Neler Yeni

Turkish Airlines'ın ismi değişiyor!

Besim Tibuk

80+ Gold
Türkiye Hava Yolları iyiymiş ama İngilizce kalmalı.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Kobe Bryant gibi meşhur sporculara para döküp We are Turkish Airlines'ı marka mottosu olarak oturtmuşken markayı Türk Hava Yolları diye değiştirmek...

ü ve ı harfleri özellikle globalde çok sırıtıyor ve yabancılara itici geliyor.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Hata, sürçme falan yok bildiğin gelen tepkiler üzerine R yaptılar bu kadar basit. Hata veya sürçme olsaydı açıklamanın üstünden saatler sonra değil hemen düzeltilirdi.
Fifa ve Pepsi oynayacağız diye de bir açıklama olmuştu. Gözlüksüz çıktığı her kürsüde bu tür hatalar yapması normal. Dil sürçmesi net.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Avrupalı ülkeler bu haberi alınca korkudan 3 gün milli yas ilan etti işte reis be

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ek bilgi ekleyim bu durum bütün her şey için geçerli mesela az önce türkiye maçı oynandı normalde turkey yazar dimi onun yerine türkiye yazmışlar.
Turkey hindi anlamınada geliyo evet bunu herkes biliyo fakat turkish yapmak çok mu zor yani :kappa: O logitech klavyenizden 2-3 harf silip kelimiyeyi değistirceksiniz he zaten turkey hindi turkish türkçe demek ingilizce tanımıyla :kekw: Zort üzerine zort yani
Ek iki bilgiyi de ben ekleyeyim. İzlediğin maçlardaki skor tabelalarını yayıncı kuruluş ayarlar. Bir Çin kanalından izlersen Çince yazar, Rus bir kanalda izlersen maçı Kiril alfabesiyle yazılır kısaltmalar ve takım isimleri. Tamamen yayıncı kuruluşla alakalı. Kullanılan fontların Latin alfabelerini desteklemesinden de kaynaklanan Ü İ gibi harfler yerine U I harfleri de kısaltmalar konur.

İkinci bilgi ise Turkish'in sadece Türkçe anlamına gelmediği. Bir insandan bahsediyorsan Turkish, Türk anlamında, dillerden bahsediyorsan Türkçe anlamına gelmekte. İngilizce de bir kural vardır. Ülke isimlerini kendi dilindeki gibi söyleyebilirsin. Senin örneğin üzerinden bir örnek verecek olursam; Almanya milli takımının ismi her yerde Deutschland olarak geçer. Germany olarak kullanmazlar. Yani sen im from Türkiye dediğinde hata yapmış olmazsın. Karşındakinin Türkçe bilmesi gerekiyor sadece :))

OnurCiftci26

80+ Bronze
Yani sen im from Türkiye dediğinde hata yapmış olmazsın. Karşındakinin Türkçe bilmesi gerekiyor sadece
Artık I'm from Turkey değil I'm from Türkiye diyeceğiz çünkü değişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almanya milli takımının ismi her yerde Deutschland olarak geçer. Germany olarak kullanmazlar.
Hayır Germany olarak geçer dünkü maçta kısaltması da GER hatta.

1655284217429.png

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Artık I'm from Turkey değil I'm from Türkiye diyeceğiz çünkü değişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır Germany olarak geçer dünkü maçta kısaltması da GER hatta.

Alıntıyı görüntüle
Almanlar demiştim. Yabancılar değil.

Ek olarak zaten öncesinde de söyleyebilirdin. Zaten ortada olan birşeydi. Turkey demen yasaklanmadı. Resmi olarak kaldırıldı diye anlıyorum ben.

Bura.K

80+ Silver
Doğruysa iyi yapılmış. Sonuçta Global bir firma.
İyi değil. Global bir firma'da Türkçe İsim yer almamalı. İngilizce Ulusal bir Dil ve Global olarak daha fazla anlam taşıyor. Şimdi logosundan tut her şeyine değiştirilecek ve milyonlarca Dolar zarara uğrayacağız. Nereden tutsan boş. Ama en azından "Türkiye" yapmamış, ona dua edelim.

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
İyi değil. Global bir firma'da Türkçe İsim yer almamalı. İngilizce Ulusal bir Dil ve Global olarak daha fazla anlam taşıyor. Şimdi logosundan tut her şeyine değiştirilecek ve milyonlarca Dolar zarara uğrayacağız. Nereden tutsan boş. Ama en azından "Türkiye" yapmamış, ona dua edelim.
Yanlış anladın. Fikirden vazgeçildiyse iyi yapılmış diyorum.

Top Bottom