Neler Yeni

Türkiye'de din dersi adından neden sadece İslam anlatılıyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Arkadaşlar konuya başlamadan önce bir şey söylemem gerek. Benim burada hiçbir şekilde
kimsenin dinine karışmak gibi bir amacım yok ve kesinlikle mesajımı bir münakaşama başlatmak amacıyla yazmadım.
Konumuza gelirsek başlıkta da dediğim gibi ülkemizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi desek de sadece İslam dersi alıyoruz.
Sınavlarda İslam soruları soruyoruz. Ülkemizin resmi bir dini olmamasına rağmen resmi sınavlar din dersine göre bizden puan kırabiliyor.
Madem ki dersin adı din neden bize Hristiyanlığı vs. öretmiyorlar? Bu beni rahatsız ediyor. Ateist biri olarak gelecekte kaderimi belirleyecek bir sınavda
din nedeniyle iyi bir okula gidememek, bir iş bulamamak beni çok rahatsız ediyor. Sizin bu konuda fikirleriniz neler?
sana katılıyorum ülkemizin resmi dini malum hükümetten sonra seküler yönetimden islama geçti o yüzden

rapstarjustercik

80+ Bronze
Hayır sorun şu, söylediğin şeylerin dinle ya alakası yok ya da yanlış: Tarihe göre İsa'yı Pilate adlı kişi çarmıha gerdiriyor ve onlar Yahudiydi, ikincil olarak bir dini kullanarak yapılan katliamlarda suç dinde değil onu bu şekilde kullanan insanlarda ve kullanmalarına izin verenlerdedir ki tarih boyunca her dini (tartışmasız her dini) kendi amaçları uğruna kullanmıştır, niyeti bozuk insanlar.
Doğru diyorsun aslında ; Terörün dili,dini,ırk'ı yoktur. Fakat bu İngiltere, Fransa gibi hristiyan ülkelerin tarih boyunca sömürgeci olup, neredeyse tüm avustralya'yı katlemelerinden dolayı hristiyanlığa vurgu yaptım, müslümanların yaptığı katliam yok mu onlar çok mu masumlar, hayır onların da var, fakat Hristiyanların 3de 1i etmez.

Krylo_27

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
AbdulBaki
Ben bu fikre de katılmıyorum. Sonuçta bu da ayrımcılık anlamına gelir.
Ne ayrımcılığı be yanlış bilmiyorsam Osmanlı'da böyle idi. Hem adalet denen şey ne güne duruyor.
Ne derseniz deyin din dersi çok eksik ve az. Bence Müslümanlar ve diğer dinlere mensup insanlar farklı okullarda okuması lazım (Misal Müslümanlar başka okulda Hristiyanlar da başka okulda)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ahmet Efe Çolak
Evet hocam biliyorum bir din ama tek ve ülkenin dini o değil ki?
Haklısın ülkemizin resmi bir dini yok çoğunluk olarak islam dini ülkemizde yaygın olduğundan buna mutavellik din dersinde islam dini anlatıldığını düşünüyorum.

LenKys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,594
İsim
Osman Trifilli
Instagram
trifilli_osman
Ne derseniz deyin din dersi çok eksik ve az. Bence Müslümanlar ve diğer dinlere mensup insanlar farklı okullarda okuması lazım (Misal Müslümanlar başka okulda Hristiyanlar da başka okulda)
2. dedine katılmıyorum ama ilk dedin doğru ben ailemden iyibir din eğitimi almış oldumu düşünüyorum ama herkezin ailesi aynı bilgiye sahip değil(bunu küçümsemek amacı ile söylemiyorum yada kınamak) o yüzden okulda verilen din eğitimi düşük seviyede 2. dedin bir nevi doğru bir nevi yanlış doğru olan arkadaşında bahsseti sıkıntı oluşmasını engeller yanlış olucak tarafı ayrımcılık gibi olur ve ikiye bölünmeler ortaya çıkar zaten bu sebeplerden ötürü iç savaş ve ayrılıklar oluyor senin dedin gibi olursa yarın kürdü çerkezi türlü diye de ayırılıcak sonra daha da büyüyerek ükle bölünücek şu an az çok oluyor

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Haklısınız hocam ama ilk olarak sınav bir örnekti. Ayrıca her zaman dediğim gibi azınlığın hakkını yiyemezsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biz niye diğer ülkelere bağlı kalmalıyız. Özgür ve laik olması gereken bir ülkeyiz.
anlamıyor musun kardeşim sorumlu olmuyorsun hiçbir türlü . sen diyorsun sınav . mesela hristiyon çocuk muaf olup dini eğitimini kilisede alır mesela

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Ne ayrımcılığı be yanlış bilmiyorsam Osmanlı'da böyle idi. Hem adalet denen şey ne güne duruyor.
Hocam Müslüman ve azınlığın eşit olması gerektiğini düşündüğüm için bu konuyu açtım. Eğer ayrım yaparsak saçma olur.

ygtcntpl

80+ Bronze
Arkadaşlar konuya başlamadan önce bir şey söylemem gerek. Benim burada hiçbir şekilde
kimsenin dinine karışmak gibi bir amacım yok ve kesinlikle mesajımı bir münakaşama başlatmak amacıyla yazmadım.
Konumuza gelirsek başlıkta da dediğim gibi ülkemizde din kültürü ve ahlak bilgisi dersi desek de sadece İslam dersi alıyoruz.
Sınavlarda İslam soruları soruyoruz. Ülkemizin resmi bir dini olmamasına rağmen resmi sınavlar din dersine göre bizden puan kırabiliyor.
Madem ki dersin adı din neden bize Hristiyanlığı vs. öretmiyorlar? Bu beni rahatsız ediyor. Ateist biri olarak gelecekte kaderimi belirleyecek bir sınavda
din nedeniyle iyi bir okula gidememek, bir iş bulamamak beni çok rahatsız ediyor. Sizin bu konuda fikirleriniz neler?
Bahsettiğin tüm dinler öğretiliyor fakat dediğin gibi İslam ağır basmakta, kimse seni din dersinden sorumlu tutmuyor, hayatına yön verdiğin üniversite sınavı gibi sınavlarda başvuru yapıp din sorularından muaf olabiliyorsun. Ülkenin çoğunluğunun Müslüman olduğu gerçeği de cabası.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Tuna Aydın
Dini baskının orta çağ'daki gibi olduğu sayılı ülkelerdeniz.

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Çağrı Ö
Hocam açıklamanız için çok teşekkür ederim ama tam çiçekler de kendini döllüyor. Tabi siz de haklısınız oradaki cins ayrımı erkek ve dişi olmak zorunda değil. Teşekkür ederim bilgi için.
ben teşekkür ederim hocam. iyi günler.

Top Bottom