Turkcell superonline 1000megabit internet hızını 950megabit olarak veriyor

Aaahmt

80+ Silver
Reaksiyon skoru
742
Merhaba bugün Türkcell superonline 1000megabit paketini aldık fakat speed testte 950megabit veriyor modemi bağlayan kişiye sorduğumda normal dedi yüzde 20 kayıp olabilir gibisinden bir şeyler dedi normal midir acaba?

ayrıca Steamde oyun indirirken maksimum 600-700 megabit görüp 400 megabite geri düşüyor ara sıra kilobayta düşüyor stabil değil bu durumda normal midir acaba?

Normaldir hocam

Merhaba bugün Türkcell superonline 1000megabit paketini aldık fakat speed testte 950megabit veriyor modemi bağlayan kişiye sorduğumda normal dedi yüzde 20 kayıp olabilir gibisinden bir şeyler dedi normal midir acaba?

ayrıca Steamde oyun indirirken maksimum 600-700 megabit görüp 400 megabite geri düşüyor ara sıra kilobayta düşüyor stabil değil bu durumda normal midir acaba?
O düşüp yükselmesi depolama biriminden kaynaklı olabilir. Kayıp için soruyorsan normal, bir sorun yaratmaz. Steam de falan zaten 1000 Mbps falan tamamını göremiyorsun. Kısıtlamaya gidiyor.

O düşüp yükselmesi depolama biriminden kaynaklı olabilir. Kayıp için soruyorsan normal, bir sorun yaratmaz. Steam de falan zaten 1000 Mbps falan tamamını göremiyorsun. Kısıtlamaya gidiyor.
Anladım hocam teşekkür ederim

Benimde internetim 50 mbps ama ben 30 alıyorum o da mı aynı olay yoksa modemden falan mı kaynaklı

Modemin ya da routerin dandiktir dostum. 1000Mbps için yeni bir cihaz al. Sana verdikleri yeterli olmuyor. Benim 50Mbps internetimde bile bufferbloat sorunu var, orta yollu bi Asus modem ile.

Anladım hocam teşekkür ederim
Önemli değil. Steam ayarlarından indirmeler kısmından bit seçeneğini kapatırsan saniyede ne kadar indirdiğini görebilirsin.

Geri