hiç matematik temelim yoktu, dershaneye de başlamıştım kitaplar, sınıflar belirlenmişti ve başka ne yaparım da bilemedim.
Neyse sonuçlar açıklandı, geldim Bolu'ya ama içim hep çok huzursuz ve yalnızım burada. İşsizliği düşünüyorum, memleketimi ve evimi düşünüyorum, yanlış tercih mi yaptım onu düşünüyorum geldiğimden beri.
Ailemin ekonomik durumu da aslına bakarsanız iyi değil ama burs buldum ve kykda kaliyorum o yuzden okurken para konusunu çokta fazla kafaya takmiyorum ama işsiz kalırsam diye korkuyorum, hep böyle huzursuz ve yalnız mı olacağım diye de endişeliyim.
Yalova'dan Kocaeli, İstanbul, Bursa'ya ortalama 1 saat ve tersanelerin vs de olduğu bir yer.
Yalova'da puanım şu bölümlere yetiyordu; İşletme, Uluslararası Ticaret, İktisat, İslami İlimler, Gemi İnşaati (Önlisans)
Sözel 30K, EA 380K, TYT 708K
Yatay geçiş veya kendi bölümümde kalmam veya başka bir şey ne onerirseniz artık cok mutlu olurum.