Neler Yeni

Turkcell Superonline ın modemi yerine kendi modemini kullanmak. (ACİL)

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
Merhaba bulunduğum bölgeye Turkcell Superonline 1000 mbps internet gelmiş ve başvurdum gelecek teknik ekibe kendi modemimi kullanabilir miyim diye sorduğum zaman hayır yanıtını aldım. 2 saat sonra müşteri hizmetleri aradı ve iptal nedenini sordu anlattım problem olmayacağını kullanıcı adı ve şifrenizi vereceğiz ekip gittikten sonra modeminiz fiber destekliyorsa kurabilirsiniz dedi (ses kaydı da aldım.) Modemim Asus 82u bu durumda olup kendi modemini kullanan var mı?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Merhaba bulunduğum bölgeye Turkcell Superonline 1000 mbps internet gelmiş ve başvurdum gelecek teknik ekibe kendi modemimi kullanabilir miyim diye sorduğum zaman hayır yanıtını aldım. 2 saat sonra müşteri hizmetleri aradı ve iptal nedenini sordu anlattım problem olmayacağını kullanıcı adı ve şifrenizi vereceğiz ekip gittikten sonra modeminiz fiber destekliyorsa kurabilirsiniz dedi (ses kaydı da aldım.) Modemim Asus 82u bu durumda olup kendi modemini kullanan var mı?
Bana verdikleri modem hem ont hem modem mesela ben kullanamıyorum o yüzden. Anca bridge veya wifi genisletici

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Asus ax82u gibi bir modemin olupta o modemi kullanmak hata bence :D

Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus 82U nun ADSL,VDSL,Fiber desteği olması gerekiyor kullanırsın büyük ihtimale ve adını doğru yazdısan güzel modem yani kesinllikle onu kullan.

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana verdikleri modem hem ont hem modem mesela ben kullanamıyorum o yüzden. Anca bridge veya wifi genisletici
Yani bana verdikleri modemin mi önemi var? Ben eve gelen hattı onların modeminden çıkarıp kendi modemime takmayı düşünüyorum. Modemin arayüzünden kullanıcı adı ve şifre girerek o modem üzerinden bağlanmak istiyorum

Asus ax82u gibi bir modemin olupta o modemi kullanmak hata bence :D

Asus 82U nun ADSL,VDSL,Fiber desteği olması gerekiyor kullanırsın büyük ihtimale ve adını doğru yazdısan güzel modem yani kesinllikle onu kullan.
Evet asus ax82u modemim aldığım yerde wi-fi desteği var yazıyor ama Süperonline bağlanılmasını engelliyor yazıyordu forumlarda ve nette

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Yani bana verdikleri modemin mi önemi var? Ben eve gelen hattı onların modeminden çıkarıp kendi modemime takmayı düşünüyorum. Modemin arayüzünden kullanıcı adı ve şifre girerek o modem üzerinden bağlanmak istiyorum

Evet asus ax82u modemim aldığım yerde wi-fi desteği var yazıyor ama Süperonline bağlanılmasını engelliyor yazıyordu forumlarda ve nette
Gelince dene müşteri hizmetlerine falanda ulaşırsın eğer yapamasan yani bilmiyorum boyle bir engel neden yapılsın ki kaç paralık modem

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Fiberde ont de var ya dostum ont ye ordan modeme gider kablo ama verdikleri modemde ont var direkt entegre yani başka modem kullanamıyorum. 82u da kendinden ont varsa çalışır mı bilmem

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Modem olarak kullanın onu, kendi modeminizi de router olarak kullanın.

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modem olarak kullanın onu, kendi modeminizi de router olarak kullanın.
Peki bu durum ax82u ya direk bağlanma ile aynı etkiyi mi yapar? Yani diğer modem ısınınca vs hız düşüşü olur mu

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Peki bu durum ax82u ya direk bağlanma ile aynı etkiyi mi yapar? Yani diğer modem ısınınca vs hız düşüşü olur mu
Denemeden bilemeyiz ama bence sorun olmaz

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
Denemeden bilemeyiz ama bence sorun olmaz
Neden direk bağlayamam sizce? Müşteri hizmetleri o kadar diretti ki kesinlikle bağlayabilirsiniz diye. Biz mesaj olarakta ileticez size kullanıcı adını ve şifreyi ekip bizim modemi kurar gider siz kendi modeminize geçersiniz dedi

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Neden direk bağlayamam sizce? Müşteri hizmetleri o kadar diretti ki kesinlikle bağlayabilirsiniz diye. Biz mesaj olarakta ileticez size kullanıcı adını ve şifreyi ekip bizim modemi kurar gider siz kendi modeminize geçersiniz dedi
Hocam o zaman kendi modemini kullan direkt. Aslında ben en kötü öyle yaparsın diye dedim fiber vs olunca farklı giriş olabilirse diye.

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
Hocam o zaman kendi modemini kullan direkt. Aslında ben en kötü öyle yaparsın diye dedim fiber vs olunca farklı giriş olabilirse diye.
Ben durumu biliyorsunuz sandım internette araştırdığım zaman farklı modem kullanılmasına izin vermiyor diye duymuştum

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Ben durumu biliyorsunuz sandım internette araştırdığım zaman farklı modem kullanılmasına izin vermiyor diye duymuştum
Senin elindekinde anladığım kadarıyla fiber yok ama superonline fiber kablo mu çekiyor yoksa ethernet ile mi getiriyor bilmiyorum. En kötü o verdikleri modemi modem olarak kullanıp, elindeki asusu da router yaparsın bir problem olmaz. Teknik ekip hayır diyorsa dediğim gibi yap.

Top Bottom