Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Besim Tibuk

80+ Gold
Hocam orada bahsettiğim bir örnekti sadece, sınavlar sadece çok dikkat çeken bir örnek. Lakin onun dışında diğer dinlerin de öğretildiğini söylüyorsanız çok büyük hatalısınız. Ben ve birçok arkadaşım da biliyor ki bize 1 ya da 2. sınıftan beri İslam dersi anlatılıyor, birçoğumuzun ailesi İslamik usüllere göre çocuğunu yetiştiriyor. Sizce bize çocukluktan itibaren başka bir din öğretilseydi veya hiç öğretilmeseydi - çok samimi soruyorum - Müslüman olur muyduk?
1-2. Sınıfta temel ahlak vb. için zaten öğretilecekse kendi dini öğretilir.
İleride diğer dilleri de ayrıntılı görüyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Şu sorunun cevabını çok merak ediyorum, hiç öğretilmese ne düşünecektik?
Hocam kanıtlamam pek mümkün değil ama benim kanımca Ateist veya Agnostik olurdu. Bu kurallar çocukluktan itibaren öğretilince bir mantığı varmış gibi dursa da aslında mantığımızı şekillendirmiş oluyorlar. Tanrı katında mantık yoktur diye. Ben öyle bir insanın en azından soyut düşünce kavramı oluşmuş bir insanın kendi hür iradesiyle bir dine mensup olacağını sanmıyorum.

T.P.G.

80+ Titanium
Ülkenin dini İslam çünkü. Bu yüzden din kültürü ve ahlak bilgisinde ağırlıklı olarak dinden bahsediliyor. Ayrıca dini bir inancın yok ise okulunun müdürüyle konuşup dilekçe verip derse girmeyebilirsin. Fakat reşit değilsen ailenden birinin imza atması gerekiyor.
"Ülkenin dini" diye bir şey yok. Ülke yönetiminde din değil çıkarlar ön planda olmalı

Milletin çoğunluğu müslüman fakat din dersinij tekrar söylüyorum seçmeli olması gerek ve her isteyen istediği dini görebilmeli. Benim öyle bir şansım olsa müslümanlığı değil diğer dinleri görmek isterim ki münakaşa edebileyim, tek tip fikir sahibi olmayayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Din dersinde zaten bir tek İslam anlatılmıyor ki ? Biz bir ara hristiyanları falan da işlemiştik aslında. Onu dalgasına yazmıştım, çok ciddiye almışlar. Maalesef hükümeti ben yönetemiyorum, yönetsem ne ala keşke.
Zaten diyorum ki seçmeli olmalı din dersi. İsteyen istediğini ağırlıklı olarak görebilsin ya da hiç olmasın öğrenmek isteyen camiye, kiliseye gitsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
1-2. Sınıfta temel ahlak vb. için zaten öğretilecekse kendi dini öğretilir.
İleride diğer dilleri de ayrıntılı görüyorsun.
Hocam ben kaç kere daha söylemeliyim çocukluktan itibaren maruz kaldığımız şey bilinçaltımıza ve vicdanımıza yerleşiyor.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam kanıtlamam pek mümkün değil ama benim kanımca Ateist veya Agnostik olurdu. Bu kurallar çocukluktan itibaren öğretilince bir mantığı varmış gibi dursa da aslında mantığımızı şekillendirmiş oluyorlar. Tanrı katında mantık yoktur diye. Ben öyle bir insanın en azından soyut düşünce kavramı oluşmuş bir insanın kendi hür iradesiyle bir dine mensup olacağını sanmıyorum.
Açık konuşayım bana bir yaratıcının olmaması mantıksız geliyor. Fakat dinler de öyle, hepsinin kendi içinde çelişkileri var.

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,286
İsim
........
Tabi öyle ama onların dini geleceklerini belirlemiyor. Bizim ise sınavlar sayesinde geleceğimiz belirleniyor
Gireceğiniz sınavda mesela yks de ÖSYM e belirtiyorsun ve din sorusu yerine fazladan felsefe sorusu cozuyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Çok doğrusunuz hocam zaten laik bir ülke olmak bunu gerektirir.
Zaten diyorum ki seçmeli olmalı din dersi. İsteyen istediğini ağırlıklı olarak görebilsin ya da hiç olmasın öğrenmek isteyen camiye, kiliseye gitsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Açık konuşayım bana bir yaratıcının olmaması mantıksız geliyor. Fakat dinler de öyle, hepsinin kendi içinde çelişkileri var.
Dediğim gibi Ateist olmak şart değil Agnostik olur ama eminim ki Müslüman veya Hristiyan olmaz. En fazla Alevi olur diye düşünüyorum.

T.P.G.

80+ Titanium
Dediğim gibi Ateist olmak şart değil Agnostik olur ama eminim ki Müslüman veya Hristiyan olmaz. En fazla Alevi olur diye düşünüyorum.
Bilemiyorum denemek lazım ama o çocuklar hiçbir düşünceye maruz kalmamak için kapalı tutulacak, hayatlarını yaşayamacak falan içim el vermiyor.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,186
İsim
Jarvis-M
sen mason musun sen atayist misin yol yaptı köprü yaptı sen ne demek din dersi neden islam sen sormamak neden din dersi islam dersi değil vatan hayini

hocam amerikada islam anlatılıyor mu?

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,062
Üyeler
163,767
Son üye
riavytr